Kako izgleda put od uglednog člana društvene zajednice do kriminalca, te koliko je čovjek spreman podnijeti za svoju obitelj, provjerite u našoj novoj televizijskoj uspješnici.

Od cijenjenog kemičara, Walter je postao obični nezainteresirani profesor kemije koji pola svog radnog vremena kemiju predaje nezainteresiranim učenicima dok drugu polovicu radi u auto praonici kako bi mogao uzdržavati obitelj. Članovi njegove obitelji su supruga Skyler, domaćica koja se zabavlja eBayom i sin Walterom jr., adolescent s dijagnozom cerebralne paralize. Walter živi dosadnim i apatičnim životom, sve dok jednog dana ne sazna da je obolio od karcinoma. Čuvši od doktora da je karcinom u terminalnoj fazi i da ima još dvije godine života, odluči to skrivati od supruge i sina. Shvaćajući da ima potpisanu smrtnu presudu čije izvršenje samo čeka, Walter se odlučuje baviti kriminalnim aktivnostima kako bi svojoj obitelji osigurao bolju i sigurnu budućnost kada njega više ne bude…

U glavnoj ulozi, kao Walter White pojavljuje se Bryan Cranston, domaćoj publici najpoznatiji kao Hal, glava obitelji iz izvrsne serije „Malcolm u sredini“. S obzirom da smo ga navikli gledati kao karikiranog i otkačenog tipa, zadivljujuća je transformacija u ulogu koju igra u seriji „Na putu prema dolje“. Ulogu njegove supruge Skyler tumači Anna Gun, koja se proslavila glumeći u „Deadwoodu“, dok sina koji boluje od cerebralne paralize sjajno utjelovljuje R.J. Mitte, koji i u stvarnom životu boluje od iste bolesti a imali smo ga priliku gledati u doktorskoj seriji „Uvod u anatomiju“.
Serija je s prikazivanjem počela 2008. godine te je od onda pobrala razne, cijenjene nagrade. Tako Bryan Cranston već tri godine zaredom osvaja Emmyja kao najbolji glavni glumac u dramskoj seriji, dok je zaradio i nominaciju za jedan Zlatni globus. Od ostalih nagrada spomenimo Emmy Aarona Paula za najbolju sporednu ulogu, te dvije nagrade Eddie za montažu.

Seriju 'Na putu prema dolje' možete pratiti srijedom u večernjem terminu!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju