Nakon što Grace pripremi pacijenticu Saru Anderson za transplantaciju srca, ona na operacijskom stolu dobije temperaturu te dr. Baylor mora odgoditi operaciju dok temperatura ne padne.

5. ep. - 16. studenog

Nakon što Grace pripremi pacijenticu Saru Anderson za transplantaciju srca, ona na operacijskom stolu dobije temperaturu te dr. Baylor mora odgoditi operaciju dok temperatura ne padne. Budući je Sara prisiljena čekati novog donora, Constantine šalje Grace u zatvor Stateville gdje je zatvorenik Eddie Nolan moli da ga ubije kako bi njegovo srce dobila njegova otuđena kći Sara. U međuvremenu, neposredno nakon gotovo kobne pogreške u operacijskoj sali, Olivija želi popraviti narušenu reputaciju pomažući Brettu dijagnosticirati 16-godišnjem Willu Jamisonu čudne želučane tegobe. No kad Willov brat Ethan počne gubiti kontrolu nad mišićima nogu, Grace i Brett počinju sumnjati da su simptomi povezani. Sara je opet na listi pacijenata koji čekaju transplantaciju pa Grace predlaže umetanje uređaja u srce kojim bi dobila na vremenu dok ne nađu novog donora. Kad Eddie lažira srčani udar kako bi ga prebacili u bolnicu, Grace se čvrsto protivi njegovu samoubilačkom planu. No vrijeme istječe jer Sarino srce za vrijeme ugradnje implantata doživi dodatna oštećenja te Grace pristaje pomoći Eddieju da vidi kćer prije nego što umre. U međuvremenu Constantine angažira Natea da uvjeri mjesne vlasnike barova da postave nove aparate za poker.


6. ep. - 17. studenog

Dok se mladi liječnici nervozno pripremaju za prezentaciju primjera iz prakse, što će utjecati na njihove prijave za specijalizaciju, Grace i Brett na hitnoj zaprime 30-godišnju Casey Lambert koju je udario gliser dok je plivala. Iako je ekipa iz vozila hitne pomoći sigurna da neće preživjeti, Grace i Brett je stabiliziraju. No kad dovoljno ojača da je ispitaju što se dogodilo, Casey se ne sjeća nesreće, ali ni da je plivala u jezeru. U međuvremenu Constantine pritišće utjecajnog vijećnika da glasa za postavljanje aparata za poker u Chicagu, a Moretti uključuje Franca u plan rušenja mafijaškog rivala jednom zauvijek. Dok Constantine službeno prima Natea u mafijašku obitelj, Grace jedva uspijeva balansirati obveze na poslu i prema mafiji. Kad odbije prihvatiti hitni telefonski poziv, Franco je dočeka na bolničkom parkiralištu. Nakon što je Moretti i Franco otmu, Moretti prijeti da će ubiti nju i njezinu obitelj ako ne pristane namjestiti Constantineu. Kad nevoljko namami Constantinea u smrtonosnu zasjedu, Grace se bijesno okrene protiv starog prijatelja Franca. U međuvremenu Graceina neobjašnjena odsutnost s prezentacije postavlja pitanja o njezinoj posvećenosti liječničkoj karijeri, a ona i dr. White otkriju da je Casey zaražena trakavicom. A kad se Caseyjino stanje pogorša, dr. White otkrije da su se ličnike smjestile oko njezina mozga.


7. ep. - 18. studenog

Grace se pritajila kako bi se oporavila od ozljeda, a Constantine želi Morettija i Franca mrtve. Odlučan povratiti teritorij koji je osvojio dok je Constantine bio u zatvoru, Moretti moli Titusa Amata da poštuje njihov stari dogovor o aparatima za poker. Kad Amato odbije, Moretti pošalje Franca i njegovu ekipu da unište uskladištene aparate. No nakon što otkriju da su aparati premješteni, Franco jedva izbjegne zasjedu u kojoj su dva Morettijeva čovjeka ubijena, Constantineov vojnik Gio ranjen i teško ranjene dvije nedužne prolaznice. A kad Gia i dvije žene dovezu u bolnicu, Grace se sabere kako bi im pomogla. Brett liječi Gia, a Grace se usmjeri na ranjene 35-godišnju Paige Wilson i njezinu majku Ann. Dok Ann pripremaju za operaciju ruke, Paigeno se stanje iznenada pogorša. Nakon što pronađu dijelove metka u Paigenu mozgu, Grace izloži Ann mogućnosti spašavanja života njezine kćeri, ali kad Paige umre, Ann okrivi Grace. U međuvremenu, iako je Ro sve više zabrinuta zbog njezine sigurnosti, Grace nastavlja skrivati svoj dvostruki život od Bretta. FBI preuzima istragu pucnjave, a Constantine se zaklinje da će se sam osvetiti.

 

8. ep. - 19. studenog

Iako FBI želi da uđe u program zaštite svjedoka, Franco moli da ostane u Chicagu jer Constantine namjerava ujediniti mafijaške obitelji. Nakon što prizna Grace da je zapravo policajac na tajnom zadatku, Franco je pritisne da okonča povezanost s Constantineom. A kad njegov bivši mentor Seamus O'Connell odbije sastanak s ostalim mafijaškim šefovima, Constantine zamoli mafijaševu dugogodišnju djevojku Celeste LaPree da mu pomogne promijeniti mišljenje. U međuvremenu Grace pristane pomoći skinuti s heroina Kate, kćer prijateljice Sue Keller, a zatim s Brettom liječi Scotta Parkera koji je slomio nogu na BASE jumpingu, no pritom otkriju da boluje od raka. Ali kad mu priopće lošu vijest, Scott prizna da već zna i kaže da je odlučio živjeti punim plućima prije nego što ga rak ubije. I dok Seamus nevoljko priznaje moć mnogobrojnih novih mafijaških obitelji, dolazak na sastanak zapravo odbija zbog uvjerenja da ima smrtonosni hantavirus. Nakon što Constantine ponudi da ga Grace pregleda kod kuće, Seamusovo protivljenje se ublaži. No kad Grace odbije, Constantine zamoli Celeste da dovede Seamusa na sastanak. Unatoč Sueinim molbama, Grace ne može spriječiti Kate da se odjavi s odvikavanja na nagovor dečka dilera Garyja, pa kad Ro predloži da iskoriste mafijaške snagatore, Nate i njegovi razbijači uvjere Garyja da se makne kako bi se Kate suočila s ovisnošću. Iako Grace i Brett otkrivaju da Scott ipak nema rak, on dovodi u pitanje liječenje, suočen s dugovima koje je napravio kad je mislio da će umrijeti.


  >>>> U rukama mafije, 23.-26. studenog

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju