PON-ČET 03.00

(The Mob Doctor), 2012., SAD, kriminalistička serija

Tvorci serije: Josh Berman, Rob Wright
Izvršni producenti: Josh Berman, Rob Wright, Michael Dinner, Carla Kettner

Glume:
Jordana Spiro - dr. Grace Devlin
William Forsythe - Constantine Alexander
James Carpinello - Leoni Franco
Zach Gilford - dr. Brett Robinson
Željko Ivanek - dr. Stafford White


Nova TV donosi napetu kriminalističku seriju o mladoj kirurginji iz Chicaga koja skriva mračnu tajnu - nakon što joj brat upadne u kockarske dugove, prisiljena je raditi kao liječnica za mafiju dok istovremeno radi u vrhunskoj bolnici u Chicagu.


O seriji:

Iako poznata kao izvrsna mlada liječnica u čikaškoj bolnici, dr. Grace Devlin (Jordana Spiro) ima mračnu tajnu. Budući da je odrasla u opasnoj četvrti Chicaga, Grace i njezina obitelj dobro poznaju način na koji organizirani kriminal kontrolira četvrt. Stoga, kad se njezin brat Nate (Jesse Lee Soffer) zamjeri mafiji zbog neplaćenih kockarskih dugova, Grace potajno ponudi svoje medicinske usluge mafijaškom šefu Paulu Morettiju (Michael Rapaport) u zamjenu za bratov život. Kad se svjedok Ralph Severino (Donald A. Schroeder) razboli noć prije zakazanog svjedočenja protiv Morettija, on postane Gracein pacijent.

Moretti sazna da je Severino hospitaliziran i naredi Grace da se pobrine da Severino ne preživi operaciju. Situaciju dodatno komplicira činjenica da Grace liječi Constantinea Alexandera (William Forsythe), Morettijeva prethodnika i mafijaškog šefa nedavno puštenog iz zatvora koji se želi vratiti na vrh. Grace se istovremeno mora nositi i sa znatiželjnom majkom Daniellom (Wendy Makkena) i dečkom dr. Brettom Robinsonom (Zach Gilford), od kojih pokušava sakriti da vodi dvostruki život i pomaže kriminalcima. Moretti ubrzo iznenada nestane, pa Constantine Alexander iskoristi priliku i pokuša preuzeti njegov udio u poslu s aparatima za poker. Međutim, on u pomoć zove Grace, koja se nikako ne bi smjela zamjeriti Morettiju i pomoći njegovom najljućem suparniku. U suprotnome, život njezina brata Natea mogao bi biti u opasnosti. Kako će završiti ova opasna igra? Hoće li Grace uspješno sakriti činjenicu da pomaže mafiji od majke, dečka i kolega u vrhunskoj čikaškoj bolnici i tako spasiti bratov život, ali i vlastiti ugled?


Serija je snimljena prema knjizi Rona Felbera 'Il Dottore: The Double Life of a Mafia Doctor'.

O glumcima:

Jordana Spiro
(dr. Grace Devlin)

Jordana Spiro dolazi iz New Yorka. Studirala je dramsku umjetnost u New Yorku i Londonu. U bogatoj televizijskoj glumačkoj karijeri ostvarila je uloge u serijama 'Buffy – ubojica vampira', 'Beverly Hills, 90210', 'Undressed', 'CSI: New York', 'Zaboravljeni slučaj', 'JAG', 'Dexter' i 'Dobra žena', a najpoznatija je po glavnoj ulozi u uspješnoj televizijskoj seriji 'Jedna od dečki'.
Glumila je i u filmovima 'Voliš li pse?', 'Alone with Her' i 'Taoci' s Nicolasom Cageom i Nicole Kidman.

 

 

 

 

 


William Forsythe
(Constantine Alexander)

 

Forsythe se počeo baviti glumom s 10 godina, kada se pojavio u školskoj predstavi, a do 17. godine pojavio se u preko 40 kazališnih predstava, nakon čega se ubrzo odselio iz New Yorka u Los Angeles, gdje je studirao glumu.
Imao je zapažene uloge u televizijskim serijama kao što su 'CHiPs', 'The Untouchables' u kojoj je glumio Ala Caponea, 'John Doe', 'Svita', 'Las Vegas', 'CSI: Miami', 'Mentalist' i druge, a u HBO-ovoj hit seriji 'Carstvo poroka' tumačio je Mannyja Horvitza.
Najuspješniji filmovi u kojima je glumio uključuju 'Vražje odmetnike', 'Arizona Junior' braće Cohen, 'Hrid' Michaela Bayja i legendarni 'Bilo jednom u Americi'.

 

 

 

 

James Carpinello
(Leoni Franco)

Carpinello je rođen u New Yorku. Osim što je glumio u brojnim kazališnim predstavama, ostvario je i zapažene uloge u mnogim serijama i filmovima. Neke od televizijskih serija u kojima je glumio su 'So Notorious', 'Završni udarac', 'CSI: Miami', 'Navy CIS', 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Stalna meta', 'Castle' i 'Dobra žena'.
Glumio je i u filmovima 'Punisher', 'Gangsterski odred' s Ryanom Goslingom i Seanom Pennom, 'Veliki pohod' i 'Let's Kill Ward's Wife'.

 

 

 

 

 

 

Zach Gilford
(dr. Brett Robinson)

 

Zach Gilford dolazi iz Evanstona u američkoj saveznoj državi Illinois. Studirao je kazališnu umjetnost. Glumačku karijeru započeo je 2005. godine, i to ulogom u uspješnoj seriji 'Zakon i red: Odjel za žrtve'.
Najpoznatiji je po ulogama u američkim hit serijama 'Friday Night Lights' i 'Off the Map', a glumio je i u serijama 'Uvod u anatomiju' i 'Drunk History'.
Glumio je s Alexis Bledel u komediji 'Što nakon diplome?', zatim u 'The Last Winter', 'The Purge: Anarchy' i 'Luda ljubav'.

 

 

 


 

Željko Ivanek
(dr. Stafford White)

 

Željko Ivanek je glumac srpskih korijena rođen u Ljubljani. S tri godine s obitelji se odselio u SAD. Diplomirao je na prestižnom Yaleu, a zatim je studirao dramsku umjetnost na London Academy of Music and Dramatic Art. Tijekom godina ostvario je bogatu glumačku karijeru. Glumio je u filmovima 'Donnie Brasco', 'Hannibal', 'Pad crnog jastreba', 'Dogville', 'Kriminalci na godišnjem' i 'Argo'.
Glumio je i u serijama 'Revolucija', 'Suits', 'Okus krvi', 'Dolazak', 'Mentalist', 'Heroji', 'Dr. House', 'Brojevi', 'Izgubljeni', 'Ekipa za očevid', 'Oz', '24', 'Zona sumraka', 'Ally McBeal', 'Frasier' i 'Dosjei X', između ostalih.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju