Nevjerojatne vratolomije, impresivni mađioničarki trikovi, zadivljujuće imitacije, vokalne izvedbe zbog kojih se Martina tresla, a Danijela plakala, uzbudljive plesne koreografije kao i nikad viđeni talenti bili su dio repertoara zagrebačkih audicija.

Audicije najpopularnijeg talent showa u svijetu proteklog su vikenda održane u satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu, a okupile su brojne talente koji su došli po svoju ulaznicu za Supertalent. Pred četveročlanim žirijem Mislavom Čavajdom, Martinom Tomčić, Danijelom Martinović i Marijem Petrekovićem i ovoga puta bio je veliki izazov, a koje od 120 točaka su poslali u daljnje natjecanje ostaje nam tek za vidjeti.


Nevjerojatne vratolomije, impresivni mađioničarki trikovi, zadivljujuće imitacije, vokalne izvedbe zbog kojih se Martina tresla, a Danijela plakala, uzbudljive plesne koreografije kao i nikad viđeni talenti bili su dio repertoara zagrebačkih audicija. Zanimljivo je bilo vidjeti kako su svoj talent došli pokazati i oni najmlađi, ali i stariji natjecatelji, pa je tako raspon godina ovaj vikend na Supertalentu bio od 7-86 godina.
Najhrabriji bili su upravo ovi najmlađi od 7 godina koji su se došli predstaviti plesom i pjesmom. Lakoća njihovih pokreta, marljivost koja se prepoznaje, nježni glasići i simpatična prezentnost osvojila su srca publike i žirija. Gornja granica godina također je osvojila naklonost publike i žirija, a točka koja je izazvala gromoglasan pljesak i navijanje bila je točka Kluba za starije osobe Varaždin - Feniks, čiji najstariji član broji 86 godina. Nakon prvog dijela točke u kojoj su se predstavili narodnim plesom u pratnji kontrabasa, gitare, violine u harmonike, uslijedila je prava senzacija - nekolicina članica kluba svukle su sa sebe narodnu nošnju i priredile zagrebačkoj publici pravu senzaciju svojim plesom i vježbanjem. O čemu se točno radi, gledatelji Nove TV imat će priliku vidjeti ovoga proljeća.


Raznovrsnost talenata zasula je i ovu, treću po redu audiciju. Tako su se pred žirijem predstavile cheerleadersice, mnogobrojni beatboxeri, slam poetičari, koktel majstori, pole danceri, street workouteri, mažoretkinje. Vidjeli smo razne imitacije, a najpopularniji bili su Michael Jackson i Elvis Presley. Zanimljiv je bio i nastup grupe Dodir iz Hrvatskog saveza za gluhoslijepe osobe koji su znakovni jezik predočili uz glazbu i nadasve zanimljivu koreografiju.


Među brojnim izvođačima bila je i dvadesettrogodišnja natjecateljica Marina Škof kojoj umijeća hula hoopa dođe kao svojevrsna terapija. Naime, njezina inspirativna priča započela je prije sedam mjeseci, a kako kaže, ona i obruč dugo su se „promatrali i odmjeravali“, da bi na kraju uzela stvar u svoje ruke i sama napravila svoj obruč koji je postao neizostavni dio njezinog života. No, plastični obruč donio joj je mnogo više nego što je očekivala. Prije osam godina Marina je oboljela od teške bolesti, miastenije gravis, koja slabi mišiće u tijelu. Mlada zagrepčanka teško se pomirila s činjenicom da će kroz život ići s ovom rijetkom bolesti, koja u njenom slučaju napada mišiće lica. Pomirenje sa stvarnošću bio je dug i mukotrpan put, ali zatim se u cijelu priču upleo upravo hula hoop. Jednostavan obruč pomogao joj je da se oslobodi i sruši sve granice. „Bitno je krenuti i napraviti prvi potez, a zatim jednostavno shvatite da možete apsolutno sve“, priča Marina.


Upravo zato Marina se odlučila prijaviti na Supertalent. Nije došla pobijediti, već inspirirati sve ljude koji se još uvijek nisu usudili zakoračiti naprijed. Svoju pozitivnu energiju prenjela je na sve sudionike zagrebačkog Supertalenta.

Tri dana potrage za posebnim talentima pokazali su se vrlo uspješnim, a dosje impresivnih natjecatelja za kojima produkcija Supertalenta traga postao je sve bogatiji. Sljedeća, a ujedno i posljednja u nizu, je audicija Supertalenta u Osijeku ovog vikenda.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju