Nova TV je prva hrvatska komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom. S emitiranjem je počela 2000. godine, a od 2018. u vlasništvu je medijske korporacije Slovenia Broadband, koja je dio vodećeg svjetskog investicijskog fonda KKR . Danas Nova TV d.d. na hrvatskom tržištu djeluje kao medijska grupa s kanalima Nova TV, specijaliziranim kanalom za zabavu Doma TV, internacionalnim Nova World i dječjim kanalom Mini TV.

Strategija kompanije je multimedijalna platforma – sinergija televizije i interneta. Stoga Nova TV u svojoj internetskoj grupi okuplja niz portala, od news portala DNEVNIK.hr, tematskih portala GOL.hr, zadovoljna.hr, punkufer.hr, zimo do najvećeg blogerskog servisa blog.hr. SVOD servis OYO – prvi je internet servis u Hrvatskoj koji omogućuje gledanje video sadržaja na zahtjev, a unutar grupacije su i dva internetska kanala, prvi hrvatski filmski kanal na Internetu OYO cinema te OYO family.

Poslovni uspjeh grupa Nova TV postiže proizvodnjom vlastite domaće produkcije te neovisnog i utjecajnog informativnog programa. Grupa Nova TV sa svojim kanalima Nova TV i Doma TV najgledanija je u Hrvatskoj. U pomno biranoj programskoj shemi ističu se najgledanija središnja informativna emisija u zemlji 'Dnevnik Nove TV', informativni magazin 'Provjereno', najgledaniji lifestyle magazin 'IN magazin', dramska serija 'Kud puklo da puklo', humoristična serija 'Lud, zbunjen, normalan', te popularni zabavni formati poput showa 'Tvoje lice zvuči poznato' i 'Farma'. Uz visoku gledanost projekata domaće produkcije Nova TV uvijek pomiče granice televizije ka poboljšanju društva u kojemu djeluje. U 2011. godini proširila je svoje društveno odgovorno poslovanje te postala glavni partner Zaklade Ana Rukavina, a u 2013., i medijski partner Hrabrog telefona. U 2015. Nova TV postaje i medijski pokrovitelj kampanje udruge Europa Donna koja za cilj ima podizanje svijesti žena Europe o raku dojke. Medijski podržava i poslovne anđele s ciljem da informira i potiče društvo na inovacije i pozitivne promjene.

Za svoj je rad Nova TV primila brojne nagrade poput medalje kvalitete Qudal za najkvalitetniju televiziju 2011. s najkvalitetnijim informativnim i zabavnim programom, a Trusted Brend Hrvatska iste godine proglasio ju je TV postajom kojoj se najviše vjeruje. I 2015. godine Nova TV dobitnica je prestižne zlatne medalje Qudal u kategoriji najkvalitetniji televizijski program općenito. Istraživanje Agencije za elektroničke medije 'Analiza TV tržišta u Republici Hrvatskoj' u 2013. godini pokazalo je da građani najviše vjeruju Novoj TV. Nova TV je osvojila niz Večernjakovih ekrana, VIDI Web Top 100 za najbolji portal DNEVNIK.hr 2011., za najbolji mobilni internetski portal 2009. i za najinovativniju televiziju u Hrvatskoj 2008. godine. U 2010. Nova TV je nagradom Miko Tripalo nagrađena za promicanje demokracije, slobode medija i ljudskih prava u svom informativnom programu. Nova TV je prema istraživanju agencije Ipsos Media CT i vodeći brend u Hrvatskoj u kategoriji televizija. U 2016. godini Nova TV osvojila je srebrno odličje u čak dvije kategorije nagrade Promax, godišnjem natjecanju izvrsnosti na području promocije, marketinga i dizajna: za najbolju produkcijsku grafiku u informativnom programu te za najbolji TV studio i video zid. To je prvi put da je televizija iz Hrvatske dobila nagradu i to u konkurenciji najjačih svjetskih news kanala.

Nova TV korporacija je koja istinski živi svoju viziju, a najprestižnije nagrade još su jedan dokaz da je upravo ova medijska grupacija zasigurno najsnažnija multimedijalna platforma u zemlji!

MISIJA

Vjerodostojnom i pravovremenom informacijom graditi povjerenje
gledatelja, te vrhunskom zabavom obogatiti živote svoje
publike i svakodnevno im pružati razonodu i inspiraciju.

VIZIJA

Biti najsnažnija multimedijalna
platforma u zemlji.

VRIJEDNOSTI

Snažna i društveno odgovorna.
Relevantna i vjerodostojna.
Dinamična i kreativna.