Najdugovječnija serija u televizijskoj povijesti i živući spomenik svom žanru

Days of our Lives), 2006., SAD
(1965. – 2008.), serija

Redatelji: Herb Stein, Andrew Lee, James A. Baffico, Albert Alarr...

Glume:

Renée Jones ... Lexie Carver
Peter Reckell ... Bo Brady
Alison Sweeney ... Sami Brady
Kristian Alfonso ... Hope Brady
Deidre Hall ... Dr. Marlena Evans
Josh Taylor ... Roman Brady
Bryan Dattilo ... Lucas Roberts
Drake Hogestyn ... John Black

„Poput zrnaca pijeska u pješčanom satu prolaze naši najbolji dani“.

Duže od jednu trećinu stoljeća ove riječi predstavljaju seriju koja s ponosom nosi naziv najdugovječnije telenovele u televizijskoj povijesti. „Naši najbolji dani“ svoju su premijeru imali davne 1965., a ova neumorna 42-godišnjakinja bila je i ostala omiljena među ljubiteljima ovoga žanra.

U svom dugom vijeku „Naši najbolji dani“ osvojili su čak 160 nagrada i zaslužili nevjerojatnih 230 nominacija. Među njima je čak 40 nominacija za prestižnu nagradu Emmy od kojih su šest ovogodišnje. Za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, veteranu 'Naših najboljih dana' Thaaou Penghlisu za ulogu Anthonija DiMere, koji u seriji glumi od davne 1981. godine. Nominaciju za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji zaslužila je Judi Evans. Mlade nade ove kultne serije Rachel Melvin i Darin Brooks za uloge Maxa Braidyja i Chelsea Benson nominirani su za najboljeg mladog glumca i glumicu u dramskoj seriji. Ovogodišnje nominacije za nagradu Emmy obuhvaćaju i kategorije najbolje šminke i frizure. Stručne nagradu "Soap Opera Digest" i brojne nagrade publike "People's Choice Awards" također su na ovom dugom popisu. U dvadesetogodišnjoj povijesti nagrade „Soap Opera Awards“ ova serija čak četrnaest puta proglašena je najboljom. Dobitnike biraju čitatelji časopisa posvećenog isključivo „sapunicama“ što joj daje posebnu draž.

Izvršnom producent serije Kenu Cordayu posao je zapravo obiteljsko nasljeđe. Njegovi roditelji Betty i Ted Corday zajednički su kreirali i vodili ovu seriju kroz mnogo godina. Cordayevi i njihov suradnik William J. Bell učinili su revolucionaran potez smještajući dotad uobičajenu sapunicu o obiteljskim odnosima u prostorije bolnice. Prvi su osmislili seriju o liječničkoj obitelji. Priča u seriji prati živote profesionalaca srednjeg i višeg staleža u srednje američkom gradiću Salemu. Ključne obitelji su Hortonovi i Bradyevi. Ljubav, brak, razvod i obiteljska svakodnevica zajedno s bolničkim pričama, te studije živopisnih karaktera bolesnika psihijatrijskog odjela „Sveučilišne bolnice“ formula su dugovječnog uspjeha.

Slojevita fabula uključuje elemente ljubavne priče, avanture, misterije, komedije i nezaobilazne drame. „Naši najbolji dani“ svoj uspjeh duguju izvrsnom pripovijedanju, interesantnim zapletima u izvedbi izvrsne ekipe glumaca i smislu za održavanje pažnje gledatelja tajanstvenim i nadasve originalnim zapletima. Od demonskih opsjednutosti i serijskih ubojica do već tradicionalnih žanrovskih zapleta poput zamijenjene djece, amnezija i nezaobilaznih ljubavnih trokuta, „Naši najbolji dani“ već generacijama nude vrhunsku televizijsku zabavu.

21. veljače 2005. serija je proslavila 10 000. nastavak koji je počeo prigodnim govorom Frances Reid koja je svoje najbolje dane darovala ovoj seriji. Ona je jedina članica originalne postave i od 1965. glumi Alice Horton, temelj, duh i pokretača svoje obitelji.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju