Bečom je zavladalo nogometno ludilo: počelo je europsko prvenstvo 2008. U međuvremenu, u najvećoj tajnosti istražuje se slučaj ubojstva u nogometnom svijetu.

10. sez., 11-12. ep. - 2. ožujka

Bečom je zavladalo nogometno ludilo: počelo je europsko prvenstvo 2008. U međuvremenu, u najvećoj tajnosti istražuje se slučaj ubojstva u nogometnom svijetu. Ubijeni su bivši igrač Bauer i dobro poznati sportski liječnik, dr. Alawiu. U pomoć kolegi iz Beča Fritzu Kunzu i forenzičaru dr. Grafu koji rade na ovom delikatnom slučaju, iz Rima dolaze inspektor Fabbri i Rex. Ubrzo se pojavljuje još jedno tijelo. Riječ je o Klausu Schusteru, također bivšem nogometašu. Kao i dr. Alawi, izboden je nasmrt. Bauer je gurnut sa željezničkog mosta. Sve tri žrtve nađene su s nacrtanim znakom na čelu. Bečom je zavladalo nogometno ludilo: počelo je europsko prvenstvo 2008. U međuvremenu, u najvećoj tajnosti istražuje se slučaj ubojstva u nogometnom svijetu. Ubijeni su bivši igrač Bauer i dobro poznati sportski liječnik dr. Alawiu. U pomoć kolegi iz Beča Fritzu Kunzu i forenzičaru dr. Grafu koji rade na ovom delikatnom slučaju, iz Rima dolaze inspektor Fabbri i Rex. Ubrzo se pojavljuje još jedno tijelo. Riječ je o Klausu Schusteru, također bivšem nogometašu. Kao i dr. Alawi, izboden je nasmrt. Bauer je gurnut sa željezničkog mosta. Sve tri žrtve nađene su s nacrtanim znakom na čelu.

11. sez., 1-2. ep. - 3. ožujka

Vlasnik kuće Bondeno nađen je mrtav. Jedan je svjedok vidio provalnika, no njegov opis nije ni od kakve pomoći. U Bondenovu vrtu Rex nalazi mapu s fotografijama mučenih pasa. Osim toga, zaplijenjeni su DVD-i sa snimkama ilegalnih borbi. Psi su dovedeni iz štenara te je bilo jasno kakva ih sudbina čeka. Pod zaštitom djelatnika i veterinara, organizatori borbi pasa dopustili su da borbeni psi treniraju na psima iz štenara i ubiju ih. Zgrožen tim zlodjelima, Bondeno je ucijenio veterinare i organizatore borbi. Nakon gadnog pada s motora, vozač ilegalnih utrka Stefano umire na putu do bolnice. Forenzično ispitivanje potvrđuje da je netko petljao po motoru pa inspektor Lorenzo Fabbri počinje s istragom ubojstva. Stefanova zaručnica Fabiola tvrdi da nije odgovorna za amfetamin nađen u njihovu stanu. Lijekovi upućuju na dilera zvanog Štakor kojeg Fabbri i Morini uskoro nalaze. Štakor je spreman progovoriti i upoznaje Morinija s Germanom, organizatorom ilegalnih utrka.

11. sez., 3-4. ep. - 4. ožujka

Enrico Di Vitiis umirovljeni je kardiolog i predsjednik golf-kluba. Nađen je pretučen nasmrt, a uskoro se ustanovljuje da je ubojstvo počinjeno golf-palicom. Zahvaljujući Rexu, uskoro postaje jasno da je čovjek ubijen ispred zgrade kluba te da je njegovo tijelo premješteno do šeste rube. Inspektori Fabbri i Morini zaključuju da je Di Vitiisova kći Anita glavni osumnjičenik. Svađala se s ocem i njezin je broš pronađen u ruci ubijenog. Ta je mlada narkomanka trenutačno na odvikavanju. Rex nalazi drogu u njezinoj torbici, no ona odbija reći otkud joj. Priznaje da je imala aferu sa zaposlenikom kluba Heinrichom Bremerom. Ubojstvo rock pjevačice Darije iziskuje posebnu pozornost inspektora Lorenza Fabbrija: Daria je bila prijateljica Katie Martelli. Darijin menadžer Luca svjedoči ubrzo nakon njezine smrti da je potpisao ugovor s njom kao solo umjetnicom te da joj je dao veliku količinu gotovine. No čini se da je novac nestao. Svi tragovi upućuju na Darijina bivšeg dečka Bebu. On je izbačen iz benda zbog ovisnosti o drogi te je stalno molio novac od Darije. Njegovi su otisci nađeni na oružju.

11. sez., 5-6. ep. - 5. ožujka

Talijanska tajna služba u stanju je pripravnosti: tijekom konferencije o zabrani mina, međunarodni oružani lobi naredio je izvršenje bombaškog napada. Stručnjak za izradu bombi, Rocchi, umro je od predoziranja pa se agentica Gloria Savino pridružuje inspektoru Lorenzu Fabbriju oko istrage. Malo je vjerojatno da si je Rocchi sam ubrizgao heroin jer već dugo nije u kontaktu sa svojim uobičajenim dilerom. Morinijeva detaljna istraga odvodi ga do udaljene farme, koja je zapravo radionica bombi. No Rocchi u njoj nije radio sam. Tony Miani, mladić iz bogate obitelji, slavi svoj dvadeseti rođendan. Tijekom vatrometa izboden je nasmrt. U općoj panici, Massi odlazi njegovim autom te ga napada Tonyjev brat Federico koji se skrio na zadnjem sjedištu. Federico juri u šumu, a Massi ga slijedi, no gubi ga jer se 14-godišnjak skotrljao u špilju. Inspektori Lorenzo Fabbri i Morini započinju istragu. Nakon što Federico nestane, Tonyjev otac Simone objašnjava da Federico nije njegov biološki sin, što je dovelo do raspada braka između njega i supruge Silvie. Nedugo prije ubojstva, izbila je svađa između Simonea i Federica.

11. sez., 7-8. ep. - 6. ožujka

Grofica Clotilde Sanfelice padne s prozora i pogine na mjestu, a dokazi upućuju na ubojstvo. Beskućnica koja je izletjela iz kuće glavna je osumnjičenica. Jednooki Polifemo bježi inspektorima Lorenzu Fabbriju i Moriniju koji istražuju milje beskućnika. Dok ga gone, Polifermo slučajno odvodi inspektore točno do žene koju traže. Riječ je o Svevi Sanfelice, sestri blizanki pokojnice. Očito je da je žena mentalni bolesnik jer rečenica koju ponavlja nema nikakvog smisla. Kasna je večer, a astronom Varinelli radi u svom opservatoriju. Nakapa si kapi za oči i smjesta oslijepi, i to samo nekoliko dana prije negoli će se pojaviti komet nazvan po njemu. Istraga dokazuje da je sljepilo namjerno uzrokovano. Žrtva je vrlo štovani i istaknuti član društva te je potrebno da istragu vode inspektori Fabbri i Morini. Fabbrijeva je pozornost usmjerena na zagonetnu posjetiteljicu. To je Varinellijeva pomoćnica i ljubavnica Illaria, kojoj prijeti Varinellijeva žena Rachele. Rachele priznaje svoju naglu narav, no zna da se ne mora bojati suprugove mlade ljubavnice. Jedini njezin suparnik je komet.
<p style="overflow: hidden;"><a target="_blank" href="http://novaplus.dnevnik.hr/serije"><img src="http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Jul2014/60973740.jpg"></a></p>

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju