"Kao pijesak kroz pješčani sat ... takvi su Naši najbolji dani."

241.ep., 2.sez. - ponedjeljak 22. kolovoza
U Chez Rougeu slave Nickov uspjeh. Odobrena mu je subvencija i on će dobiti novac kako bi napravio alternativno gorivo. I Maggie je dobila certifikat Zeleni restoran za Chez Rouge. Stiže Chelsea i naleti na Daniela u trenutku kad uđe i Nick. Stephanie čestita Nicku, ali Nick zna da je Max imao svoje prste u njegovom radu. Dekan Robbins daje Nicku ček subvencije i hvali ga kao vizionara koji ima osjećaj za ekološka pitanja. Jedan od liječnika koji je došao s Danielom nabacuje se Chelsea, ali ona ga uljudno odbija.
Maggie naručuje šampanjac za sve i svi nazdravljaju Nicku. Uđe Max, ali vrlo brzo bježi u noć. E. J. pije s Nicole u Chez Rougeu. Žali se da mu se osvetio njegov plan da izvuče Lucasa iz zatvora. Sami je bez razmišljanja potpisala papire o poništenju braka, ali on ipak neće odustati od nje. Steve i Kayla u novome su stanu i Kayla je sluđena. Misli jedino na svoga sinčića. Steve dovuče kutije i iz njih vadi dijelove kolijevke i kolica za maloga Joea. Slaže ih i usput on i Kayla razgovaraju o djetetu. Nadaju se da će uskoro biti s njima.

242.ep., 2.sez. - utorak 23. kolovoza
Ava dolazi Marleni. E. J. je predložio da razgovara s Marlenom iako Ava ne vjeruje psihijatrima. Marlena nije sigurna može li biti objektivna u vezi s Avom. I Marlena je bila u sabotiranom avionu. Ava tvrdi da nije za to kriva. Otac ju je drogirao i nije jasno razmišljala. Zna da isprike nema, počinila je zločin i ne nada se oprostu. Traži od Marlene samo da joj savjetuje kako da proživi ostatak života s osjećajem krivnje. Ava se osjeća prazno iznutra, a Marlena joj savjetuje da pokuša zaboraviti prošlost sada kada se oslobodila oca.
Bo i Hope večeraju s Romanom i Kate. Stižu Tony i Anna s medenog mjeseca. Svi im čestitaju i Anna pita jesu li Kate i Roman ponovno zajedno. Roman kaže da su samo prijatelji. Maggie donese šampanjac i svi nazdravljaju Tonyju i Anni.
Max radi u pivnici kada stigne Stephanie. Pita ga zašto je pobjegao s Nickove proslave, a on se izvlači uprljanom odjećom. Stephanie mu ne vjeruje, pita ga zašto joj nije rekao da je matematički genij. Max tvrdi da to nije, samo je vješt s brojevima. Uđe Ava i Stephanie je napadne, tvrdi da tu nije dobrodošla. Ava odlazi.

243.ep., 2.sez. - srijeda 24. kolovoza
E. J. pleše s Nicole. Pijan je i povjerava se Nicole da, iako je poništenje braka valjano, on ne odustaje od Sami jer je voli.
Bo i Hope uživaju u romantičnoj večeri u Chez Rougeu, posvećeni su jedno drugomu i plešu dugo u noć. Morgan se sastaje s ocem Paulom. On je sretan, uvjeren je da će biti oslobođen pred istražnom porotom. Tada mu se telefonski javi Philip i Morgan je iznenađena promjenom očeva ponašanja.
Abe ispituje Johna kad uđe Roman. Obojica obavljaju pritisak na njega da prizna, ali John tvrdi da je nevin i da nema veze s kokainom nađenim u njegovu teretu. John nadalje tvrdi da mu je Philip sve podmetnuo. Abe optužuje Johna da je započeo rat za teritorij, ali on će ga sada zaustaviti. Govori im da se usredotoče na Philipa Kiriakisa. Spreman je položiti jamčevinu, ali Abe mu kaže da može ići. Marlena ju je već položila za njega. John se žuri doma, ali nađe praznu kuću. Marlena ga je ostavila.

244.ep., 2.sez. - četvrtak 25. kolovoza
E. J. je mamuran. Naleti na Nicole koja je sarkastična kao i obično. E. J. je pita je li prošlu večer rekao nešto što nije smio. Ne sjeća se ničega. Nicole se sjeća njegovih izjava o poništenju braka, ali ne kaže mu ništa. Zatim Nicole sretne Johna koji je pita je li vidjela Philipa. Ona potvrdi i kaže da spava s Chloe. John odlazi u pivnicu i ondje nailazi na hladan doček. Sada i sam shvaća da mora osvjetlati obraz i nazove Philipa. Philip je na sastanku s Yvone. Nakon što je ona potpisala neki dokument, on joj predaje svoj tajanstveni CD. Ona će mu ga brzo dešifrirati. Dok Philip odlazi na sastanak s Johnom, Chloe se sastaje s agentom za nekretnine kako bi našla stan za sebe.
Sami kaže Johnu da je Marlena otišla jer je Eric doživio prometnu nesreću i htjela je biti uz njega. Ali John misli da je to samo izlika da se udalji od njega sada kada je osumnjičen.

245.ep., 2.sez. - petak 26. kolovoza
Sami mora izaći i priprema djecu da pođu s njome. Lucas se ponudi da će ih čuvati. Sami uzima Johnnyja i ostavi Lucasu Allie. Lucas slučajno prijeđe dopušteni perimetar u kojem se kreće, oglasi se alarm, stiže policija i njega i Allie odvode u zatvor. Allie preuzme socijalna skrb., Lucas se brine zbog svoje kćeri.
Sami i Roman su u Java Cafeu kada stiže Nicole spremna da Sami kaže što joj je E. J. pijan priznao. Ali Sami nazivaju da je Lucas u zatvoru. Juri k njemu i napadne ga, a Lucas se brani da je samo htio zaštititi Allie. Uskoro Sami opet drži Allie na rukama.
Daniel pomaže na traumi i pije kavu s Lexie. Dobro se slažu i ugodno im je zajedno. Stiže Abe, ali Lexie je upravo otišla na sastanak. Daniel hvali Lexie kao liječnicu i ravnateljicu. Abe misli da ona previše radi. Poslije Abe i Lexie razgovaraju o Theovim problemima u maloj školi. Lexie je zabrinuta, ali Abe tvrdi da to nije ništa. Odlaze na sastanak s Theovom učiteljicom.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju