Informativni program Nove TV priprema specijal povodom dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku. Glavni komentator specijala je karizmatični svećenik fra Zvjezdan Linić.

Informativni program Nove TV priprema specijal povodom dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku. Glavni komentator specijala je karizmatični svećenik fra Zvjezdan Linić, voditelj duhovnih seminara u kući susreta 'Tabor' u Samoboru, koji će oba dana komentirati papine poruke ljubavi i potpore mladima i obiteljima u osnaživanju vjere. Dvodnevni posjet Nova TV će temeljito i iscrpno pratiti kako bi svojim gledateljima omogućila najdetaljniji uvid u prvi posjet pape Benedikta XVI. našoj zemlji. Specijal pod nazivom 'Papa u Hrvatskoj' započet će već uoči papina dolaska na Pleso u subotu, 4. lipnja u 10 sati emisijom iz studija koju vodi Marija Miholjek.

S terena će se uživo javljati urednica vanjske politike Ivana Petrović, politički komentator Mislav Bago te reporteri Kristina Tešija i Branimir Felger. Gledatelje će izvijestiti o svim detaljima papina boravka, od svečanosti dobrodošlice i papina pozdravnog govora, susreta s predsjednikom Josipovićem i premijerkom Kosor, susreta u HNK-u te ključnog događaja prvog dana – bdijenja s mladima na zagrebačkom glavnom Trgu.

Emisiju 'Papa u Hrvatskoj' uređivat će Ksenija Kardum, a informativni program uz redovne informativne emisije imat će uključivanje u događaje prema planu papina boravka tijekom cijelog dana. I drugog dana posjeta, u nedjelju, 5. lipnja, prenijet će sva najznačajnija događanja već od 9.30 sati, od mise s vjernicima na zagrebačkom Hipodromu sve do njegova oproštaja u zračnoj luci u 18 sati i odlaska koje će izravno pratiti Dnevnik Nove TV. Istovremeno posjetitelji portala dnevnik.hr imat će priliku dvodnevni papin boravak sve vrijeme pratiti uživo putem live streaminga.

'Na ovom važnom projektu radit će 120 ljudi, izvještavanju naših reporterskih perjanica tehničku podršku dat će 12 kamera i snimatelja te 5 reportažnih kola. Pripremili smo se da brzo, trenutno i dostojanstveno prenesemo sve detalje ovog važnog posjeta Hrvatskoj te tako gledateljima omogućimo sudjelovanje u njemu i putem našeg ekrana i interneta.' – najavljuje voditeljica projekta Ksenija Kardum.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju