Oboljeli kemičar u novoj sezoni serije 'NA PUTU PREMA DOLJE' na Novoj TV.

(Breaking Bad), 2008., SAD
3. sezona

Redatelj: Vince Gilligan

Uloge:
Walter H. White … Bryan Cranston
Skyler White … Anna Gunn
Jesse Pinkman … Aaron Paul
Hank Schrader … Dean Norris
Marie Schrader … Betsy Brandt
Walter White Jr. … RJ Mitte

U novim nastavcima treće sezone, serije 'Na putu prema dolje' kemičar i preprodavač droge Walter (Bryan Cranston), želi vratiti poljuljano suprugino (Anna Gunn) povjerenje te joj priznaje kako se bavi proizvodnjom i krijumčarenjem droge zbog čega ona ,sva zaprepaštena, odmah zatraži razvod. U međuvremenu Gus ponudi Walteru tri milijuna dolara da proizvodi narkotike za njega, uz što mu nudi osiguranje s državne razine i briljantnog asistenta Galea (David Costabile). S druge strane, Jesse (Aaron Paul) sam počinje s proizvodnjom te je tajno prodaje, ali mu uskoro Hank koji radi za DEA –u staje na put s dokazima za njegovo uhićenje. Kako bi se obranio, Jesse prijeti Walteru da će i njega izdati policiji ako ga privedu, stoga mu Walter ponudi Galeovo mjesto u laboratoriju.

NAGRADE:
- 2008., 2009. i 2010. godine glumac Bryan Cranston za ulogu u 'Na putu prema dolje' dobio je Emmyja za najbolju glavnu ulogu u dramskoj seriji. Tih godina serija je imala ukupno deset nominacija za Emmy (za najbolju dramsku seriju, sporedne uloge, montažu zvuka, režiju); 2010. Emmy je dobio i glumac Aaron Paul za najbolju sporednu ulogu
- 2011. Bryan Cranston nominacija za Zlatni globus
- 2010. Nagrada Saturn i tri nominacije
- 2009. i 2010. nagrada Eddie za montažu

PODSJETIMO SE:
Pedesetogodišnjak Walter (Bryan Cranston) saznaje da su mu preostale samo dvije godine života nakon što mu je dijagnosticiran karcinom. Kako bi poštedio suprugu Skyler (Anna Gunn) i svog sina Waltera (RJ Mitte), 17-ogodišnjaka oboljelog od cerebralne paralize zaklinje se kako će učiniti sve što je potrebno da bi svojoj obitelj osigurao što sigurniju budućnost. U najboljoj namjeri, sa svojim prijateljem Jessejem (Aaron Paul) ulazi u svijet droge i kriminala te mu više nema povratka...

O GLUMCIMA:
Bryan Cranston (Walter White)
- glumac, redatelj i producent više od 60 televizijskih serija i 25 igranih filmova
- dobitnik je Emmyja tri godine za redom (2008-2010) za najbolju glavnu ulogu u seriji 'Na putu prema dolje', a 2011. je za ulogu Waltera Whitea Cranston nominiran i za Zlatni globus.
- Bryana je publika upoznala kao glavu obitelji u seriji 'Malcolm u sredini '
- glumio je u serijama 'Loving', 'Seinfeld', 'Kralj Queensa' i 'Kako sam upoznao vašu majku'. U epizodnim ulogama pojavljivao se u serijama 'CHiPs', 'Airwolf', 'Hill Street Blues', 'Zakon u Los Angelesu', 'Dosjei X', 'Spasilačka služba', 'Touched by and Angel', 'Walker, teksaški rendžer', 'Ubojstvo, napisala je', 'Brooklyn South', 'Diagnosis Murder', 'The Pretender' i 'American Dad'.
- Cranstona smo mogli vidjeti u sljedećim filmovima: 'The Return of the Six-Million-Dollar Man and the Bionic Woman', 'I Know My First Name is Steven', 'Dead Silence', 'Kissing Miranda' i 'The Santa Claus Brothers', a pojavio se i u mini serijama 'Sjever i jug', 'Book II' i 'Od zemlje do Mjeseca'. Nakon njegove uloge 1987. u filmu 'Amazon Women on the Moon', Cranstonu se otvaraju nove ponude te ostvaruje uloge u desetak igranih filmova poput 'Dead Space', 'That Thing You Do!', spektaklu Stevena Spielberga 'Spašavajući vojnika Ryana' te filmu nominiranom za Oscara 2006. godine 'Mala Miss Amerike'.

Anna Gunn (Skyler White)
Prije uloge Marthe Bullock u seriji 'Deadwood' za koju je nominirana za nagradu 'Screen Actors Guild', Anna Gunn je surađivala s kreativnim timom popularne serije 'Njujorški plavci'. Anna je glumila i u seriji 'Čuvar pravde', zatim u serijama 'Pravda za sve' i 'Murder One', a gostujuće uloge ostvarila je i u 'Hitnoj službi', 'Seinfeldu', 'Porotnici Amy', 'Chicago Hopeu', seriji 'Dva metra pod zemljom' i dr.
Anna se prvi put na filmu pojavljuje u društvu Angeline Jolie u trileru iz 1995. 'Without Evidence'. S glumcima Garryjem Oldmanom i Mary Steenburgen glumila je u filmu 'Nobody's Baby', koji je svoju premijeru imao na Sundance Film Festivalu 2001. godine. Glumila je također i u filmovima Santa Fe s Lolitom Davidovich, a s Jonom Voightom u trileru 'Državni neprijatelj'.

R.J. Mitte (Walter White, Jr.)
Nakon što R.J. Mitte stiže u Hollywood zajedno sa svojom dvogodišnjom sestrom koja je imala ugovor s talent menadžerom, njegov se život okreće u neočekivanom smjeru. S obzirom da ga je sestrin agent zamijetio na fotografiji, odlučio ga je odmah ubaciti u show biznis, nesvjestan činjenice da mladi glumac boluje od cerebralne paralize. Unatoč ograničenjima koje mu njegovo stanje nameće, Mitteova se glumačka karijera ipak rodila. Počeo je isprva glumiti u reklamama, a zatim i serijama poput 'Uvoda u anatomiju'. Pridobivši pažnju prva prava prilika pruža mu se upravo ulogom u seriji 'Na putu prema dolje' u kojoj je dobio ulogu sina Waltera Whitea.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju