„U djetinjstvu sam živjela u sekti, majka mi se predozirala, umrlo mi je dijete“

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Nakon natjecanja uslijedila je ispovijest 23-godišnje Nore koja je otkrila kako je odrasla u vjerskoj zajednici koja se bazira na hinduizmu. „Živjela sam s 30-40 ljudi. Život u sekti mi je bio normalan, s obzirom na to da je to jedini način života za koji sam znala. Kasnije sam shvatila da su nerealni ti načini, da kontriraju načinu na koji želim živjeti. Susretala sam se s tim da članovi zajednice govore da su svi moji prijatelji iz škole demoni. Živjela sam u malom selu i išla u školu u malom gradu i svi su znali od kud dolazim. Često sam se susretala s tim da me nazivaju sektašica i po pogledima se vidjelo da ni roditeljima ni djeci ne dogovara što sam u njihovom društvu. Tijekom osnovne škole proživljavala sam dug period maltretiranja“, rekla je Nora.

Filipu je otkrila da joj je mama bila ovisnica još od svoje 13. ili 14. godine, a s uzimanjem droge privremeno je prestala kad je zatrudnjela s njom. No, ovisnosti se opet prepustila kad je Nori bilo samo tri godine, zbog čega su se njezini roditelji razveli. U srednjoj školi Nora se preselila u Švicarsku gdje je njezina majka otišla zbog liječenja od ovisnosti, a s vremenom se ponovo udala i dobila drugo dijete. „Pokušala sam u tih godinu dana nadoknaditi 18 godina života, ali to je bilo nemoguće“, kaže Nora koja je ubrzo shvatila da priča s majčinom ovisnošću nije završila.

„Na kraju je umrla od predoziranja, u istom stanu gdje smo brat i ja bili. Zadnji trenutak s njom je bio kada smo bili na zajedničkoj večeri… Cijeli taj dan mi je u polusjećanju. Sjećam se da me očuh probudio oko pet ujutro i rekao da moramo ići u bolnicu pozdraviti se s mamom, da će joj isključiti aparate, jer su joj svi organi otkazali“, prisjetila se Nora.

Majčina smrt toliko ju je potresla da si je, priznaje, i sama pokušala oduzeti život. „Godinu dana nakon mamine smrti imala sam totalni mentalni slom. Otrčala sam na njezin grob s nožem u ruci i govorila da ću se ubiti. Zaustavila me prijateljica koju je pozvao moj očuh“, ispričala je.

No, njezinim tužnim životnim pričama ni tu nije bio kraj, jer je prije godinu dana u sedmom mjesecu trudnoće izgubila dijete. „Beba je rođena živa, ali nisam imala prilike vidjeti je niti držati u rukama, samo sam čula njezin plač. Idući dan su mi javili da je beba umrla zbog srčane mane. Trudan si, osjećaš udarce, pripremili smo sobu, iščekuješ, pripremaš se za skroz neki drugi život i to onda sve nestane preko noći“, izjavila je Nora, a Filip joj je, nakon svega što je čuo, priznao da mu je velika inspiracija.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju