Nova TV grupa ponovno je bila prvi izbor gledatelja!

U mjesecu koji su obilježila važna politička događanja, poput afere Agrokor, Nova TV grupa ponovno je bila prvi izbor gledatelja, ostvarivši udio u gledanosti od 33,6 posto tijekom cijelog dana te rekordnih 44,8 posto u udarnom terminu.

Nova TV bila je najgledaniji kanal s prosječnim udjelom u gledanosti od 28 posto, a Doma TV najgledaniji specijalizirani kanal s udjelom gledanosti od 5,5 posto.

Peta sezona najpoznatijeg svjetskog talent showa bilježi odlične rezultate gledanosti od samog početka prikazivanja. U listopadu je Supertalent bio najgledaniji format na svim televizijama, s prosječnim udjelom u gledanosti od 53,4 posto. Drugim riječima, uz najveće hrvatske talente u listopadu u prosjeku bilo gotovo 950 tisuća gledatelja, dok je najgledaniju epizodu pratilo više od milijun gledatelja!



Na popisu top 10 formata nalazi se i Dnevnik Nove TV koji još jednom potvrđuje status najgledanije informativne emisije s ostvarenim udjelom u gledanosti od 44,3 posto, što je 112 posto bolje od prvog konkurenta, odnosno, 123 posto od drugog. Tijekom listopada pratilo ga je u prosjeku preko 680 tisuća gledatelja.



Da su se o najnovijim vijestima građani najradije informirali na Novoj TV potvrđuje i gledanost popodnevnih Vijesti u 17 koje su ostvarile prosječan udio u gledanosti od 35,6 posto, te Večernjih vijesti Nove TV koje su bile najgledanije u svojoj kategoriji, s ostvarenim udjelom u gledanosti od 29,1 posto.

Među top 10 serija čak je šest onih Nove TV. Najgledanija je bila domaća dramska serija Čista ljubav koju je u prosjeku pratilo preko 660 tisuća gledatelja, ostvarivši pritom udio u gledanosti od 39,4 posto. Prate je turske uspješnice Bit ćeš moja (SHR 35,9 posto) te Anđeli (SHR 31 posto).



Uz Supertalent, omiljena listopadska zabavna emisija bila je i IN magazin s ostvarenim udjelom u gledanosti od 33,7 posto, a gledateljima su i od svih filmova najzanimljiviji bili upravo one s Nove TV. Od Top 10, čak osam je onih koji su se prikazivali na Novoj TV, a najgledanija je bila američka komedija Zločesta učiteljica (SHR 35,1 posto).



Odlični rezultati portala i društvenih mreža Nove TV

Odlične rezultate nastavljaju ostvarivati i digitalni kanali Nove TV. S preko 670 tisuća jedinstvenih korisnika u listopadu, lifestyle portal zadovoljna.hr drugi mjesec zaredom obara vlastite rekorde, a punkufer.hr već šesti mjesec zaredom drži vodeće mjesto u kategoriji travel & gastro portala. S gotovo 420 tisuća jedinstvenih posjetitelja, bilježi rast od 23,7 posto u odnosu na listopad 2016. Sportski portal GOL.hr u listopadu bilježi najveći porast jedinstvenih posjetitelja u odnosu na mjesec ranije i najbrže je rastući sportski portal u Hrvatskoj. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, GOL.hr bilježi rast od čak 39 posto.

Osim na ekranu, show Supertalent ostvaruje izvrsne rezultate i na društvenim mrežama. Tako je prosječni tjedni doseg Facebook stranice u listopadu bio veći od 1.200.000 korisnika, dok je samo na dan emitiranja 2. epizode taj doseg bio veći od 660.000 korisnika. Po aktivnosti se osobito istaknuo Instagram koji bilježi jako velik broj pregleda sadržaja, pa je tako svaki Instagram story u prosjeku pogledan 15.000 puta. Sjajni rezultati zabilježeni su i na YouTube stranici showa – uz preko 50.000 followera, samo na tom kanalu ostvareno je više od 15.800.000 pregleda videa samo tijekom listopada.

Interes među korisnicima društvenih mreža izaziva i serija Čista ljubav čiji je tjedni doseg Facebook stranice u listopadu prelazio 500.000 korisnika.

Izvor: AGB Nielsen; Gemius; Facebook Insights
Razdoblje: listopad 2017.
Ciljna skupina: 4+


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju