Višestruko nagrađivana serija 'Na putu prema dolje' je večeras na našem programu, a mi Vam predstavljamo glavnog glumca Bryana Cranstona!

Malo nas je vjerovalo da Hal, glava obitelji iz serije „Malcolm u sredini“, od zabavnog lika kojeg je igrao, može napraviti uspješnu transformaciju u ozbiljnog sredovječnog muškarca, koji je spreman učinit sve kako bi pomogao svojoj obitelji. Upravo tu sposobnost pokazao je glumac Bryan Cranston, kojeg imate priliku gledati samo na ekranima NoveTv u seriji koja se emitira svaku srijedu, „Na putu prema dolje“.

Cranston, koji uz glumački posao obavlja i onaj scenarista i redatelja, rođen je 1956. U Kaliforniji. Studirao je kriminalistiku, ali se vrlo brzo počeo baviti glumom. Započeo je u teatru, no dobivao je uglavnom male uloge, kao uostalom i u serijama u kojima se pojavljivao. Prvi put je osvojio fanove u jednoj od najpopularnijih svjetskih serija, „Seinfeldu“, glumeći Jerryjeva zubara. U međuvremenu je odigrao manju rolu u „Spašavanju vojnika Ryana“, sitcomu „Kralj Queensa“, te prvu veću ulogu koju dobiva tek kao četrdesetogodišnjak u HBO - ovoj seriji „From the Earth to the Moon“ utjelovivši drugog čovjeka koji je stupio na mjesec, Edwina Buzza Aldrina. Ipak, da za proboj i slavu nikad nije kasno, i da vjerovanje u svoje mogućnosti kad tad urodi plodom, najbolje je pokazao ovaj čovjek.

2000. godine počeo je glumiti u popularnoj humorističnoj seriji „Malcolm u sredini“. Odglumio je u svakoj od 151 epizode serije, dobivši simpatije za igranje glave obitelji, Hala, kojeg je najlakše opisati kao opsesivnog tipa koji uvijek prekorači mjeru u svojim čudnim namjerama. Cranston je tu ulogu odigrao maestralno, u prilog čemu govore i tri nominacije za nagradu Emmy. Također, tu je pokazao i redateljski talent, s obzirom da je režirao nekoliko epizoda „Malcolma“. Nastavio je i dalje s mnogim gostujućim i manjim ulogama, sve do serije koju pratite na NovojTv, „Na putu prema dolje“. Tu uvjerljivo igra nekad uspješnog kemičara Waltera, a sada „samo“ profesora u srednjoj školi koji sazna da boluje od raka u terminalnoj fazi. Svjestan da mu sat otkucava, želi osigurati sigurnu budućnost svojoj obitelji, te se okreće kriminalu. A kako izgleda put od uglednog člana društvene zajednice do kriminalca, i dalje možete pratiti na našem programu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju