Jedna mlada žena, gospođa Valentina Cavalli, jedini je svjedok skandala s nekretninama. Nekoliko dana prije nego što se treba pojaviti na sudu, netko podmeće bombu u zgradu u kojoj živi.

12.sez, 9. i 10.ep, ponedjeljak 25. ožujka

Jedna mlada žena, gospođa Valentina Cavalli, jedini je svjedok skandala s nekretninama. Nekoliko dana prije nego što se treba pojaviti na sudu, netko podmeće bombu u zgradu u kojoj živi. Žena uspije preživjeti, no njezin susjed, imigrant s istoka, poginuo je. Sumnja pada na Lassonija, perfidnog kralja nekretnina koji se okružio izvrsnim odvjetnicima kako bi izbjegao zatvor.

Jednog jutra, u središtu Rima, ubijena su tri muškarca. Dvojica su agenti koji rade za policiju, a treći je student iz Kolumbije. Davide uskoro saznaje da je treći koji je trebao biti ubijen pobjegao i da je student slučajna žrtva, a nakon nekoliko dana saznat će i njegov identitet.

12.sez, 11. i 12.ep, utorak 26. ožujka

Žrtva je mali iznuđivač koji se zove Parenzo. Nađen je slomljene kralješnice u smrdljivoj kanalizaciji. Istragom Rivera saznaje da je Parenzo bio dužan opasnom kockaru iz središnje Italije. Zove se Bordone i bjegunac je. Kako bi ga pokušao uhvatiti, Davide i Rex ulaze u kockarnicu. Uz puno muke uspijevaju ga uhvatiti, no on nije kriv. Nema nikakva motiva ubiti Parenza koji je otplatio svoj dug.

Jedne jesenske noći, u povijesnom centru grada Rima, Clara Giusti, lijepa 40-godišnjakinja, nađena je mrtva u autu svog supruga, Fabrizia Agliettija. Uzrok smrti je snažan sudar s kamionom. Auto je posve uništen, a žena je smrtno stradala od udarca glavom.

13.sez, 1. i 2.ep, srijeda 27. ožujka

Krotitelja lavova ovisnog o alkoholu, u malenom obiteljskom zoološkom vrtu napao je i ubio tigar za vrijeme hranjenja. Ovaj tragični događaj poprima sasvim drugu dimenziju kad inspektor Rivera, promatrajući snimku događaja, uoči da Rex počne lajati svaki put na istom mjestu. Jasno je da se u tom trenutku na snimci čuje zvuk frekvencije nečujne ljudskom uhu, ali savršeno jasne psu ili tigru.

Neobična se nesreća dogodila na snimanju popularne sapunice. Tijekom snimanja scene ubojstva, pištolj koji je koristio glumac Riccardo Bonaventura stvarno je ubio glavnu glumicu Sophiju Lombardi pretvorivši fikciju u stvarnost. Istraga je prvo usmjerena na redatelja čiji su otisci prstiju nađeni na oružju, a potom na vlasnika TV kanala, Alberta Carraru, koji je bio u vezi sa žrtvom.

13.sez, 3. i 4.ep, četvrtak 28. ožujka

Rivera i Rex pozvani su da istraže smrt Antonia Pascolia koji je umro u sauni u svojoj vili u okolici Rima. Žrtva je umrla od srčanog udara, a bio je vrlo bogati poslovni čovjek i investitor u različite kompanije. Nakon početne istrage, Rivera ustanovljuje da je srčani udar namjerno izazvan podizanjem temperature u sauni i zatvaranjem vrata s vanjske strane komadom leda koji se otopio.

Isprva tragični nesretni slučaj na gradilištu postaje sumnjiv kad inspektor Rivera otkrije da je Mario, koji je poginuo od posljedica pada sa skele, zaposlen na inzistiranje vlasnice građevinske tvrtke čiji je bio ljubavnik. Rivera potom otkrije da je nakon prekida s njom, bio u vezi s njezinom kćeri, Ritom, čemu se majka oštro protivila. Međutim, savršena sumnjivica ima dobar alibi. Situacija postaje sve napetija kad Rivera i Rex otkriju da je Mario bio upetljan u prevaru osiguravajuće tvrtke kod koje je građevinska tvrtka imala policu.

13.sez, 5. i 6.ep, petak 29. ožujka

Mlada žena, Amelia Gatti, napadnuta je u osamljenoj ulici usred noći. Njezin napadač, Aristide Giovanetti, sitni kriminalac dobro je poznat policiji, slučajno je u toj borbi ubijen vlastitim nožem. U stanju šoka, Amelia bježi s mjesta tog slučajnog zločina. Bježi od policije, no zove popularnu radijsku emisiju kako bi dala izjavu o svojoj nevinosti tvrdeći da je branila svoj život. Nitko joj ne vjeruje, osim Rivere koji je pokuša nagovoriti da prestane bježati, da se preda policiji i brani.

Rivera, njegova nećakinja Lisa i Rex nalaze se na dobrotvornoj zabavi na kojoj se skuplja novac za amazonske prašume, u luksuznoj Villi Malpenga. Tijekom igre pokera, vilu napada grupa gangstera i drži sve prisutne kao taoce dok traže zagonetni sef. Dok policija okružuje zgradu, Rivera, Rex i Lisa sakrivaju se u potkrovlju. Tijekom napetih pregovora između policije i napadača, Rex se uspije ušuljati natrag u zgradu, donijeti lijek kojim će Rivera liječiti Lisinu ranu zadobivenu tijekom napada.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju