Jedini policijski pas koji uživa kultni status, inspektor Rex svakim radnim danom na Novoj TV!

63.ep - ponedjeljak 19. prosinca
Mladić opljačka banku u Beču. U pokušaju bijega upuca prolaznika. Brandtner (Gedeon Burkhard), Böck (Heinz Weixelbraun) i Rex svjedočit će događaju, ali se neće moći umiješati. Njihova će ih istraga dovesti na trag, ali se inspektori uskoro nađu suočeni sa sve složenijom mrežom kriminala, uključujući trgovanje drogom i prostituciju.

64.ep - utorak 20. prosinca
Idila parka, nedavno otvorenog za javnost, neočekivano je narušena kada u njemu pronađu mrtvog mladića sa strašnim ranama od ugriza na vratu. Kako je više posjetitelja parka noću čulo jezivo zavijanje pasa, pošlo se najprije od toga da je preminuli žrtva nekakvog agresivnog psa. Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) je pak od početka uvjeren da bi u sve to mogao biti umiješan čovjek. Nakon detaljnijeg pregleda neobično dubokih rana od ugriza postaje jasno da ne potječu od psa nego od davno izumrla vuka te da je riječ o ubojstvu. U Muzeju patologije i anatomije, u kojem se čuvaju medicinski preparati i kosturi, Brandtner saznaje da je iz muzeja ukradena lubanja vuka. Brandtner sumnja da je kradljivac netko do čuvara.

65.ep - srijeda 21. prosinca
Rano ujutro skitnica u kabrioletu pronalazi tijelo zgodnog Thomasa Reischa (Simon Verhoeven). Rex, Brandtner (Gedeon Burkhard), Böck (Heinz Weixelbraun) prihvaćaju slučaj i utvrđuju da mjesto nalaska žrtve ne može biti mjesto počinitelje zločina; netko je mrtvog Reischa dovezao u njegovu vlastitom autu. Iz nalaza sudskog patologa može se zaključiti da je zločin počinjen u afektu, a čini se da je Reischova vratna arterija ozlijeđena kratkim, tupim predmetom, što je uzrokovalo emboliju.

66.ep - četvrtak 22. prosinca
Pronađen je skitnica mrtav na ranžirnom kolodvoru, ali okolnosti njegove smrti ostaju tajanstvene. Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex ubacuju se među beskućnike koji spavaju oko kolodvora. Brandtner dobiva nove informacije tek nakon pregleda patologa. Naime, muškarac je ubijen vrlo otrovnim nervnim plinom po imenu sarin, kemijskim oružjem za masovno uništenje. Čini se da je plin ušao u zemlju iz Moskve u željezničkom vagonu. Alex Brandtner i njegove kolege moraju što je prije moguće saznati kada i gdje se taj plin treba upotrijebiti. Uz pomoć vozača dostavnog taksija, koji je opasnu kutiju dovezao u tobožnju tvrtku za uvoz i izvoz, Brandtner može izraditi fotorobot.

67.ep - petak 23. prosinca
Dečko studentice medicine Sybille (Doreén Dietel), prijavljuje njezin nestanak. Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim igrom slučaja preuzmu slučaj i kreću u potragu za Sybillom, koja je dan ranije krenula na utrku brdskih bicikala. Rex naposljetku pronalazi njezino tijelo, a patolog otkriva da je Sybille ubijena strijelom za lov. Sybille i Peter (George Lenz) su zajedno s Andreom (Loretta Pflaum) i njezinim dečkom živjeli u jednoj kući. Andrein dečko je jedini od njih četvero upravo završio studij medicine i radi kao liječnik u otmjenoj klinici za estetsku kirurgiju dr. Flemminga, u kojoj je katkad pomogala i Sybille.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju