Djevojci Gumus je sudbina namijenila raskošan život i veliku ljubav, ali se na tom putu susreće s brojnim pričama ljudskih slabosti koje treba razriješiti.

36.epizoda - ponedjeljak, 3. siječnja
Gumuš se jako razveseli Mehmetovu prijedlogu da ponovno pokušaju napraviti dijete. To objave čitavoj obitelji. Šeref tu vijest odmah dojavi Gumušinu suradniku Enginu. Enginu se to ni najmanje ne sviđa i to Gumuš jasno da do znanja. Gumuš mu na to odgovori da će ona sasvim dobro moći obavljati ulogu majke, a da ne zapostavi svoje poslovne obveze. S druge strane, Mehmetove su namjere potpuno drukčije. Njegov cilj je da Gumuš, nakon što postane majka, napusti posao i suradnju s Enginom. Mehmet iznenadi Gumuš večerom i tada s njom podijeli svoje zamisli. Kada Gumuš shvati kakvi su Mehmetovi stvarni planovi, ona se naljuti i odbije večeru. Bahar se želi što prije udati. Gokhnanova obitelj dolazi zatražiti Baharinu ruku. Polako počinje izlaziti na vidjelo u kakve se mutne poslove upleo Berk, zbog čega on bježi od sestre. Gokhan, koji radi kao suradnik policije, doznaje da je mafija uključena u natječaj na kojem je obitelj Šadoglu pobijedila i to podijeli s Bahar. Bahar je jako zadovoljna jer je izbila Mehmetu adut iz ruku. Tarik provodi u djelo jedan po jedan od svojih planova. Završivši posao prijevoza droge, na red dolazi oduzimanje Doguša Gulsun. Mehmet se ispričava supruzi i odlaze zajedno doktoru sa željom da imaju dijete. Doktor želi da ona napravi nekoliko pretraga zbog prijašnjeg pobačaja. Rezultati pregleda nisu onakvi kakvima se Mehmet nadao.

37.epizoda - utorak, 4. siječnja
Gumuš je slomljena kada joj Mehmet priopći rezultate. Mehmet sebe smatra odgovornim za Gumušin pobačaj. Mehmet Fikri jako se veseli dolasku još jednog unuka u obitelj. Želi pripremiti iznenađenje Mehmetu i Gumuš. Priprema Mehmetovu kolijevku i odnosi je u njihovu sobu. Ali ovo dobronamjerno iznenađenje ima katastrofalan učinak. Vijest da Gumuš neće roditi dijete odjekne poput bombe. Svi su jako tužni, a ponajviše Mehmet Fikri. Kada vidi kolijevku, Gumuš odluči ne odustati. Tom željom zarazi i Mehmeta. Engin se jako razveseli kada dozna da Gumuš neće dobiti dijete. Lopov ulazi u Gulsuninu kuću i ranjava je. To postaje ujedno i razlog pomirenja oca i kćeri. Gulsun i Doguš sele se Mehmetu Fikriju, ali skrivaju od njega da se udala za Leventa. Bahar upoznaje Gokhana sa šogorom Tarikom, ali to baš i nema najsretniji ishod. U nekom razgovoru Tariku izleti Dževdetovo ime. Tarik se boji da bi Gohkan mogao otkriti njegove mutne poslove. Razgovara s Dževdetom i želi ga zastrašiti. Gokhan poziva Mehmeta na ručak, želeći s njim podijeliti svoje sumnje. Nakon jela izlaze iz restorana i u tom trenu ih napadnu naoružani muškarci. Mehmet je ranjen. Berk na kraju priznaje sestri u kakvim se poslovima našao. Također joj priznaje da mu je Tarik prvo pomogao, a zatim mu prijetio. Bahar se odlazi razračunati i doznaje od tajnu koja se od nje skrivala godinama.

38.epizoda - srijeda, 5. siječnja
Tarik ispriča Bahar da ona zapravo ne pripada obitelji Šadoglu i da su njezini pravi roditelji poginuli u nesreći. Bahar isprva ne želi vjerovati šogoru, ali istražujući obitelj doznaje nekoliko od nje skrivanih tajna. Mehmet Fikri, doznavši za to, odlazi ubiti Tarika. Mehmet sumnja da bi se tako nešto moglo dogoditi i prati djeda. Vjerojatno zahvaljujući Mehmetu, spriječena je velika tragedija. Gumuš je vrlo zabrinuta, ali Mehmet skriva od nje što se dogodilo. Povrh svega, Gulsun ispriča ocu da se udala za Leventa. Mehmet Fikri zatvara se u svoju sobu i ne želi nikoga vidjeti. Bahar želi doznati sve tajne koje se tiču nje i njezine obitelji i raspituje se posvuda. Šeref sve poziva na večeru. Cilj joj je udobrovoljiti Bahar i uvjeriti je da je Tarik lažljivac. I Gokhan dolazi na tu večeru. Gulsun u zadnjem trenutku odustaje od toga da Tariku pošalje Doguša. Tarik čeka u zračnoj luci s ciljem da zajedno sa sinom ode u Ameriku. Dogušev nedolazak uništi mu sve planove.

39.epizoda - četvrtak, 6. siječnja
Bahar doznaje da njezin pravi otac nije Ali, najstariji sin Mehmeta Fikrija. Baharin otac je čovjek koji je silom želio biti s njezinom majkom. Njezina je majka to skrivala od svog supruga Alija, ali je Ali to jednog dana doznao i ubio je prvo nju, a potom i sebe. Mehmet Fikri nije želio odvojiti Bahar od svojih pravih unuka. Taj nemili događaj godinama se skrivao i čuvao kao najstrože čuvana tajna unutar obitelji. Ali je Tarik, kojeg izjedaju pohlepa i želja za osvetom, tu tajnu iznio na vidjelo želeći tako razoriti obitelj. Doznavši istinu, Bahar odlučuje otići. Nitko je ne može zaustaviti. Mehmet Fikri doživi srčani udar. Obitelj Šadoglu je u trenutku podijeljena. Berk misli isto kao i njegova sestra. I on odlučuje otići. Obitelj još ne zna kako se postaviti prema novonastaloj situaciji, a već prima novi udarac. Policija počinje istraživati krijumčarenje droge nakon tajne dojave koju primaju od Tarika. Policija odvodi sve muškarce iz kuće u policijsku postaju. Doznavši što se dogodilo, Bahar i Gokhan odlaze u postaju. Pokušavaju uz pomoć Gokhanova novinarskog kruga što prije doznati istinu i spasiti ih. Stanje Mehmeta Fikrija je sve gore i gore. Vijest da su Šadoglui privedeni zbog krijumčarenja droge proširila se u sekundi. Sve novine i svi televizijski kanali govore o tome. Novinari su se sjatili pred kućom. Gumuš i ostale žene u kući zabrinuto čekaju. Mehmet Fikri i Mehmet nikako ne mogu shvatiti kako su se ni krivi ni dužni našli u toj groznoj situaciji. Svi se mole i nadaju da će nakon saslušanja biti pušteni na slobodu. Gumuš ludi od brige, jer ne zna što se događa s Mehmetom.

40.epizoda - petak, 7. siječnja
Mehmet Fikri, Onur, Berk i Mehmet prebačeni su u zatvor. Obitelj je u nevjerici zbog neoslobađajuće presude. Gumuš ne zna kako će podnijeti tu razdvojenost od Mehmeta. Proživljavajući obiteljske trenutke pune napetosti, Bahar i Gokhan shvaćaju da postoji veza između Tarika i Dževdeta. Bahar i Gokhan odmah kreću u potragu za Tarikom, ali ih vijest da je on prethodne večeri pobjegao iz zemlje baca u očaj. Bahar, spojivši sve niti priče, shvaća kako je Tarik sve to isplanirao i da mu je ona u tome pomogla. Osjeća golemu krivnju. Kada Mehmet Fikri shvati da Tarik ima svoje prste u svemu tome, njegovo stanje se pogorša i odvoze ga u bolnicu. To još jedanput uzdrma obitelj. Stanje Mehmeta Fikrija je ozbiljno. Bori se za život. U kući vlada tuga. U zatvoru dani prolaze u samoći. Približava se dan suđenja. Mehmet je izgubio svaku nadu i pokušava smisliti neki drugi izlaz. Engin ne može podnijeti Gumušinu tugu i želi joj pomoći i dokazati da Šadoglui nisu imali nikakve veze s tim događajima. No ta situacija dovodi do činjenice da je Bahar u to nekako upletena.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju