Oboljeli kemičar i njegov partner postaju sve uspješniji na putu prema dolje. Druga sezona serije i Bryan Cranston u ulozi nagrađenoj Emmyjem!

(Breaking Bad), 2008., SAD, serija, 2. sezona, 13 nastavaka Redatelj: Vince Gilligan

Uloge:
Walter H. White … Bryan Cranston (Malcolm u sredini)
Skyler White … Anna Gunn (Državni neprijatelj)
Jesse Pinkman … Aaron Paul (Van Wilder)
Hank Schrader … Dean Norris (Mala Miss Amerike)
Marie Schrader … Betsy Brandt (CSI)
Walter White Jr. … RJ Mitte

NAGRADE:
- 2008., 2009. i 2010. godine glumac Bryan Cranston za ulogu u 'Na putu prema dolje' dobio je Emmyja za najbolju glavnu ulogu u dramskoj seriji. Tih godina serija je dobila i ukupno deset nominacija za Emmy (za najbolju dramsku seriju, sporedne uloge, montažu zvuka, režiju); 2010. Emmy je dobio i glumac Aaron Paul za najbolju sporednu ulogu
- 2011. Bryan Cranston nominacija za Zlatni globus
- 2010. Nagrada Saturn i tri nominacije
- 2009. i 2010. nagrada Eddie za montažu

U prvoj sezoni gledatelji su imali priliku upoznati Waltera (Bryan Cranston), pedesetogodišnjaka koji ima suprugu Skyler (Anna Gunn), domaćicu koja se zabavlja kupovinom i prodajom stvari preko eBaya i sina Waltera (RJ Mitte), odlučnog 17-ogodišnjaka oboljelog od cerebralne paralize. Walteru je dijagnosticirana terminalna faza karcinoma i od liječnika saznaje da mu je preostalo još samo dvije godine života. Izabravši da ovu vijest ne podijeli odmah sa svojom suprugom i sinom, Walter se zaklinje da će učiniti sve što je potrebno kako bi svojoj obitelji osigurao bolju i sigurniju budućnost.

Nakon što je zakotrljao biznis s drogama, za teško oboljelog kemičara Waltera Whitea i njegovog mladog partnera Jesseja (Aaron Paul) nema više povratka. Koristeći se Waltovim znanjem kemije dvojica partnera počinju proizvoditi i prodavati najbolji metamfetamin na tržištu. Oboljevši od karcinoma kemičar se okrenuo svijetu kriminala kako bi između ostalog mogao plaćati i skupa liječenja. Walt i Jesse postaju nezaobilazni u narko biznisu, ali i u žarištu ubojstava, velike opasnosti, prijetnji i uhićenja. Povrh svega što mu se događa u drugoj sezoni serije Waltova supruga Skyler počinje sumnjati u njegovu vjernost, neočekivano ostaje u drugom stanju, a zbog trenutno teške financijske situacije ona je prisiljena vratiti se na posao te raditi za šefa kojeg je jednom umalo tužila za seksualno uznemiravanje.
Činjenica da bi svoju obitelj jednog dana ostavio bez novca Walta tjera naprijed te on postaje sve uspješniji, njegov ugled među kriminalcima i policijom sve je veći, a sve ga to istovremeno vuče prema rubu propasti. No, Walt i Jesse na svom 'putu prema dolje' postaju i jako bogati o čemu nisu mogli niti sanjati te odlučno nastavljaju svoju avanturu misleći kako ionako nemaju što izgubiti.

O GLUMCIMA:
Bryan Cranston (Walter White)
- glumac, redatelj i producent više od 60 televizijskih serija i 25 igranih filmova
- dobitnik je Emmyja tri godine za redom (2008-2010) za najbolju glavnu ulogu u seriji 'Na putu prema dolje', a ove godine je za ulogu Waltera Whitea Cranston nominiran i za Zlatni globus.
- Bryana je publika upoznala kao glavu obitelji u seriji 'Malcolm u sredini '
- glumio je u serijama 'Loving', 'Seinfeld', 'Kralj Queensa' i 'Kako sam upoznao vašu majku'. U epizodnim ulogama pojavljivao se u serijama 'CHiPs', 'Airwolf', 'Hill Street Blues', 'Zakon u Los Angelesu', 'Dosjei X', 'Spasilačka služba', 'Touched by and Angel', 'Walker, teksaški rendžer', 'Ubojstvo, napisala je', 'Brooklyn South', 'Diagnosis Murder', 'The Pretender' i 'American Dad'.
- Cranstona smo mogli vidjeti u sljedećim filmovima: 'The Return of the Six-Million-Dollar Man and the Bionic Woman', 'I Know My First Name is Steven', 'Dead Silence', 'Kissing Miranda' i 'The Santa Claus Brothers', a pojavio se i u mini serijama 'Sjever i jug', 'Book II' i 'Od zemlje do Mjeseca'. Nakon njegove uloge 1987. u filmu 'Amazon Women on the Moon', Cranstonu se otvaraju nove ponude te ostvaruje uloge u desetak igranih filmova poput 'Dead Space', 'That Thing You Do!', spektaklu Stevena Spielberga 'Spašavajući vojnika Ryana' te filmu nominiranom za Oscara 2006. godine 'Mala Miss Amerike'.

Anna Gunn (Skyler White)
Prije uloge Marthe Bullock u seriji 'Deadwood' za koju je nominirana za nagradu 'Screen Actors Guild', Anna Gunn je surađivala s kreativnim timom popularne serije 'Njujorški plavci'. Anna je glumila i u seriji 'Čuvar pravde', zatim u serijama 'Pravda za sve' i 'Murder One', a gostujuće uloge ostvarila je i u 'Hitnoj službi', 'Seinfeldu', 'Porotnici Amy', 'Chicago Hopeu', seriji 'Dva metra pod zemljom' i dr.
Anna se prvi put na filmu pojavljuje u društvu Angeline Jolie u trileru iz 1995. 'Without Evidence'. S glumcima Garryjem Oldmanom i Mary Steenburgen glumila je u filmu 'Nobody's Baby', koji je svoju premijeru imao na Sundance Film Festivalu 2001. godine. Glumila je također i u filmovima Santa Fe s Lolitom Davidovich, a s Jonom Voightom u trileru 'Državni neprijatelj'.

R.J. Mitte (Walter White, Jr.)
Nakon što R.J. Mitte stiže u Hollywood zajedno sa svojom dvogodišnjom sestrom koja je imala ugovor s talent menadžerom, njegov se život okreće u neočekivanom smjeru. S obzirom da ga je sestrin agent zamijetio na fotografiji, odlučio ga je odmah ubaciti u show biznis, nesvjestan činjenice da mladi glumac boluje od cerebralne paralize. Unatoč ograničenjima koje mu njegovo stanje nameće, Mitteova se glumačka karijera ipak rodila. Počeo je isprva glumiti u reklamama, a zatim i serijama poput 'Uvoda u anatomiju'. Pridobivši pažnju prva prava prilika pruža mu se upravo ulogom u seriji 'Na putu prema dolje' u kojoj je dobio ulogu sina Waltera Whitea.

Aaron Paul (Jesse Lee Pinkman)
Nakon što je stigao u Los Angeles 1998. Aaron Paul isprva je angažiran na snimanjima televizijskih reklama, a ubrzo započinje i svoju glumačku karijeru. Aaron zatim dobiva uloge u serijama 'Odjednom Susan', 'Treći kamenčić od sunca', 'Melrose place' i 'Beverly Hills 90210'. Zatim se pojavljuje i u manjim ulogama u serijama 'Čuvar pravde', 'Dosjei X', 'Hitna služba', 'Kosti', 'The Division', 'CSI', 'Line of Fire', 'Dodir s neba', 'Criminal Minds', 'Sleeper Cell', 'Kosti' i 'Šaptačica duhovima'. Od filmova Aaron se pojavljivao u sljedećim naslovima: 'Locust Valley', 'Whatever It Takes', 'Van Wilder', 'Nemoguća misija III'. Istovremeno ovaj glumac ostaje aktivan i na kazališnim daskama (Hoodwinked, The Wedding Party and Love, Death & The Prom).

Dean Norris (Hank Weld)
Dean Norris karijeru započinje 1981. ulogom u seriji 'Beyond Our Control'. U većim i manjim ulogama pojavljivao se u više od 75 serija od kojih su neke 'Njujorški plavci', 'Bračne vode', 'Dosjei X', 'Hitna služba', 'Čarobnice', 'The Equalizer', 'Tremors', 'Homefront', 'Millennium', 'Pravda za sve', 'Pensacola: Zlatna krila'. Epizodne uloge ostvario je i u serijama poput 'Dva metra pod zemljom', 'JAG', 'Zapadno krilo', 'Reži me', 'Uvod u anatomiju', 'Medij', 'The Pretender', 'Boston Public', 'Crossing Jordan', 'American Dreams', 'Without a Trace'. Osim televizijskih ostvarenja, Norris je radio i na filmu, pa smo ga tako mogli vidjeti u filmovima 'Smrtonosno oružje 2', 'Terminator 2', 'Tvrtka', 'Mala Miss Amerike', 'Total Recall', 'Gattaca', 'Without Limits' i 'American Gun'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju