Dok se priprema za radni Badnjak s Brettom, Grace u predvorje bolnice pozove čovjeka koji kaže da ga na neevidentirano liječenje šalje zajednički prijatelj.

9. ep. - 23. studenog

Dok se priprema za radni Badnjak s Brettom, Grace u predvorje bolnice pozove čovjeka koji kaže da ga na neevidentirano liječenje šalje zajednički prijatelj. Iako Grace pokuša odbiti, nepoznati čovjek se onesvijesti te nema izbora nego odvesti ga na hitnu. Međutim, kad Grace pita Constantinea za novog pacijenta, on tvrdi da ne zna ništa o čovjeku koji se poslije predstavi kao Russell King, dugogodišnji suparnik koji se nedavno vratio u Chicago. Grace se zatim obraća Francu koji priznaje da je uključen i zamoli je da ne kaže Constantineu da ima novi tajni zadatak s Russellovom ekipom. Dok Grace pokušava smiriti Russellovu kćer Amandu, Constantine dolazi u bolnicu upozoriti starog suparnika da ne pokreće kriminalne aktivnosti bez odobrenja njegova udruženja. No kako s Amandom i Francom već planira multimilijunsku krađu nakita, Russell odbije poslušati. Usprkos Graceinu naputku pridruži se svojoj ekipi koja kroz tunel ulazi u aukcijsku kuću kako bi izvela krađu. U međuvremenu dr. White pokušava ostati smiren kad ga pozovu da operira pacijenta koji sablasno nalikuje njegovu pokojnom posinku.


10. ep. - 24. studenog

Iako Grace upozori Franca na opasnost od sukoba s bivšim šefom, Franco se mora suprotstaviti Constantineu i pomoći detroitskom mafijašu Russellu Kingu jer je to dio njegova tajnog zadatka. No kad Constantine zatraži da plati njegovu novom mafijaškom udruženju dozvolu za pokretanje posla u Chicagu, Russell odbije. U međuvremenu, dok čekaju da Louis pokupi reket, Nate i Gio zaustave tinejdžera Sama Coopera u bijegu iz zalagaonice. I dok Louis tvrdi da je morao ubiti vlasnika zalagaonice i da je Sam uzeo novac po koji su išli, trojica utjerivača uzmu ozlijeđenog tinejdžera kao taoca. Kad se ispostavi da su Samove ozljede teške, Nate zove Grace. No kad tinejdžer odbije reći što se dogodilo u zalagaonici, čime prisili Natea da kaže šefu da nisu uspjeli pokupiti novac, on naredi da puste mladića zajedno s novcem kako bi izbjegli dodatne nevolje. Katolički svećenik otac Doyle dolazi na hitnu s opasnom upalom i kaže da je zadobio ugriz dok je izvodio egzorcizam. Dok ga Grace i Brett liječe, ona se slučajno poreže skalpelom kojim je obrađivala ranu. Međutim, kad kolega svećenik kaže da je otac Doyle opsjednut i zamoli da izvede egzorcistički obred u bolnici, otkriju da je Doyle zaražen bjesnoćom te Brett traži Grace kako bi dobila lijek.


11. ep. - 25. studenog

Nakon atentata na Constantinea Grace želi izbjeći unakrsnu vatru mafijaškog rata koji je na pomolu. I dok daje sve od sebe da je smiri, Constantine zamoli Franca da sazna tko je podmetnuo bombu. U bolnici Grace pomaže dr. Whiteu liječiti žrtvu biciklističke nesreće Jacka Hansona, sina američkog državnog odvjetnika Marka Hansona i Brettova otuđenog brata. No kad se Jacku iz nepoznatog razloga stanje pogorša, jedino što Brett može jest nemoćno stajati i gledati kako mu Grace i White pokušavaju spasiti život. U međuvremenu Grace pomaže Nateu i njegovu prijatelju mafijašu vratiti u formu vrijednog trkaćeg konja koji je beskoristan zbog doze Viagre koja mu je trebala pomoći u parenju.
I dok liječnici pokušavaju dijagnosticirati Jackovu bolest, njegova žena Annabelle, partnerica u odvjetničkom uredu i obiteljska prijateljica Carol Goodman i Mark stižu u bolnicu. Dok obiteljska povijest stvara dodatnu napetost, Mark iskoristi svoj utjecaj i nabavlja snimke nadzornih kamera koje bi mogle baciti svjetlo na Jackovu nesreću. Kad saznaju da je Jack izgubio svijest prije udarca u skateboardera, liječnici traže razlog. U međuvremenu Grace priprema trkaćeg konja za utrku pazeći da Nate ne bude okrivljen za problem. Kad ga Constantine i Franco pritisnu, čovjek koji je napravio bombu priznaje da radi za braću Amato.


12. ep. - 26. studenog

Nakon 25 godina otuđenja Luke Harris dolazi u Chicago potražiti oca Constantinea. Zbog mutnog zajma za nekretnine Luke je pao u nemilost plaćenika kartela Nogales, Diega Balta. U zamjenu za liječenje oboljele djevojke Chloe mafijaški šef Al Trapani pristaje pomoći Constantineu podmiriti Lukeov dug prema kartelu. No budući da je Balt već dobio naredbu da ubije i naredba se ne može poništiti, Constantine mora pronaći drugi način da spasi sina koji je nevoljko potražio njegovu pomoć. U međuvremenu, nakon što se Stuart Maslan onesvijestio na tečaju Lamaze, Olivijino nastojanje da ispravi aritmiju ga ubije. Međutim, nakon što Olivia i Grace priopće lošu vijest njegovoj trudnoj ženi Bethany, Stuart iznenada oživi. Sumnjajući da Chloeini prsni implantati cure, Grace je operira da ih zamijeni. No kad se ispostavi da nisu problem implantati, iznenadno pogoršanje iziskuje pretrage koje otkrivaju ne samo rak prostate nego i da je rođena kao muškarac. Kad je pitaju za to, Chloe priznaje da je bila na operaciji spola i traži od Grace da ne kaže Alu. Međutim, on potvrdi da je cijelo vrijeme znao i da svejedno voli Chloe, ali zahtijeva da to nikad nikomu ne otkrije. Nakon što ponovno gotovo ubije Stuarta, Olivia otkrije da ga truje biljni pripravak koji mu supruga daje protiv prehlade.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju