"Kao pijesak kroz pješčani sat ... takvi su Naši najbolji dani."

246.ep. - ponedjeljak 29. kolovoza
Max i John kreću jedan na drugoga kada stigne Stephanie. Ne shvaća što je Maxu u zadnje vrijeme. Max optuži Johna da trguje drogom. Stephanie ga odvede. Ava priđe Johnu, počnu razgovarati. Ava mu kaže da je sladak i John se opušta. Razgovaraju o svojim problemima i o tome kako nisu baš obljubljeni u gradu. John pozove Avu na večeri. Ona bi rado došla, ali misli da to nije najbolja ideja. E. J. poludi kad Sami , Lucasa i Allie policija doveze doma. Tu je i Nicole koja sve pogorša svojim komentarima. Lucas je slučajno prekršio pravila kućnog pritvora kad je otišao u dvorište po Allie. Srećom, policija mu pruža još jednu priliku. Sami se svađa s Lucasom i tumači mu kakav je to šok bio za Allie. Sami odlazi i naleti na Chloe koja joj pruža ruku pomirenja. Lucas je odlučio naučiti sve što može o svom kućnom pritvoru. Ako već mora nositi narukvicu, želi znati kako ona funkcionira. Nicole kaže E. J. -u da zna kako je poništenje braka pravovaljano i da on laže Sami. Chloe se pakira i kaže Philipu da će se vidjeti poslije. Victor eksplodira i zabrani Philipu da se viđa s njom. Uvjerava ga da je Chloe opasna, posebno ako sazna da je potrošio pola milijuna dolara na kokain koji je podmetnuo Johnu. Victor zna za sve Philipove makinacije. On nikada nije htio da Philip uprlja ruke.
Lexie se povjeri Danielu u vezi s problemima koje Theo ima u maloj školi. Theova je nastavnica zabrinuta jer Theo nije društven i ne igra se igračkama na pravi način. Ona i pedijatrica smatraju da Thea treba pregledati specijalist, ali Abe se tomu opire. Lexie se boji da nešto ne valja s njezinim sinom. Daniel tješi Lexie i tada se pojavi Chelsea. Daniel joj prizna da je vrijeme za promjene u njegovu životu. Nije namjeravao zavaravati Chelsea, ali ipak jest. Osim toga, smeta mu razlika u godinama među njima, ima problema koje mora riješiti, a i izlazi s drugom ženom. Chelsea je povrijeđena, ali zaželi mu sreću.

247.ep. - utorak 30. kolovoza
John pobjesni kad otkrije da je sav njegov teret zaplijenila država. Bo i Hope mu kažu da istražuju kokain nađen kod njega. John im odgovori da provjere Philipa Kiriakisa. I John sam istražuje. Ne vjeruje murjacima. Bo i Hope ispituju Victora, on poriče umiješanost i sažalijeva Johna za kojega kaže da je pao na niske grane. John u svojoj kući nađe Philipa i Chloe koji su posjetili Lucasa. Napada Lucasa zato što sumnjive tipove pušta u kuću. Lucas brani brata i posvađa se s Johnom. Chloe se poslije vraća i pita Lucasa mogu li biti prijatelji. Philip kaže ocu da je on podmetnuo kokain Johnu i da će on to riješiti. U novoj Bradyjevoj zelenoj pivnici održava se jednostavna proslava. Ondje su Caroline i Nick. Stiže Chelsea. Priznaje Nicku da je mislila da je zaljubljena u Daniela, ali sve je to bila pogreška. Chelsea se nada da ona i Nick mogu još biti prijatelji. Ali Nick je voli, on ne može biti njezin prijatelj. Kreće dalje sa životom i nada se da će i ona krenuti dalje. Poslije Chelsea razgovara s Hope i jada joj se da si je upropastila život jer je odbacila Nicka misleći da je zaljubljena u nekoga drugoga. Hope je tješi, govori joj općenito o ljubavi i životu. Napokon se obitelj okupila na otvorenju nove pivnice. Max je održao kratki govor o Shawnovu snu da svijet učini ljepšim. Osjećaji prevladaju, ne može završiti govor i zamoli Boa i Romana da nastave. Max se iskrade, a Nick ga slijedi i želi mu pomoći kao prijatelju. Nicole nazove Lucasa kako bi mu rekla sve o E. J.-u, ali veza se prekine. E. J. je pita što traži za svoju šutnju. Ona hoće da E. J. pođe s njom doma. E. J. je ispituje i Nicole ga ušutka strastvenim poljupcem. Steve i Kayla u posjetu su svomu djetetu. Sutra liječnici skidaju Joe s aparata. Vrijeme je da počne sam disati.

248.ep. - srijeda 31. kolovoza
Nicole ljubi E. J.-a, a on misli da je to suludo. Victor bi mogao naići svakog trenutka. Stiže Ava spremna na tulumarenje sa svojom novom najboljom prijateljicom. Djevojke odlaze u Java Cafe i žale se na nedostatak noćnog života u Salemu. Nicole smatra da trebaju same organizirati zabavu. Završe s momcima u Avinoj hotelskoj sobi. Momci žele piti i plesati. Kad ostanu same, Ava i Nicole raspravljaju o svojim praznim životima.
Nick, Max i Stephanie odlaze na potpisivanje knjige. Kada Max shvati da knjigu potpisuje dekan Robbins, želi otići, ali ga Nick već predstavlja dekanu. Nakon ceremonije Max se vraća i saspe dekanu u lice da mu je knjiga obično smeće.
Bo i Hope dolaze u kuću DiMera s nalogom za premetačinu. Dok je Bo na katu, John se prisjeća kako su on i Hope vodili ljubav u podmornici. John želi čuti detalje. Hope je neugodno. John navaljuje i tada mu ona objasni da je za to bio kriv Stefano. U premetačini ne pronalaze dokaze. John im kaže da je otkrio da Paul Hollingsworth ima veze s Philipom. Chelsea sanja da je Daniel strastveno ljubi kad se pojavi Victor. Chelsea ga moli da joj nađe neki posao u bolnici. Victor zove Daniela i pita ga može li pomoći. Daniel je u bolnici kad stigne Kate žaleći se na bol u trbuhu. Daniel mora obaviti neke preglede. Dolaze Victor i Chelsea i u bolnici nađu Kate. Daniel će rado naći Chelsea posao, ali misli da bi moglo biti nezgodno za njih. Chelsea mu kaže da je bolnica velika i neka se ne brine.

249.ep. - četvrtak 1. rujna
Sami načuje da Lucas nešto sređuje telefonski i pita o čemu je riječ. Lucas izbjegava odgovor. Lucas je pita hoće li i dalje živjeti s E. J.-om u kući DiMera. Ona kaže da hoće jer je Lucas ovdje i želi da opet budu skupa. Lucas postavlja uvjet. Dok napismeno ne vidi da je brak između nje i E. J.-a razvrgnut, ne želi razgovarati ni o čemu. Poslije Lucas dobije poštom tajanstveni predmet – alat kojim može otvoriti narukvicu.
Sami dolazi Lucasu, ali njega nema, samo ispod kauča nađe njegovu narukvicu.
Ava nazove i kaže da će rado prihvatiti večeru ako poziv još vrijedi. John se veseli susretu. Paul želi razgovarati s Johnom o drogi. Tvrdi da nema ništa s time i John se slaže da je sve u redu ako nije razgovarao s Philipom. Dođe i Morgan i kaže Johnu da ostavi na miru njezina oca. John se priprema za večeru s Avom. Lucas i Sami to ne odobravaju, ali John kaže da je već sit toga da Marlena nikada nije zadovoljna. On kreće dalje sa svojim životom. Chloe je spremna iseliti se iz kuće Kiriakisovih. Zanima je zašto je Philip isključuje iz svoga života, a on se izvlači da ima mnogo problema i ne želi ih prenijeti na nju. Chloe ga pita ostavlja li je. Ne, odgovori on i privuče je u zagrljaj. Poziva je na večeru. Chloe odlazi i poslije se sukobi sa Sami. Nakon sitnih uvreda Chloe odustaje od svađe, a poslije i Sami počinje iskreno razgovarati s Chloe.
Morgan traži od Philipa da zaustavi Johna Blacka. Paul zove Philipa i traži ostatak novca za podmetanje droge u Johnov teret. Philip prekine razgovor i poziva Morgan na piće. Chloe zatiče Morgan i Philipa i odjuri očajna.

250.ep. - petak 2. rujna
Lucas je pobjegao iz kućnog pritvora i skriva se na doku. Ugleda Chloe kako plače i sažali se. Ne može joj prići, zato je zove na mobitel i kaže joj da Philip nije vrijedan suza. Pun je sućuti, a Chloe mu je zahvalna i nudi mu malo savezništvo. Ava stigne na večeru s Johnom kad Sami ustanovi da Lucasa nema. Da John ne bi pitao gdje je Lucas, napada ga da se ne bi smio sastajati s drugom ženom, a oženjen je. Ava ga pita je li zaljubljen u svoju ženu. John joj odgovori da ne zna, da mu je Stefano oduzeo sjećanje.
Ava i John se dobro zabavljaju. Jedu i piju i John je na kraju poljubi. Ava želi razgledati kuću. Krenu na kat i mimoiđu se sa Sami i Romanom. On je došao razgovarati s Lucasom, Sami oteže i tada Lucas izlazi iz druge sobe s narukvicom na zapešću.
Max je spreman reći Stephanie što mu je kada stižu dekan Robbins i Nick.
Nick pita Maxa zašto je bijesan na dekana i uspije iz njega izvući da je unio promjene u njegov rad. Nick je spreman vratiti subvenciju. On je nije zasluženo dobio, zaslužio ju je Max. Philip kaže Morgan da je rekao Chloe da treba malo prostora. Morgan mu kaže da mu je to samo isprika. Očito je da se ona sviđa Philipu. Paul upozorava Morgan da se kloni Philipa Kiriakisa. Paul zove i Philipa i kaže mu da se ne približava njegovoj kćeri.
Daniel još ne zna što je Kate. Kate ga pita za osjećaje prema Chelsea. Ne želi da njezina unuka pati. Daniel objasni da mu je i previše stalo do Chelsea, zna da ništa ne smije biti među njima jer je ona premlada. Kaže Kate neka mu ne drži predavanja jer je svjestan da mora izbjegavati Chelsea. Chelsea prisluškuje i nije presretna onime što čuje.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju