Još jedna sezona Lige prvaka uskoro počinje, a što se od nje očekuje te koji će se od večerašnjih protivnika kvalificirati za najelitnije klupsko natjecanje, pročitajte u sljedećem tekstu!

Kao i proteklih godina, Nova TV se ponovo pobrinula da vam prenese događaje najelitnijeg klupskog natjecanja, Lige prvaka. Ono što zasigurno možemo jamčiti, jest da nas i ove sezone očekuje spektakl, a dio tog spektakla možete doživjeti i večeras, sa stadiona Emirates u Londonu, u zadnjem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem se sastaju engleski Arsenal i talijanski Udinese.

I jedna i druga momčad u ove natjecateljsku godinu ulaze znatno oslabljene, što je ponajviše „krivnje“ katalonskog giganta, Barcelone. Naime, pri početku prijelaznog roka Barca je iz Udinesea dovela sjajnog čileanskog napadača Alexisa Sancheza koji će još dodatno pojačati napad kojeg čine Messi i Villa. No, onaj transfer koji je ipak pobudio više pažnje je vraćanje „izgubljenog sina“, Cesca Fabregasa iz Arsenala, koje ja nakon višemjesečne trakavice konačno finalizirano tokom jučerašnjeg dana. Svejedno, uloga favorita u ovom dvoboju pripada domaćoj ekipi, u kojoj i dalje igraju zvijezde poput Nasrija, Arshavina, Walcotta, dok talijanski klub, koji se i ovaj prijelazni rok pojačao mnogim talentiranim igračima, ipak nema takvu kvalitetu u svojim redovima. Također, u obzir treba uzeti i činjenicu kako je Arsenal stalni sudionik ovog natjecanja za razliku od Udinesea.

Što se same sezone tiče, bit će zanimljivo vidjeti koja će ekipa krajem petog mjeseca u Munchenu podići pehar namijenjen pobjedniku ovog najelitnijeg klupskog natjecanja. Da li će Barcelona postati prva momčad koja je obranila naslov (ovdje samo mislim na „Ligu“ ne „Kup prvaka“), ili je portugalski mag na klupi njihovog najljućeg suparnika madridskog Reala, Jose Mourinho napokon složio ekipu s kojom može zaustaviti Katalonce doznati ćemo kroz par mjeseci. Jasno, u najuži krug favorita možemo još dodati i Manchester United i Chelsea, no dojma smo kako su španjolski predstavnici ipak koplje iznad svih ostalih. Sve u svemu, uopće ne sumnjamo kako ćete i ove godine svaki utorak provoditi uz male ekrane, a dok ne počne natjecanje po skupinama, zagrijte se uz dvoboj večerašnjih suparnika.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju