'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV. Serija 'Kad lišće pada' od 13.lipnja na Novoj TV.

5.epizoda - ponedjeljak 20. lipnja
U obitelji g. Alija Rize stvari se poprilično zakompliciraju. Gorkem inzistira da se Lejla s tajne zabave vrati s njim na motoru kojim onda udare starca dok prelazi cestu. Stanje mu je kritično. Lejla prešuti ukućanima to što joj se dogodilo. Kad vidi da je događaj postao novinska vijest, uspaniči se. S druge strane, g. Ali Riza i gđa Hajrije svađaju se zbog nedostatka novca. Fikret se susretne sa starom ljubavi i osjećaji mu se podosta zakompliciraju. Nedžla se nastavlja viđati s Oguzom. Kad na vidjelo izađe laž koju je rekla Oguzu, nađe se u vrlo teškoj situaciji. Ali Oguz ne zna ništa o njezinim lažima. Lejlu peče savjest i kad policija stigne u kuću, događaj izlazi na vidjelo. Čitava obitelj doznaje za Lejlin događaj.

6.epizoda - utorak 21. lipnja
G. Alija Rizu teško pogodi vijest da se Lejlino ime povezuje s nesrećom. Dok Lejla daje izjavu policiji objašnjavajući što se dogodilo, stiže vijest o smrti starca kojeg je Gorkem udario motorom. Gorkem je pušten uz jamčevinu. Dok Lejlu peče savjest, Ali Riza, držeći samog sebe odgovornim čak i za ovaj događaj, odlazi na čovjekov pogreb. Nedžla i Oguz sve se više zbližuju. Ferhundin muž počinje sumnjati i prati Ferhunde koja od Ševketa krije da je udana. Kad se ona i Ševket sastanu, izlazi im na put. Ševketa teško pogodi kad sazna da je Ferhunde udana i odlučuje je se kloniti. Ali Ferhunde ga nema namjeru pustiti.

7.epizoda - srijeda 22. lipnja
Ševket je pao u Ferhundeinu mrežu i više ne vidi ništa osim nje. Ne želi ni misliti na to da je ona udana. A Ferhunde se trudi što prije riješiti muža. Izbija svađa i ona napušta muža i kuću. Sada je više ništa ne sprečava da bude sa Ševketom. G. Ali Riza misli kako je zbog nemira u kući težina čitave obitelji na Ševketovim leđima. Tražeći posao pronalazi dućan i odlučuje otvoriti knjižaru. Ta će odluka uzrokovati žestoke svađe s gđom Hajrije. S druge strane, Oguz s kojim se Nedžla viđa (ne znajući da je on smrtni neprijatelj njezina oca) smišlja posao kako bi se dokazao šefu i dostiže cilj po cijenu toga da bude ranjen. Zaslužio je šefovo bezuvjetno povjerenje. Fikret dobiva dozvolu da prodaje svoje rukotvorine i daje ih jednom dućanu na Kapali. Sad će i on pridonijeti obiteljskom budžetu. Nakon romantične večere Ferhunda nagovori Ševketa da pođe s njom kući. Počinju voditi ljubav. Izbija nasilje kad njezin muž nenadano stigne kući...

8.epizoda - četvrtak 23. lipnja
Ne mogavši odoljeti Ferhundinu inzistiranju da pođe s njom kući, Ševket bježi kroz prozor kad njezin muž nenadano stigne kući. Uzrujan se vraća kući. Kaže Fikretu što se dogodilo. Gđa Hajrije, koja za događaj saznaje od Fikreta, vrlo je tužna. Dok se ona povjerava gđi Nejir, Sedef ih čuje i silno se rastuži. Ferhunde se želi rastati od muža. To je za Ferhunde nemoguće. Samoj sebi naudi i kaže Ševketu da je njezin muž doznao za njihovu vezu i da ju je udario. Ševket se osjeća odgovornim za sve to. G. Ali Riza kreće u pokretanje knjižare. Daje predujam vlasniku prostora. Ševket kaže gđi Hajrije da će se oženiti s Ferhunde i želi tu temu načeti s ocem. G. Ali Riza poludi od bijesa kad sazna da mu sin ima vezu s udanom ženom. Ferhunde se rastane od muža i čini pritisak na Ševketa zbog njihova vjenčanja. Na kraju završava svaku raspravu. Ševket je uzrujan. Ali g. Alija Rizu nije moguće uvjeriti. Gđa Hajrije se boji da će izgubiti sina pa uvjeri Alija Rizu i tako osigura da se situacija smiri. Napetost pri prvom susretu Alija Rize i Ferhunde glasnik je budućih nemirnih dana.

9.epizoda - petak 24. lipnja
Ferhundina želja je ispunjena. Iako na silu, Ševket je dobio pristanak obitelji za vjenčanje s njom. Ferhunde stiže u kuću kako bi upoznala obitelj. G. Ali Riza teško prihvaća ovu situaciju. Ali zbog mira u kući pristaje upoznati Ferhunde. Već pri njihovu prvom susretu Ferhunde shvaća da je Ali Riza kula koju će teško srušiti. Ferhunde se ne sviđa ni Hajrije ni Fikretu, ali djevojkama se od prvog trenutka jako svidi. Sedef za Ševketa osjeća beznadnu ljubav i uzruja se kad obitelj prihvati njegovu vezu s Ferhunde. Osjeća da više ne može živjeti i pokuša samoubojstvo prethodno ostavivši pismo naslovljeno na Ševketa. Gđa Nejir pronalazi kćer u nesvjesti, vrišti i traži pomoć od obitelji Alija Rize. Sedef brzo voze u bolnicu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju