Nova TV svojim gledateljima za vrijeme vrućih ljetnih dana donosi prava filmska osvježenja, a na repertoaru će svaki ljubitelj filmova pronaći nešto po svom ukusu.

Nova TV svojim gledateljima za vrijeme vrućih ljetnih dana donosi prava filmska osvježenja, a na repertoaru će svaki ljubitelj filmova pronaći nešto po svom ukusu. Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Robert Downey Jr., Sean Bean, Viggo Mortensen i Orlando Bloom, samo su neka od velikih glumačkih imena koja će zasjati na malim ekranima tijekom srpnja.

Bogati filmski program započinje TV premijerom filma 'Harold i Kumar: Bijeg iz Guantanama' (Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay) koja je na programu Nove TV najavljena za 17.srpnja. Radi se o drugom nastavku urnebesne trilogije o Haroldu i Kumaru, a dvojica glavnih likova ovaj su put zabunom optuženi za terorizam i zatvoreni u Guantanamo zaljevu.

Napeti krimić Zodijak (Zodiac, 23.srpnja) filmska je poslastica koja će gledatelje držati u napetosti do zadnje minute prema. Robert Downey Jr. i Jake Gyllenhaal pokušavaju pronaći serijskog ubojicu koji terorizira San Francisco, a režiju ove uspješnice potpisuje David Fincher. Film je snimljen prema istinitom događaju.

Vrhunski politički triler Krvavi dijamant (Blood Diamond, 27.srpnja) nominiran za pet Oscara, s Leonardom DiCaprijom i Jennifer Connelly u vodećim ulogama, obrađuje kontroverznu tematiku krvavih afričkih dijamanata s prijelaza tisućljeća. Film gledatelje vodi u doba građanskog rata u Siera Leone krajem 1990-ih. Danny Archer (Leonardo DiCaprio), bivši plaćenik iz Zimbabvea i ribar Solomon Vandy (Djimon Hounsou), udružuju se kako bi pronašli rijetki ružičasti dijamant, kamen koji može promijeniti njihove živote. Film donosi puno akcije, ali i kritike društva potpomognute realističnim prikazom Afrike.

Nova TV 28.srpnja gledateljima donosi filmsko ostvarenje koje je, prema kritičarima, jedno od najvećih ostvarenja u povijesti filma s izvrsnom glumačkom postavom predvođenom Viggom Mortensenom, Orlandom Bloomom, Seanom Beanom i Christopherom Leejem. ’Gospodar Prstenova: Prstenova družina' (Lord Of The Rings: Fellowship Of The Ring) osvojio je četiri Oscara među kojima je Oscar za najbolji film, najbolje efekte, najbolju šminku i najbolju glazbu, a nominiran je za njih još 13. Zanimljivo je da se prsten oko kojeg su se vodili ratovi čuva u muzeju na Novom Zelandu, a za potrebe snimanja napravljena je i predimenzionirana kopija promjera 15 centimetara.

Istina, ponos, odanost, obitelj. Što su od navedenog spremni žrtvovati njujorški plavci? Za zadnji dan mjeseca srpnja Nova TV svojim je gledateljima pripremila napetu akcijsku dramu 'Ponos i slava' (Pride and Glory, 31.srpnja).s Edwardom Nortonom i Colinom Farrellom u vodećim ulogama.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju