Uskoro na Novoj TV!

Pripreme za novu uzbudljivu i glamuroznu sezonu popularnog showa ''Ples sa zvijezdama'' su u tijeku, a ovog proljeća show otkriva i neka nova plesačka imena. U nastavku vam donosimo popis plesnih parova, koji će se natjecati u novoj sezoni.

DENISS GRGIĆ I JAKOV BJELAC

Deniss Grgić je akademska slikarica, magistra slikarstva i influencerica. Rođena je u Koprivnici gdje je završila i osnovnu školu. Srednju školu je Deniss polazila u Varaždinu i Zagrebu gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Na Odsjeku grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu završila je preddiplomski studij, a na Odsjeku slikarstva diplomski gdje stječe titulu magistre slikarstva. Diplomirala je na temu „Kruzi“ povezujući povijesne stećke u kontekst današnjeg vremena i slikarskom tehnikom stvorila umjetnička djela. Tijekom studija promišljala je kako umjetnost približiti svojoj generaciji pa je uz studenske poslove prepoznala Instagram kao odličnu platformu da uz svoje fotografije provlači i fotografije svojih slikarskih djela što je doprinijelo suradnjama koje su Deniss pomogle tijekom studija, a zaživjelo je u obliku projekta Deniss Jo Dena, s osnovnom idejom stapanja njenog umjetničkog djela i nje same u jednu cjelinu.

Jakov Bjelac je 19-godišnji plesač iz Petrinje. Jakov je student menadžmenta i marketinga turističke destinacije na Veleučilištu Edward Bernays. Sportskim plesom bavi se 14 godina i do sada je osvojio 19 naslova prvaka Republike Hrvatske u sportskom plesu. Zbog svojih rezultata kao član hrvatske reprezentacije predstavljao je Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima. Danas u Petrinji u Sportskom plesnom klubu "Petrinia" dio je trenerskog tima koji stvara nove sportske plesače i koji od samih početaka postižu odlične rezultate.

EMILIJA KOKIĆ I PATRIK SERETIN

Emilija je rođena 10.5.1968. u Zadru. Vrtić i nekoliko razreda osnovne škole pohađala je u Zurichu u Švicarskoj, potom se vraća u Zadar gdje završava srednju ekonomsku školu. Upisuje engleski, njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru. 1987. počinje pjevati u grupi Riva. 1989. godine pobjeđuju na Eurosongu s pjesmom „Rock me“ koji se održao u Laussanni u Švicarskoj. Zbog putovanja i koncerata s grupom prestaje sa studiranjem na drugoj godini. Zbog ratnih zbivanja grupa prestaje s radom 1992., a Emilija nastavlja uspješno svoju solističku karijeru. 1995. završava solo pjevanje kod međunarodno priznatog pedagoga profesora Maria Đuranca. Emilija je nastupala i bila nagrađivana na brojnim festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na internacionalnoj pozornici imala je uspješnice koje su se emitirale u pedesetak zemalja Europe i svijeta, „This is me“ i „Something from heaven“. 2004. otvara svoju školu pjevanja, koja raste iz godine u godinu. 2016. upisuje Tjelesno orijentiranu psihoterapiju. Postaje ambasador Vladine agencije za cjeloživotno obrazovanje 2022. godine.

U svojoj plesnoj karijeri Patrik Seretin nanizao je pregršt uspjeha, među kojima se možda najviše ističe to što ima osvojeno 21 državno prvenstvo. Također Patrik je predstavljao Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima. Osim samog sportskog plesa nastupao je u nekoliko televizijskih emisija, a imao je prilike nastupati u Hrvatskom narodnom kazalištu kao plesač u operi. Od hobija ističe da voli čitati, ali nikad kod kuće već u kafiću gdje uz knjigu voli uživati u omiljenom piću.

FRANO RIDJAN I GABRIELA PILIĆ

Frano Ridjan televizijski je voditelj s bogatim dugogodišnjim iskustvom. Na Novoj TV smo ga do sada gledali kao voditelja popularnih emisija - ''Supertalent'', ''Tvoje lice zvuči poznato'', ''Farma'' i ''Startaj Hrvatska''. Široj je javnosti Frano postao poznat davno još kao voditelj “Parlaonice”, a gledatelji su ga pratili i u emisijama “Dobro jutro, Hrvatska”, “Dobar dan, Hrvatska”, “Kod nas doma” te je sudjelovao na raznim projektima, međunarodnim festivalima, konferencijama, velikim sportskim događajima i programima uživo. Oduvijek mu je, kako kaže, san bio postati ''čovjek iz svačijeg dnevnog boravka'', a taj san počeo mu se ostvarivati već sa 16 godina kada je prvi put kročio u lokalnu radio postaju. Frano je završio studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Još kao student je radio na Drugom programu Hrvatskoga radija i Radio Sljemenu. Javnosti je simpatičan zbog pozitivne energije kojom zrači, ležernosti s kojom odrađuje voditeljski posao i javljanja uživo. Sada će Frano voditeljski mikrofon na kratko odložiti i zamijeniti ih plesnim cipelama te pokazati brojnim gledateljima i obožavateljima hit plesnog spektakla i svoj plesački potencijal.

Gabriela Pilić je završila stručni studij na Kineziološkom fakultetu te time postala prvi stručni prvostupnik trenerske struke plesa u Hrvatskoj. U razdoblju od 2006. do 2015. osvojila je ukupno 16 naslova prvaka Republike Hrvatske u najvažnijoj kategoriji odraslih u latinskoameričkim, standardnim i kombinaciji deset plesova u paru s Ištvanom Vargom te par naslova u mlađim kategorijama. Redovito su predstavljali Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima te međunarodnim natjecanjima. Plasiravši se 2012. godine u top 10 parova na svjetskoj rating ljestvici u kombinaciji deset plesova, ostvarila je status sportaša prve kategorije te bila stipendirana od Grada Zagreba. Hrvatski sportski plesni savez dodjeljuje joj plaketu za najtrofejniju plesačicu u dotadašnjoj povijesti rada Saveza. Članica je hrvatske plesne reprezentacije tijekom svoje cijele natjecateljske karijere. Svojim rezultatima ponosno dodaje pobjedu u showu Ples sa zvijezdama s plesnim partnerom Slavkom Sobinom u prvoj sezoni na Novoj TV, a već u sljedećoj bila je polufinalistica zajedno s Markom Petrićem. Danas uspješno trenira mlade sportske plesne parove, od kojih su neki već višestruki državni prvaci. Osim sportskog dijela uživa i u podučavanju plesne rekreacije za žene Ladies latin, koja je svakog dana mnogobrojnija, te individualne rekreacije za parove, kao i pripremi mladenca za prvi ples.

ANA ZANINOVIĆ I MARIO OŽBOLT

Ana Zaninović rođena je 26.06.1987. U Splitu kao jedna od trojki, uz sestru Luciju i brata Ivana. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri osvojila je brojna svjetska i europska odličja u taekwondou. Zajedno sa sestrom blizankom Lucijom nastupila je na dvije Olimpijade.
Najveći uspjeh u karijeri joj je osvajanje naslova Svjetske prvakinje 2011. godine. Ana sada svoje sportsko znanje i iskustvo želi prenijeti na mlađe generacije kao trenerica u svom matičnom klubu, Taekwondo klubu Marjan. Majka je malenog dječaka Tome.

Mario iza sebe ima niz plesnih dostignuća, pa je tako tri godine zaredom državni prvak u kombinaciji standardnih i latinskoameričkih plesova. Mario je predstavljao Hrvatsku na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima te je bio u top 20 parova na svijetu u kombinaciji standardnih i latinskoameričkih plesova. Rekreativno se bavi borilačkim vještinama (kickboxing i tajlandski boks). Često nastupa i na raznim humanitarnim događanjima te u televizijskim emisijama, pa su ga gledatelji tako, osim u showu ''Tvoje lice zvuči poznato'' i u prethodne dvije sezone ''Ples sa zvijezdama''. 2019. plesna partnerica bila mu je glumica Ana Vučak Veljača, a u sezoni 2022. plesao je s pjevačicom Albinom.

MAJA DROBNJAKOVIĆ I MARKO MRKIĆ

Maja Drobnjaković, rođena je 23.05.1985. u Karlovcu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. Ljubav prema sportu je započela od malih nogu, u Gimnastičkom klubu Sokol Karlovac gdje je trenirala sportsku gimnastiku. Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. 2017. je uslijed bolesti izgubila potkoljenicu no to ju nije spriječilo da se i dalje bavi sportom i živi aktivnim životom pa je tako nastavila trčati, planinariti, igrati paraodbojku kao članica Hrvatske ženske reprezentacije s kojom redovno nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima. Redovito sudjeluje na humanitarnim utrkama koje joj pružaju posebno zadovoljstvo, a posebno ističe pretrčanih 10 km 2019. godine na humanitarnoj utrci Wings for life u Zadru. Majka je dječaka Liama kojeg također usmjerava u ljepotu svijeta sporta. U prošloj sezoni showa ''Ples sa zvijezdama'' gostovala je u jednoj emisiji te zaplesala u društvu Jelena Perić i Marka Mrkića.

Marko Mrkić za sebe će reći: ''skroz normalan lik, ali pleše''. U ples se zaljubio kad se zaljubio u srednjoj, pa s tadašnjom partnericom krenuo u natjecateljsku karijeru. Dogurao je do reprezentacije i Europskog prvenstva, a nakon toga izgurao svoju plesnu školu. Kaže da se pronašao u plesu, ali je zalutao u poduzetništvo. Tako da već pet godina kroz svoju plesnu školu „Lijeva & Desna“ ples u paru želi približiti svima koji misle da to nije za njih - prvenstveno muškarcima, zatim osobama s amputacijama, gluhima, a na kraju i - zvijezdama. Nakon prve sezone „Plesa sa zvijezdama“ na Novoj TV gdje je došao do finala s Viktorijom Rađa, u drugoj je ponovio uspjeh u društvu Jelene Perić.

MARCO CUCCURIN I PAULA TONKOVIĆ

Marco Cuccurin je influencer i glazbenik. S 21 godinom postaje online zvijezda. U nešto manje od četiri godine, otkada aktivno snima za društvene mreže, Marco je došao do impresivne brojke od gotovo 800 tisuća pratitelja, a njegove vlogove na TikToku danas prate sve generacije. Marco je završio školu za kuhara i vizažista. Pobijedio je u 11. sezoni showa 'Zvijezde pjevaju'. Televizijska publika ga je mogla upoznati i u showu 'Zvjezdice' 2015. godine, a nakon toga sudjelovao je i u showu 'Zvijezde' 2018. godine. Svoju je ljubav prema glazbi i glazbeni talent pokazao i 2021. kad je izbacio svoju prvu pjesmu i spot 'Luda je noć' koja ima više od pola milijuna pregleda. Marco se profesionalno usavršava za pjevača u glazbenoj školi Husar&Tomčić. Voli i glumiti, pa se tako dosad pojavio u nekoliko nagrađivanih JoomBoos serija - Savršen spoj i Teini dnevnici, a krasio je i naslovnicu JoomBoos Videostar magazina s kolegicom influencericom, SaamoPeetrom. Svoju je ljubav prema glazbi, pjevanju, plesu i glumi, kao i kulinarstvu, prije skoro četiri godine odlučio preseliti online. Danas na TikToku i drugim mrežama pjeva i pleše, ali i prikazuje svoj realan svakodnevni život u vlogovima. Najviše voli snimati sadržaj sa svojom nonom, tatom, obitelji i psićem Chanijem, a najvažnije mu je da je u svemu što snima uvijek iskren i realan. Osvojio je Cosmo Beauty Award u kategoriji 'najnjegovaniji frajer'. Kao svoje najveće snage kao video kreatora Marco izdvaja to što svoju realnost prikazuje bez filtera, to što je muškarac koji čisti, kuha i šminka se, što na ovim prostorima nije baš uobičajeno te to što je uvijek otvoren prema svojim obožavateljima. Moto po kojem živi je: Ako ne uspijevate postići čudo, budite čudo!

Paula osim što se profesionalno bavi plesom već 18 godina, studira na Filozofskom fakultetu turkologiju i francuski jezik. Čak jedanaest puta bila je državna prvakinja, jednom srebrna i tri puta brončana. Kao državna prvakinja i član reprezentacije godinama je predstavljala Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima. Od 2013. do danas niže profesionalne nastupe u raznim televizijskim zabavnim emisijama, između ostalih i u ''Tvoje lice zvuči poznato'', a od 2016. sudjeluje i na raznim komercijalnim događanjima, video spotovima i ostalim show nastupima. Nakon završene natjecateljske karijere Paula se bavi podučavanjem, vodi grupe Lady latina u Zagrebu i priprema mladence za prvi ples. U prošloj sezoni ''Plesa sa zvijezdama'' Paula je bila u finalu s glumcem Filipom Vidovićem, a sezonu prije bila je finalistica zajedno s Ivanom Šarićem.

PETRA KURTELA I DAMIR HORVATINČIĆ

Petra Kurtela je nagrađivana kazališna, filmska i televizijska glumica. Šira publika najviše je pamti po njezinoj prvoj televizijskoj ulozi u seriji “Zabranjena ljubav”. Živi u Zagrebu s petogodišnjim sinom Reljom, partnerom Igorom, psom Konanom i mačkom Žarkom. Glavno prijevozno sredstvo joj je bicikl. Voli prirodu i putovanja, a najdraže jelo joj je sendvič. Petra se veseli plesnim izazovima u showu, treninzima, te nadasve dobroj zabavi i za sebe i za gledatelje.

Damir je plesni koreograf, licencirani učitelj latino i standard plesova te aktivan plesač 25 godina. Višestruki je državni prvak u latino-američkim plesovima, pobjednik mnogobrojnih domaćih plesnih natjecanja te finalist mnogih međunarodnih plesnih natjecanja. Damir je i licencirani učitelj latino-američkih, standardnih i društvenih plesova te vlasnik svoje plesne škole i brenda: Prvi ples by Damir Horvatinčić. Frizer je po struci, te radi i kao prodajni referent u uglednoj privatnoj tvrtki koja se bavi građevinskom limarijom. Također, Damir je mentorirao brojne zvijezde u formatu ''Ples sa zvijezdama'', pobjednik je ''Plesa sa zvijezdama'' 2010. kada mu je partnerica bila Nera Stipičević, a gledali smo ga i na Novoj TV 2019. godine kada mu je plesna partnerica bila Josipa Pavičić.

TARA THALLER I MATEO CVENIĆ

Tara Thaller mlada je glumica iz Zagreba. U osnovnoškolskim danima uz glazbenu školu gdje je svirala klavir bila je i članica djevojačkog zbora Zvjezdice, a ljubav prema glumi i mjuziklu rodila se kada se pridružila učilištu ZKM-a. Svoju prvu glumačku ulogu ostvarila je s 15 godina u filmu ''Ljubav ili Smrt'' redatelja Daniela Kušana i to je presudilo u odluci da gluma postane više od hobija. S 20 godina dobiva glavnu ulogu buntovne tinejdžerice u prvoj domaćoj HBO seriji ''Uspjeh'' oskarovca Danisa Tanovića nakon čega 2019. slavi pobjedu u showu ''Zvijezde pjevaju'' s mentorom Dinom Jelusićem. Nakon snimanja švicarskog filma ''Saint of the Impossible'' u New Yorku upisuje Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu.
Krajem 2022. godine objavljuje svoj prvi autorski singl ''Oteta'', a u siječnju 2023. u kina dolazi prvi hrvatski dugometražni crtani film u 3D tehnici ''Cvrčak i Mravica'' u kojemu glas posuđuje princezi Mravici, a u sklopu crtića izlazi još nekoliko singlova koje potpisuje Coco Mosquito. Tara često naglašava kako joj je obitelj prioritet, a može se pohvaliti s čak petero braće i sestara.

Mateo je dobro poznat po svojim spinovima (okreti), ne medijskim. U početku se bavio nogometom, te je s vremenom shvatio da mu noge puno bolje rade na plesnom podiju. Mateo je višestruki državni prvak u latinskoameričkim plesovima te dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i pobjednik brojnih hrvatskih i međunarodnih turnira. On je i polufinalist Europskog kupa. Iza njega je 17 godina bavljenja natjecateljskim plesom. Natjecateljska karijera je bila fokusirana na međunarodne turnire, gdje se borio za prestiž na svjetskoj rang ljestvici. Zbog plesa se u više navrata selio, kratko vrijeme je proveo i u Norveškoj. Pred kraj natjecateljske karijere je imao uspješno partnerstvo s Ruskinjom Aliyom Shakirovom koja se doselila u Osijek. U showu ''Ples sa zvijezdama'' u prethodne dvije sezone plesao je s Nives Celzijus i Vlatkom Pokos.

MARIO MANDARIĆ I HELENA NALETILIĆ

Mario Mandarić je splitski kuhar koji je radio u nekim od najboljih restorana na svijetu, uključujući Heston Blumenthalov legendarni The Fat Duck u Brayu. S 20 godina je otvorio restoran na Tajlandu, na otoku, i to u uvali u kojoj nema struje i do koje nema ceste. Kuhao je ondje jednom tjedno, a gosti su mu bili poznata holivudska imena. S 29 godina završio je na Forbesovoj listi 30 najutjecajnijih ljudi ispod 30 godina zbog svog "food waste awareness" projekta kojeg je pokrenuo u Engleskoj, a kojem je cilj podizanje svijesti o otpadu u restoranskoj industriji. 2022. godine je primio nagradu "Chef's Choice Award" koju dodjeljuje struka za najboljeg kuhara u Hrvatskoj. Sa svojom suprugom Mateom je u prosincu 2021. pokrenuo projekt gradnje bunara u Ugandi. Njihovim angažmanom i upornošću, uspjeli su srušiti cijene bunara u toj afričkoj državi s 5000 na 1800 eura, i to su sad najjeftiniji bunari na cijelom afričkom kontinentu. Trenutno su ih uz pomoć donacija ljudi sagradili 54, a cilj projekta je 100 bunara godišnje.

Helena Naletilić višestruka je državna prvakinja u latinskoameričkim, standardnim i kombinaciji deset plesova. Helena je po struci magistra građevinarstva. Natjecala se s plesnim partnerom Mariom Ožboltom te ostvarila mnoge pobjede na međunarodnim i domaćim turnirima. Jedan od najvećih uspjeha bio je ulazak u top 20 parova na svjetskoj rang ljestvici u kombinaciji deset plesova. Njezin partner Mario i ona predstavljali su Hrvatsku na mnogim Europskim i Svjetskim prvenstvima. Danas uspješno podučava mlade plesne parove, djecu i bavi se vođenjem plesnih i sportskih rekreacija te individualnih poduka za sportske parove i mladence. Unatoč brojim gostovanjima na nastupima, televizijskim emisijama i sudjelovanja u animacijama veseli se ponovnom sudjelovanju u showu Ples sa zvijezdama. Prošle godine bila je mentorica Matije Lovreca.

DARIA LORENCI FLATZ I IVAN JARNEC

Daria Lorenci Flatz rođena je 13. travnja 1976. u Sarajevu. Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisala je 1995. godine u klasi profesorice Neve Rošić, a diplomirala 1999. godine. Nakon diplome postala je stalna članica ansambla Teatra Exit, a 2004. godine stalna članica ansambla Teatra &TD. Od 2008. do 2011. godine bila je u stalnom angažmanu u Gradskom kazalištu Trešnja. Godine 2011. postala je članica Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnica je brojnih nagrada poput Nagrade hrvatskog glumišta, Zlatni smijeh, Veljko Maričić, Nagrade festivala glumca, Marul, Nagrada festivala Zlatni lav itd. Filmski debi ostvaruje 2003. u filmu Zvonimira Jurića, “Onaj koji će ostati neprimijećen”. Ipak, ulogu koja će je obilježiti igra godinu dana kasnije u hvaljenom filmu Ognjena Sviličića, “Oprosti za kung fu”. Riječ je o ulozi djevojke iz Zagore koja ostaje trudna te se iz Njemačke vraća svojim konzervativnim roditeljima. Za tu ulogu je dobila Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu na festivalu u Puli, a film je prikazan na dvadesetak inozemnih festivala. Nakon velikog uspjeha filma "Oprosti za kung fu" igra manje uloge u uspješnim filmovima “Sve džaba” Antonia Nuića i “Armin” Ognjena Sviličića. Glavne uloge igra u filmovima “Teško je biti fin” Srđana Vuletića, "Iza stakla" Zrinka Ogreste i "Neka ostane među nama" Rajka Grlića. Slijede brojne uloge u mnogim hrvatskim filmovima. Zlatnu arenu Daria je 2020. dobila za glavnu žensku ulogu u filmu ''Mater''. 2011. godine briljira u naslovnoj ulozi Marije Jurić Zagorke u predstavi ''Zagorka'' Ivice Bobana i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u sklopu njihove jubilarne 150. sezone. Tijekom rada u HNK Zagreb ostvaruje brojne uloge, a posebno je uspješna bila kao Lulu u ''Luli'' i Nataša Ivanovna u ''Tri sestre''. Daria je glumila i u brojnim serijama poput ''Novine'', ''Patrola na cesti'', ''Počivali u miru'', ''Stipe u gostima'', ''Lud, zbunjen, normalan'', a trenutno ju gledamo u hit seriji ''Kumovi'' na Novoj TV u ulozi Jadranke Macan.

Profesionalni plesač Ivan Jarnec rođen je u Varaždinu. Tijekom osnovne škole trenirao je plivanje i ples te išao na satove glume u HNK Varaždin. Plesom se počeo baviti 2007. godine. Temeljem plesnih rezultata, pozvan je u reprezentaciju Republike Hrvatske 2012. godine. Godinu kasnije, mijenja partnericu te počinje plesati pod slovenskom zastavom. Prvi put se okrunio titulom državnog prvaka 2013. godine. U tom periodu, osvojio je još osam titula državnog prvaka Slovenije, a najbolje rezultate postigao je 2014. u Madridu i 2017. u Moskvi, plasiravši se u polufinale svjetskog prvenstva. Nakon završetka srednje škole, seli se u Ljubljanu. Ulaskom u kategoriju odraslih, odmah postaje vice prvak države u standardnim plesovima, gdje se uvrstio u polufinale europskog kupa. 2019. godine odustaje od natjecateljskog plesa te se posvećuje radu s djecom. Kroz karijeru je osvojio mnogobrojna natjecanja, od domaćih do stranih. U više navrata izabran je za sportaša godine, a višestruko je nagrađivan od strane Plesnog saveza Slovenije. Ivana je televizijska publika upoznala kao mentora i plesnog partnera Ivane Čuljak u ''Plesu sa zvijezdama'' 2022.godine.

ALEN LIVERIĆ I ELA ROMANOVA

Alen Liverić je kazališni, televizijski i filmski glumac. 1986. upisuje studij glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, dislocirani studij Rijeka. Liverić je bio prvak Hrvatske drame riječkog HNK Ivan pl. Zajca, a 2014. odlazi u HNK Zadar u kojem djeluje i danas. Osim više od 50 dramskih uloga u riječkom HNK, Alena je kazališna publika mogla gledati i u predstavama u GKL Rijeka, HKD teatru, HNK- u Varaždin, Maloj sceni HNK Varaždin. Ostvario je uloge i u brojnim filmovima: ''Karneval, anđeo i prah'', ''Transatlantic'', ''Duga mračna noć'', ''Ničiji sin'' ''Broj 55'', ''S one strane'', ''Mrtve ribe'', ''f20'', ''General'', ''Plavi cvijet'', te brojnim serijama poput: ''Hitna 94'', ''Larin izbor'', ''Zora dubrovačka'', ''Vatre ivanjske'', ''Novine'', ''Počivali u miru'', Drugo ime ljubavi'', ''Nestali''. Dobitnik je brojnih glumačkih nagrada: Posebno priznanje „Dr. Đuro Rošić“ za najbolji glumački par sezone 2007./2008., 2008. Nagradu “Raniero Brumini” HNK Ivana pl. Zajca, Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu na 55. festivalu igranog filma u Puli, 2006. Nagradu “Raniero Brumini” HNK Ivana pl. Zajca za najbolje ostvarenu mušku ulogu u sezoni 2005./2006., 2006. Nagradu grada Rijeke za ulogu Wolfganga Amadeusa Mozarta u predstavi „Amadeus“ P. Shaffera, 2005. Nagradu Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva, za ulogu u predstavi “Filumena Marturano”, 2003. i 2004., nagradu Zlatni smijeh, 2004. Nagradu Marul, 2001., Nagradu pet zvjezdica na Međunarodnom festivalu u Mariboru, 2001. Nagradu “Fabijan Šovagović” na 8. festivalu glumca u Vinkovcima, 2001. Nagradu za najbolju kreaciju i animaciju na 18. SLUK-u. Liverić je 2019. nagrađen za najboljeg glumca u kategoriji kratkih filmova na festivalu Milwaukee Twisted Dreams Film Festival u SAD-u.

Ela je rođena 1995. godine u Varaždinu gdje se s devet godina počinje baviti standardnim i latinsko-američkim plesovima. Nakon završene gimnazije, seli se u Ljubljanu, gdje upisuje Filozofski fakultet i nastavlja se baviti sportskim plesom pod vodstvom svjetski poznatih trenera. Nastoji uskladiti fakultetske obveze sa životom sportskih plesača koji uključuje svakodnevne višesatne treninge, česta putovanja na natjecanja i plesne kampove. Tijekom svoje natjecateljske karijere ostvarila je mnoge odlične rezultate, među kojima se ističu dva naslova prvaka Hrvatske u kombinaciji 10 plesova, tri naslova prvaka u standardnim plesovima i dva naslova viceprvaka u latinsko-američkim plesovima. Predstavljala je Hrvatsku na Europskom i Svjetskom prvenstvu u standardnim plesovima. Uz plesne uspjehe, ponosi se i titulom prvostupnika trenerske struke - smjer ples (Kineziološki fakultet, Zagreb) i prvostupnika rusistike te pedagogije i andragogije (Filozofski fakultet, Ljubljana). 2019. godine sudjelovala je u ''Plesu sa zvijezdama'' i s Markom Grubnićem doplesala do polufinalne emisije. Nakon završetka showa s veseljem odrađuje plesne nastupe, sudjeluje u plesnim predstavama, snima reklame i spotove. Trenutno radi kao trener sportskih plesača i plesnih rekreativaca. Na proljeće 2022. postala je mama djevojčice Mile.

DARIO ZUROVEC I HELENA JANJUŠEVIĆ

Dario Zurovec je od 2017. godine gradonačelnik Svete Nedelje, te od 2020. zastupnik u Hrvatskom saboru. Po zanimanju je magistar inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije, sveučilišni specijalist ekonomije. Od 2013. je radio u Ericsson Nikola Tesla d.d. kao developer, do mandata gradonačelnika. U mladosti je Dario išao u glazbenu školu, svirao violinu i klavir, trenirao nogomet i borilačke sportove, a prošao je i kratki plesni tečaj. U slobodno vrijeme se bavi sportom, posvećen je obitelji. Trenutno ima fokus na spartan utrke i zimsku trail ligu Samobor, voli izazove i nove stvari. Otkriva kako bi u showu Ples sa zvijezdama volio pokazati kako ima ljudi u politici koji su izvan standarda, tipične percepcije javnosti te malo pomaknuti određene granice i predrasude. Za sebe kaže da je po prirodi vrlo uporan, ima visoke radne navike i puno energije.

Helena je rodom iz Pule, plesom se bavi od svoje 3. godine života, magistrica je kineziologije. Prva plesna tehnika kojom se počela baviti je jazz, zatim je nadograđivala znanje sa suvremenim, hip hopom, MTV-em i latin plesovima. Kao plesač sudjelovala je u svim sezonama showa Tvoje lice zvuči poznato i Supertalent kao dio plesnog ansambla i kao plesni trener, te je surađivala s poznatim pjevačima kao što su Severina (The Magic Tour), Indira, Franka, Danijela Martinović, Antonija Šola, Mario Roth, Petar Grašo, Lana Jurčević (koreograf na CMC), Dino Merlin (koreograf za spot za pjesmu „Mi“ i dva koncerta), Albina (svi nastupi i spot za pjesmu „La la love“), Milica Pavlović (koreograf i plesač na albumu), Maja Šuput (koreograf za koncert Maje Šuput u Areni... Helena voli izazove te se kontinuirano educira na raznim seminarima i radionicama. Radi kao vanjski suradnik/profesor na Kineziološkom fakultetu, na odjeljenju za izobrazbu plesnih trenera. Da nije plesač, vjerojatno bi bila veterinar ili arhitekt, kaže. Voli more i putovanja, a ono što je najviše pokreće i motivira je kreiranje plesnih koraka, koreografija ili koncepata. Helena je 2019. plesala s Damirom Kedžom, dok je u prošloj sezoni ''Plesa sa zvijezdama'' došla do finala sezone sa Sandijem Pegom.

FRAN LAUŠ I REBECCA KRAJNOVIĆ

Fran Lauš je 29-godišnji sportaš, influencer i model. Završio je srednju medicinsku školu za medicinskog tehničara u Bjelovaru, potom diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je stekao titulu magistra kineziologije. Ovaj veliki ljubitelj fitnessa se cijeli život bavi sportom, primarno taekwondom, nogometom i plivanjem. S 19 godina započeo je ozbiljnije trenirati u teretani, a njegova prva sportska ljubav bila je taekwondo, jer mu je otac bio trener i uspješni borac na visokoj razini. Međutim, Franova najveća ljubav je nogomet, kojim se bavi od svoje šeste do dvadesete godine. Na fakultetu se Fran upoznao s ozbiljnijim treningom u teretani i principima treninga koji se odnose na povećanje mišićne mase i treningom radi estetike. Potom su uslijedile ponude za poslove koji uključuju modeling te je iza njega dosta kampanja na globalnoj razini, kao što su Apple i PUBG. Fran je glumio u filmu "Ideš? Idem!", te u seriji "Isti san" koju producira Joombos. Već šest godina objavljuje fitness sadržaje i vlogove na društvenim mrežama, YouTubeu, Instagramu i Tik Toku.

Rebecca Krajnović svoje plesno obrazovanje započinje s 15 godina u plesnom studiju Escape. Kasniji početak treniranja samo joj je bio dodatna motivacija za pohađanjem što većeg broja plesnih satova u Hrvatskoj i inozemstvu. Prva plesna tehnika s kojom se počela baviti bila je jazz, a vjerujući da jedna plesna tehnika nadopunjuje drugu, svoje znanje proširuje polazeći satove hip hopa, MTV –a, baleta suvremenog i latin plesova. Uz to, svoje znanje nadopunjuje diplomom voditelja plesnih tehnika i fitnessa u teretani. Nakon dugogodišnje suradnje s Lidijom Iveković na raznim projektima, koreografiranja i vođenja plesnih satova, osamostaljuje se te s partnerom pokreće vlastite plesne grupe. S 19 godina postaje dio plesne trupe Igora Barberića i kao plesač sudjeluje u svima sezonama emisije ''Tvoje lice zvuči poznato'', ''Supertalent'' te kao dio trupe u ''Plesu sa zvijezdama''. Ostali veći angažmani u kojima je je sudjelovala su: Eurovizija 2022 za Miju Dimšić, turneja koncerata Jelene Rozge, Music Awards ceremony 2023 (razni izvođači, uključujući Saru Jo, Konstraktu, Voyage…), koncert Dine Merlina, CMC koncert Franke Batelić, Dora ( Colonia, Beta Sudar, Albina i Franka), plesačica u emisijama Ja to mogu, The Voice, Noć mjuzikla. Osim komercijalnih spotova plesačica je i u glazbenim spotovima brojnih glazbenika ( Lana Jurčević, Franka Batelić, Vanna, Danijela Martinovć, Nives Celzijus, Severina,Gibboni, Neda Ukraden, Hanna Mašić i Alexandra Matrix, njemački reper Beka, James Perri i Eric Destler itd. U slobodno vrijeme ova 28-godišnjakinja odlazi u London na plesne satove, voli putovati i kušati novu hranu, životinje, knjige i druženje s bliskim ljudima.



Ovog proljeća svi ćemo plesati! Ne propustite novu sezonu ''Plesa sa zvijezdama'' – uskoro na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju