Donosimo pregled treće polufinalne emisije.

Treća polufinalna emisija Supertalenta iznjedrila je pretposljednja tri finalista! S najvećim brojem glasova gledatelja u finale su se plasirali harmonikaš Matej Jakša i plesno-gimnastički klub Flik Šenkovec, a žiri je odlučio da će im se u završnici devete sezone pridružiti plesačica na svili Ana Vukman.

Zahvaljujući neupitnom talentu i veseloj kombinaciji najvećih glazbenih hitova kojom je zapalio atmosferu u studiju, mjesto u finalu zauzeo je mladi i simpatični harmonikaš Matej Jakša koji je svojom svirkom toliko zabavio žiri da ga je Maja pozvala da joj se pridruži kao član benda na nekom od budućih koncerata. „Ako si slobodan možeš ići s nama na koncerte i gaže da se malo vježbaš. Vidim da si odsvirao sve najveće hitove. Super si odabrao mix, super si ga izvježbao“, komentirala je Maja, a Martina je istaknula da je Matej za vrijeme nastupa vladao pozornicom bez trunke treme.


Članice plesno-gimnastičkog kluba Flik Šenkovec svojom su koreografijom gledatelje odvele u svemir i lansirale se direktno u finale, pokazavši svu raskoš akrobatskog plesa. Pozitivni komentari nakon njihova nastupa nisu se prestali nizati, a članove žirija najviše su oduševili njihovi energični pokreti i efektni kostimi. „Ne mogu reći da sam fliknuo, ali kliknuo jesam definitivno na vaš nastup. Od scenografije, kostimografije, grafike i akrobatskih pokreta.

Definitivno ste nastup podigli za jednu ljestvicu, ako ne i 'lojtricu' više“, istaknuo je Davor. Da su akrobatske plesačice nadmašile same sebe u odnosu na audicijski nastup složio se i ostatak žirija, a Fabijan je dodao: „Spoj glazbe, vaše gradacije, koreografije – zapravo svega što ste izvele večeras... ja nemam riječi. Ne znam s koje ste planete, nadam se da ste s naše. Zaista svaka čast“.


Božanstveni ples na svili dostojan finala Supertalenta izvela je plesačica Ana Vukman koja je svojim nastupom htjela postići 'wow' efekt, a komentari žirija i reakcije publike potvrdili su da joj je upravo to i pošlo za rukom. „Svaka ti čast. Neću uopće komentirati razinu tehničkih sposobnosti. Zbilja si napravila streloviti odmak od audicijskog nastupa. I pohvalila bih posebno kostim. Čak i taj segment je bio više nego uočljiv. Bravo, bravo, bravo!“, poručila je Martina, a veličanstvenim plesnim pokretima nije se mogla nadiviti ni Maja koja je Anu obasula komplimentima. „Ako ovo nije supertalent - što jest?! Tvoje tijelo u tvom kostimu izgleda tako dobro, da si izvela i školicu mi bi se pitali što je ovo… Svaki element je bio fantazija, znamo koliko je ovo teško. Kao što je rekla i Martina, ovo je vrijedno finala“, dodala je Maja.


Vatrena Ukrajinka Natasha Korotkina svojim je nastupom ponovo zapalila pozornicu Supertalenta ne samo upečatljivim performansom, nego i izazovnim izdanjem. „Ti Natasha izgledaš božanstveno. Kostim je fenomenalan – scenski i estetski privlačno. Sama si na početku rekla da voliš čudne stvari i to mi je super… Budi svoja, pa makar i čudna. Za mene je ovo bilo fakat ludilo“, poručila je Maja. Natashin se nastup svidio i Davoru koji je priznao da je od nje imao velika očekivanja zbog spektakla koji im je priuštila na audicijama. „Ja bih rekao da je nastup uvelike obogaćen, a naravno da smo od tebe očekivali puno jer si nas sve šokirala na audiciji. Ovaj nastup je puno cjelovitiji i rekao bih da je ovaj bio top. Kad bih mogao komentirati kao netko od kuće rekao bih to je to“, dodao je Davor.


Intrigantni Španjolac Muy Moi svojim je polufinalnim nastupom uspio izazvati novi val šoka, nevjerice i čuđenja, pokazavši nevjerojatne trikove koji su zadivili publiku u studiju. „Ovo je zaista u najmanju ruku odvratan, nenormalan, pomaknut, drugačiji talent i mi to volimo. Mi bi to gledali ponovo“, poručio je Davor, a ostali članovi žirija složili su se da je njegov polufinalni nastup bio potpuno drugačiji od onoga što su očekivali s obzirom na audiciju.


Osječki tenor i član HNK-ova ansambla Matej Predojević-Petrić treću polufinalnu večer uveličao je izvedbom opere 'Granada' dokazavši još jednom da je pravi virtuoz kada je u pitanju ovaj žanr. „Ne trebaš ti moj komentar o svom pjevanju. Ti najbolje znaš kako pjevaš… Dojam koji ti ostavljaš na publiku je sjajan, a je li to dovoljno za prolaz publika će odlučiti. Bravo!“, komentirala je Martina, a Matejevo glazbeno-scensko putovanje oduševilo je i Fabijana koji je zaključio: „Jedino što mi je falilo da zaplešeš u nekom trenutku i da možda zasviraš na gitari. Svaka čast - radiš to što trebaš raditi“.


Mladi pjevač Mauro Jakić, koji je svojim nježnim i senzibilnim vokalom otvorio ovogodišnji Supertalent, za polufinalni nastup odabrao je pjesmu Johna Legenda 'All of Me' te ponovo rastopio srca publike i žirija. „Ti si toliko sladak. Ne znam dijelite li svi moje mišljenje. Premeden si. Super je kad želiš biti pjevač ili glumac... onda i ako imaš i slučajno nekakav kiks, fulaš ton ili korake, ta slatkoća i karizma ti sve nekako izbriše i ljudi oproste bilo kakvu grešku“, poručila mu je Maja. Pohvalama se priključila i Martina zaključivši: „Na audiciji si pjevao skoro pa samo falseto, a sad si nam pokazao svoj glas. Tvoj večerašnji nastup bih ja okarakterizirala kao - savršena nesavršenost dječje savršenosti“.


Pjesmom 'Stope da ti ljubim' mladi pjevač Nikola Batinović još je jednom pokazao zavidne vokalne sposobnosti, a otkrio je i da mu se nakon audicije javila pjevačica Hanka Paldum čiju je pjesmu odabrao za svoj prvi nastup na Supertalentu. „Ja mislim da sam upila i više nego što bih sama očekivala. Jako rijetko čujem i slušam tekst i moram se enormno koncentrirati da bih čula o čemu se radi. Međutim dobra glazba i dobar glas mi ispričaju priču. Nije najnužnije imati tekst da bismo doživjeli određenu izvedbu. U tvom slučaju ja opet ne znam o čemu si ti pjevao, međutim ti si toliko iznio emocija da sam naprosto uživala. Ja više od ovoga ne trebam“, zaključila je Martina, a u njegovoj je izvedbi uživala i Maja koja je pohvalila i scenski nastup. „Djeluješ kao da nemaš nimalo treme. Toliko djeluješ sigurno i samouvjereno. Genijalna ideja je bila imati ovo dvoje fenomenalnih plesača koji su podigli sve na jedan viši nivo. Izgledalo je kao predstava s fenomenalnom zvučnom kulisom. Stvarno je bilo top“, oduševljeno je zaključila.


Tročlani bend Akustika Balkana za polufinale izveo je medley pjesama u svom jedinstvenom stilu. Veselje koje donose na pozornicu prepoznao je Fabijan koji im je poručio da je svima mekše oko srca kada oni nastupaju, a imun na njihov šarm nije mogao ostati ni ostatak žirija. „Vi ste daleko najzabavnija točka večeras. Meni je toliko bilo dobro i prekratko je trajalo. Kad je scena u pitanju morate biti svjesni da je ovo kako vi izgledate večeras uvelike dodalo nastupu. Meni dođe da razbijem sve šalice Novoj TV! Iskreno bih voljela da prođete dalje i da to onda duže potraje pa da se zabavimo kao ljudi“, dodala je Maja.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju