Jedini policijski pas koji uživa kultni status, inspektor Rex svakim radnim danom na Novoj TV!

114.ep - ponedjeljak 27. veljače
Voditeljska zvijezda na privatnoj radiopostaji Nina Klaus (Arabella Kiesbauer) već neko vrijeme provodi kampanju protiv vožnje u alkoholiziranom stanju. Neki od slušatelja protive se akciji, zbog čega telefonom vrijeđaju Ninu Klaus te joj prijete. Kada nakon jedne od emisija, kao i obično, popije jedno piće te svojim vozilom krene kući, dogodi joj se nezgoda u mračnoj sporednoj ulici. Nina Klaus pregazila je djevojku, za koju ustanovi da je mrtva. Neposredno nakon dolaska policije pojavljuje se i fotograf koji snima poznatu voditeljicu.

115.ep - utorak 28. veljače
Katja Behrend (Antonia Girardi) i njezin prijatelj Mathias (Laurence Rupp) fotografiraju na napuštenom gradilištu. Pritom rabe pištolj koji je Katja našla u kući svog oca. Dođe do nesreće s teškim posljedicama: pištolj slučajno ispali i metak pogodi beskućnika koji se nalazio na gradilištu. Djeca pobjegnu u panici. Marc i njegova ekipa istražuju građevinsko zemljište i ondje sretnu neobičnu ženu: Anneliese Kerling (Maresa Hörbiger) koja živi u nedovršenoj i neožbukanoj kući. Ona tvrdi da je njezin muž prije bio vlasnik Tvrtke za prodaju nekretnina, no kad je tvrtka bankrotirala, ostala joj je jedino ta kuća.

116.ep - srijeda 29. veljače
Imućni stariji muškarac Elmar Baumann (Peter Josch) postao je žrtva oružane pljačke u svojoj vili. Marc (Alexander Pschill) i Rex stižu na mjesto zločina, gdje Rex primijeti da je navodni mrtvac još na životu. Tijekom istrage utvrđuju nešto neobično: u žrtvinu stanu ništa ne nedostaje, a očito ne postoje ni uobičajeni vrijedni predmeti. Marc i Rex saznaju da žrtva pljačke posjeduje i drugo prebivalište te ondje zateknu dugogodišnju kućnu pomoćnicu Margu Benesch (Ursula Strauss), kako uzima vrijedne predmete koji su bili zakopani.

117.ep - četvrtak 1. ožujka
Marc (Alexander Pschill) i Rex pozvani su u praznu tvornicu. U peći je pronađeno poluizgoreno tijelo starije žene. Počinitelj se nije posebno potrudio onemogućiti identifikaciju nepoznate osobe. Rex osim toga u tvornici pronalazi jedno bijelo pero i uginulog miša, koje je očigledno počinitelj ostavio za sobom.
Marc tijekom istrage otkriva da je isti počinitelj vjerojatno jedanput već počinio ubojstvo. I tada je ostavio neobične predmete, crvene cipele i bočicu likera od cimeta.

118.ep - petak 2. ožujka
Thomas (Stefano Bernardin) 18-ogodišnjak i još maloljetna Lisa (Nicola Etzelsdorfer) u tajnoj su ljubavnoj vezi. Nitko osim njih ne zna da je Lisa u sedmom mjesecu trudnoće. Thomas se sa svojim prijateljima zabavlja na razuzdanom tulumu. Sljedeće jutro Thomasov prijatelj pronađen je mrtav u svome stanu. Marc (Alexander Pschill) je uvjeren da samo netko od gostiju s tuluma može biti ubojica. Nailazi na zid šutnje. Nitko se od Manuelovih prijatelja ne može i ne želi prisjetiti što se dogodilo protekle noći. Svi tvrde da su bili previše pijani te da nemaju pojma gdje bi Thomas i Lisa mogli biti.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju