Osam mjeseci nakon pobjede protiv Davida Hayea, Vladimir Kličko vraća se u ring.

Sa sobom će u Düsseldorf donijeti sve svoje pojaseve: naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. Onaj koji će pokušati „zaplijeniti„ svo to blago 39-godišnji je Francuz s Antila, Jean-Marc Mormeck.

Mormeck je bivši svjetski prvak u lakoteškoj kategoriji, a ovo će mu biti tek četvrti meč s teškašima. Prethodna tri dobio je na bodove. Ukupni Mormeckov omjer pobjeda i poraza u profesionalnoj karijeri je 36-4, od čega je 22 puta nokautirao protivnika.

Vladimir „Dr. Steelhammer“ Kličko imat će (opet) na svojoj strani prednost u visini (198 cm Kličko, Mormeck 181cm) i rasponu ruku (206cm / 188cm) te je favorit da u jubilarnom šezdesetom profesionalnom meču zabilježi i 57. pobjedu.

''Mormeck je jedan od najiskusnijih boraca s kojima sam se ikad suočio. Imao je puno borbi za naslov prvaka, ima vrlo dobru tehniku, može podnijeti udarac i vrlo je inteligentan u ringu. Ali iskoristit ću svaku priliku da ga nokautiram'', rekao je Kličko, uz dodatak:

''Mormeck je sličan Mikeu Tysonu, samo što je još brži.''

Nakon što su Vitalij Kličko i Dereck Chisora ponudili vrlo zanimljiv boks, a Chisora se pobrinuo i za cirkus izvan ringa, očekujemo da i Francuz pokaže kako nije nezasluženo dobio priliku boksati za naslov.

Za sada je u izjavama pristojan, ali hrabar: „Vladimir ima staklenu bradu, koju ću ja razbiti“, obećao je „The Marksman“ Mormeck.

Njega i Vladimira Klička, jednog od najdugovječnijih svjetskih prvaka u teškoj kategoriji, neporaženog već osam godina, vidjet ćemo UŽIVO na djelu u ESPRIT Areni u Dusseldorfu, u programu Nove TV i na GOL.hr ove subote od 22.30.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju