Jedini policijski pas koji uživa kultni status, inspektor Rex svakim radnim danom na Novoj TV!

109.ep - ponedjeljak 20. veljače
Nepoznati snajperist puca i pogađa Marca (Alexander Pschill) i Rexa dok trče obalom Dunava u Beču. Marc je samo lagano ozlijeđen, ali Rex se bori za život. Marc kreće u potragu za počiniteljem, koji želi naplatiti stare dugove, a potraga ga vodi u bečko podzemlje. Istraga na koncu pokaže da meta snajperista nije Marc, nego samo Rex.
Dok se Rexov tim približava otkrivanju počiniteljeva identiteta i pri tome uspijeva razotkriti jedno staro umorstvo, počinitelj se sprema ostvariti svoje planove o ubojstvu, koje je skovao u zatvoru. Uspijeva zatočiti jednu djevojku. Kada ga Kunz (Martin Weinek) napokon pronađe, čini se da je već prekasno.

110.ep - utorak 21. veljače
U jednom starom vagonu na napuštenom sporednom kolosijeku zatočeno je nekoliko 10-ogodišnjih dječaka iz Istočne Europe. Moraju slušati kako jednog od njih okrutno tuku. Nemilosrdni počinitelji, dva mladića po imenu Urban (Harald Posch) i Leitner (Jevgenij Sitochin), pretjeraju s 'disciplinskom mjerom' - dječak umire i moraju se riješiti njegova tijela. Sljedeći dan netko nalazi tijelo na odlagalištu smeća. Marc (Alexander Pschill) i Rex pokreću potragu. Dječaci iz Rumunjske moraju mijenjati lažne novčanice od 50 eura za Urbana i Leitnera. Nikolai (Schemal Mersimi), jedan od dječaka, usput upoznaje vršnjakinju Iris (Vanessa Stroux), koja se bavi sitnim krađama.

111.ep - srijeda 22. veljače
Djevojka koja ujutro prije odlaska na posao uzima vitaminsku pilulu ubrzo je nakon toga mrtva. Marc (Alexander Pschill) i Rex pojavljuju se na mjestu događaja, gdje ih dr. Graf izvještava da postoje sumnje u prvobitnu dijagnozu srčanog udara. Nedugo nakon toga na drugom mjestu umire muškarac koji kod sebe ima vitaminske pilule istog proizvođača. U oba slučaja pilule su bile otrovane. Istražitelji polaze od toga da je riječ o ucjeni proizvođača, kao što je to uobičajeno u sličnim slučajevima. Netko uskoro traži otkupninu od tvrtke. Tijekom vješto isplanirane predaje novca dolazi do uhićenja zločinaca zahvaljujući Rexu. Oni priznaju ucjenu, ali poriču da su otrovali vitaminske pilule.

112.ep - četvrtak 23. veljače
Uzbuđenje u jednoj klinici. Mlada pacijentica po noći je bez traga nestala iz svoje sobe. Nakon intenzivne potrage pronalaze je onesviještenu u dizalu. Šefica klinike (Claude Sofie Jelinek) traži da se pokrene istraga. Sljedeće jutro pronađena je ubijena... Marc (Alexander Pschill) je uvjeren da samo netko iz noćne smjene dolazi u obzir kao ubojica. Ali svi zaposlenici i liječnici tvrde da nisu ništa vidjeli ni čuli. Čini se da je ubojstvo šefice klinike počinjeno kako bi se nešto zataškalo.

113.ep - petak 24. veljače
Panika na jezeru Alte Donau. Uzbuna zbog krokodila: navodno je jedan krokodil pušten na slobodu i ugrožava kupače. Debela Margaretha (Ulrike Beimpold) zvana Mops prisiljena je gledati kako se njezina lijepa sestra Doris (Doris Schretzmayer) utapa u jezeru, što još uvijek nije slučaj za odjel za umorstva. Ali jest slučaj konobara Sergea (Toni Wegas) kojega uskoro nalaze ustrijeljenog u stanu u blizini jezera Alte Donau. Serge je bio poznat ženskaroš. Mnoge indicije upućuju na Sergeovu ljubomornu djevojku Sonju (Viviane Bartsch). Ali tu je i činjenica da je Serge skrio veliku količinu novca.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju