Walter White svojedobno je bio uspješan kemičar i radio u prestižnom državnom laboratoriju.

5.epizoda - ponedjeljak 28. ožujka
Jessejeva (Aaron Paul) potraga za legalnim poslom završava kao novo dilersko partnerstvo između njega i prijatelja Badgera, a Walt i Skyler (Anna Gunn) pozvani su na rođendansku zabavu na imanje Waltovih bivših poslovnih partnera Elliotta i Gretchen Schwartz. Walt se na raskošnoj proslavi osjeća jako neugodno, osobito nakon što shvati koliko su sada bogati i imućni njegovi stari prijatelji. No bude mu malo lakše nakon što Elliotta u potpunosti oduševi paket jeftine tjestenine koji mu Walter (Bryan Cranston) daruje u čast mnogih godina koje su zajedno proveli kao mladi ambiciozni kemičari. Ipak, kada mu Elliott ponudi posao, Walt istoga trena shvaća da je riječ o milosrđu i da mu je Skyler (Anna Gunn) rekla da on boluje od raka.

6.epizoda - utorak 29. ožujka
Walterova terapija započela je i on se sada mora boriti s groznim nuspojavama dok se sve više zapleće u zamršenu mrežu laži koje je izgovorio kako bi spriječio Skyler (Anna Gunn) da sazna otkud mu novac za liječenje. Jesse (Aaron Paul) primjećuje da je Walt jako bolestan, a Waltovi se problemi samo gomilaju – Hankova istraga o nestanku doušnika Krazy-8-a otkriva nestalu gas-masku ukradenu iz škole i korištenu u Waltovu laboratoriju za meth. Da stvari budu gore, kada otkrije da Jesse drogu prodaje u malim količinama i da neće prikupiti dovoljno novca da plati liječenje, Walt počne inzistirati da pronađu ozbiljnoga kupca kojemu će prodavati barem pola kilograma na tjedan.

7.epizoda - srijeda 30. ožujka
Iako bi trebao biti jako zabrinut, Walt otkrije da ga uzbuđuje biti korak ispred policijske istrage koja bi ga mogla povezati s dva ubojstva. Batine koje primi natjeraju Jesseja (Aaron Paul) da odluči prodati svoju kuću i u potpunosti raskrstiti s prodajom droge, no Walterov novi poslovni dogovor s nemilosrdnim Tucom zahtijeva ponovno otvaranje njihova laboratorija za meth. Iako ne uspijevaju proizvesti količinu koju su obećali Tucu, Walt ga uspijeva nagovoriti da im financira nabavu nove opreme i sirovina za posao. Skyler (Anna Gunn) se obraća dr. Delcavoliju u nadi da će saznati dobre vijesti o Waltovu oporavku, a kada je uhite nakon što pokuša vratiti vrijedan dar koji je dobila od sestre Marie, ona posumnja da je ukraden.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju