pratite nas na

KORPORATIVNE STRANICE

O NOVOJ TV Misija i vizija

Nova TV je prva hrvatska komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom. S emitiranjem je počela u svibnju 2000. godine, a od 2018. u vlasništvu je Slovenia Broadbanda. Danas Nova TV d.d. na hrvatskom tržištu djeluje kao medijska grupa s kanalima Nova TV, specijaliziranim kanalom Doma TV,dječjim kanalom Mini TV, i internacionalnim Nova World.

Nova TV najgledanija je televizijska postaja u Hrvatskoj od 2010., s najpopularnijim zabavnim programom koji se sastoji od bogate domaće i strane produkcije te perjanicom ove TV postaje - informativnim programom čiji je Dnevnik od 2010. godine najgledaniji u zemlji. Nova TV je pionir i u razvoju digitalnog segmenta te svoju snagu i dodanu vrijednost temelji na sinergiji televizije i digitala.

Nova TV u svojoj internetskoj grupi okuplja niz portala, od portala DNEVNIK.hr, prvog hrvatskog video news portala te niza specijaliziranih portala – ženskog lifestyle portala zadovoljna.hr, portala specijaliziranog za sport gol.hr, portala showbuzz.hr koji donosi zanimljivosti iz svijeta poznatih i slavnih, specijaliziranog portala za putovanja i gastronomiju punkufer.hr, specijaliziranog portala za tehnologiju zimo.hr, portala za zabavu folder.hr, portala o zdravlju krenizdravo.hr te portala za mlade Teen385 i Moj Faks. Digitalna izdanja uključuju i portale Novatv.hr i Domatv.hr, teletexte te Nova Plus uslugu koja pretplatnicima na odabir nudi više od 5000 sati najboljeg serijskog, filmskog i dječjeg sadržaja, kao i zabavnih i informativnih emisija Nove TV, a omogućava svakom gledatelju da kreira program na temelju vlastitih želja.

Strategija Nove TV je nastaviti kreirati dodanu vrijednost za sve korisnike postojećih platformi, razvijati originalnu domaću produkciju, poticati na pozitivne društvene promjene kontinuirano podižući kvalitetu prezentacije sadržaja stavljajući u centar publiku kojoj se obraća, ljudske resurse koji su pokretač i ključ uspjeha kompanije, kao i klijente i partnere s kojima se u zajedništvu razvija pozitivno poduzetničko okružje u društvu.

Nova TV poslovni uspjeh postiže vlastitom domaćom produkcijom te neovisnim i utjecajnim informativnim programom. Grupa Nova TV sa svojim kanalima Nova TV i Doma TV najgledanija je u Hrvatskoj. U pomno biranoj programskoj shemi ističu se najgledanija središnja informativna emisija u zemlji 'Dnevnik Nove TV', istraživačka emisija 'Provjereno', najgledaniji lifestyle magazin 'IN magazin', dramske serije koje su ostvarile izvanredne rezultate gledanosti 'Čista ljubav' (2017./18.), serija 'Na granici' (2018./19.), 'Drugo ime ljubavi' (2019./20.), 'Dar Mar' (2020/21), humoristična serija 'Lud, zbunjen, normalan', a u jesen 2021. Nova TV predstavlja i sitcom 'Bogu iza nogu' te drugu sezonu serije 'Dar Mar'. Serijsku uspješnicu 'Kumovi' počinje emitirati u veljači 2022.godine.

Uz igrani program jaka karika produkcije Nove TV su i popularni zabavni formati kao što su 'Supertalent', 'Masterchef', 'Tvoje lice zvuči poznato', 'Farma', 'Startaj Hrvatska', 'Ženim sina?', 'Ples sa zvijezdama'. U rujnu 2018. Nova TV započela je s ekskluzivnim prijenosom utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na svim nadolazećim natjecanjima u razdoblju od četiri godine, čime je dodatno obogatila svoj program.

Uz visoku gledanost projekata domaće produkcije Nova TV uvijek pomiče granice televizije ka poboljšanju društva u kojemu djeluje. U 2011. godini proširila je svoje društveno odgovorno poslovanje te postala glavni partner Zaklade Ana Rukavina, a u 2013., i medijski partner Hrabrog telefona, organizacije koja za cilj ima pružanje direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, ali i rad na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Nova TV partnerski podržava i Crvene nosove, udrugu koja pomoću humora i dijeljenja životne radosti pruža psihosocijalnu podršku bolesnima, prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama, a u 2020. Nova TV ih je podržala u kampanji povodom 10 godina Crvenih nosova u Hrvatskoj. Nova TV i UNICEF već dugi niz godina surađuju kroz različite Unicefove projekte na način da Nova TV pojedine projekte podržava u vidu medijskog pokroviteljstva. U 2021. godini Nova TV nastavlja i s petom sezonom autorskog društveno-odgovornog projekta 'Zadovoljna akademija', kojim potiče na cjeloživotno učenje i osnaživanje žena besplatnim edukacijama i sustavom mentoriranja. Nositelj je projekta portal zadovoljna.hr, a u četiri sezone ostvareno je preko 12000 prijava te je 110 žena osvojilo edukaciju.

Za svoj je rad Nova TV primila brojne nagrade. 2011. Trusted Brand Hrvatska proglasio ju je TV postajom kojoj se najviše vjeruje. Istraživanje Agencije za elektroničke medije 'Analiza TV tržišta u Republici Hrvatskoj' u 2013. godini pokazalo je da građani najviše vjeruju Novoj TV. Nova TV je osvojila niz Večernjakovih ruža, Zlatnih Studija, Večernjakovih ekrana, kao i nagradu VIDI Web Top 100 za najbolji portal DNEVNIK.hr 2011., za najbolji mobilni internetski portal 2009. i za najinovativniju televiziju u Hrvatskoj 2008. godine. U 2010. Nova TV je nagradom Miko Tripalo nagrađena za promicanje demokracije, slobode medija i ljudskih prava u svom informativnom programu. Nova TV je prema istraživanju agencije Ipsos Media CT i vodeći brend u Hrvatskoj u kategoriji televizija. U 2016. godini Nova TV osvojila je srebrno odličje u čak dvije kategorije nagrade Promax, godišnjem natjecanju izvrsnosti na području promocije, marketinga i dizajna: za najbolju produkcijsku grafiku u informativnom programu te za najbolji TV studio i video zid. To je prvi put da je televizija iz Hrvatske dobila nagradu i to u konkurenciji najjačih svjetskih news kanala. Nagradu Grand PRix Nova TV osvojila je 2016. za projekt #FelfieHR u kategoriji digitalne komunikacije, a 2017. nagradu za Praćenje Europskog prvenstva na portalu gol.hr, također u kategoriji digitalne komunikacije. U kategoriji Cross media integration iste godine Nova TV je osvojila nagradu MIXX za projekt ''Supertalent - više od TV showa''. Nova TV osvojila je 2018. i nagradu Digiday Awards u kategoriji Best Use of Social za praćenje showa "Tvoje lice zvuči poznato" na društvenim mrežama, a analiza utakmica u proširenoj stvarnosti Nove TV osvojila je zlato na međunarodnoj nagradi „Venice TV Award“. Nova TV dva puta je nagrađena nagradom Silver Play Button, 2018 za više od 100.000 YT pretplatnika na YouTube kanalu Supertalent te 2019. za više od 100.000 YT pretplatnika na YouTube kanalu Nove TV. 2020. Novoj TV uručena je Velika nagrada sigurnosti kojom se odaje priznanje pojedincima, tvrtkama, institucijama, lokalnoj zajednici i svima koji daju doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske.

Nova TV korporacija je koja istinski živi svoju viziju, a najprestižnije nagrade još su jedan dokaz da je upravo ova medijska grupacija zasigurno najsnažnija multimedijalna platforma u zemlji!

MISIJA

Vjerodostojnom i pravovremenom informacijom graditi povjerenje
gledatelja, te vrhunskom zabavom obogatiti živote svoje
publike i svakodnevno im pružati razonodu i inspiraciju.

VIZIJA

Biti najsnažnija multimedijalna
platforma u zemlji.

VRIJEDNOSTI

Snažna i društveno odgovorna.
Relevantna i vjerodostojna.
Dinamična i kreativna.

O DOMA TV-U

Doma TV najgledaniji je specijalizirani televizijski kanal u Hrvatskoj kojemu je primarni cilj pružanje vrhunskog programskog sadržaja publici željnoj kvalitetne zabave te dinamičnog i pozitivnog televizijskog iskustva. Doma TV najgledaniji je komercijalni specijalizirani kanal u cijelom danu od 2012. godine, a istu titulu drži i u udarnom terminu od 2011., odnosno od samog početka emitiranja. Pomičući granice kvalitete i osluškujući potrebe gledatelja, Doma TV kreira uzbudljiv programski sadržaj ispunjen premijernim naslovima svjetske produkcije koji diljem svijeta generiraju visoke rezultate gledanosti i interes publike.

Doma TV svoj prepoznatljiv imidž gradi na akcijskim serijama, krimi-proceduralnim dramama, inspirativnim docu-reality emisijama te svjetski poznatim filmskim klasicima. Slijedom toga, Doma TV kontinuirano donosi premijerne sezone najboljih igranih serija današnjice poput planetarno poznatih serija iz 'NCIS' franšize, kriminalističkih hit serija 'S.W.A.T.', 'Crna lista', 'Policajke iz L.A.-a', 'Sherlock i Watson' te brojne, već kultne serije kao što su 'Mentalist', 'Kosti, 'Zaboravljeni slučaj', 'Castle', 'Tragovi zločina', 'Djevojke na zadatku' i mnoge druge.

Uz kvalitetan serijski program, Doma TV svakoga vikenda donosi vrhunski filmski program ispunjen vječnim klasicima i premijernim naslovima kako bi gledateljima pred malim ekranima osigurala ono najbolje iz filmske industrije.

X