Djevojci Gumus je sudbina namijenila raskošan život i veliku ljubav, ali se na tom putu susreće s brojnim pričama ljudskih slabosti koje treba razriješiti.

41.epizoda - 10. siječanj
Usprkos svim nastojanjima obitelji, Mehmet se žrtvuje na sudu i priznaje krivnju, čime spašava ostatak obitelji i oni su pušteni. Gumuš se nađe u velikoj opasnosti dok pokušava spasiti muža. Dok pokušava zajedno s Enginom dovesti Dževdeta na sud, zaustavljaju ih Dževdetovi ljudi. Hidajet je ubijen, a Engin teško ranjen. Sve zanima zašto se Gumuš nije pojavila na suđenju. Onur i Berk su pušteni na slobodu. Ali nitko se tomu ne veseli, jer Mehmet ostaje u zatvoru. Gumušine vijesti još ih više potresu. Hidajet, koji je trebao svojim svjedočenjem dokazati nevinost Mehmeta i drugih, je ubijen. Engin je u bolnici, podvrgnut je operaciji i doktori ne žele davati prognoze. Bahar i Gokhan su Tariku za petama. Tarik je uhvaćen u zračnoj luci dok je pokušavao pobjeći. Ali to ne traje dugo, on sve poriče. Kako nema dokaza koji bi ukazali na suprotno, on biva pušten na slobodu. Dok Tarik vani slobodno šeće, Gumuš razdire to što Mehmet nevin leži u zatvoru. K svemu tome, činjenica da je Mehmet bogat budi interes drugih zatvorenika za njega. Kako bi izvukli novac od njega, počinju ga uznemiravati. Stanje Mehmeta Fikrija se pogoršava. Gokhan i Berk smišljaju kako da natjeraju Tarika da progovori. Mehmeta može spasiti jedino Tarikovo priznanje.

42.epizoda - 11. siječanj
Mehmet je pušten na slobodu nakon svjedočenja Dževdetovih ljudi. Svi su sretni, a Gumuš je izvan sebe od sreće. Tamni oblaci koji se već danima nadvijaju nad obitelji lagano počinju nestajati. Sada su sve oči uprte u Mehmeta Fikrija koji i dalje leži na intenzivnoj njezi bolnici i u Tarika, kojem ne uspijevaju pronaći nikakav trag. Gokhan i Bahar svim snagama ustraju u potrazi. U kući je veselo raspoloženje kada puste Mehmeta iz zatvora i istovremeno doznaju da je Mehmet Fikri pušten s intenzivne njege. No ta je sreća kratkog vijeka. To više nije onaj stari Mehmet. On izgara od želje za osvetom. Promijenili su ga minuli događaji. Čak je i Gumuš uplašena zbog njegova stanja. Poslovi u tvrtki 'Šadoglu' ne idu dobro. Protekli događaji narušili su im ugled i svi dogovori su otkazani. Gumuš želi iznenaditi Mehmeta i kako bi zaboravio na Tarika, tajno organizira putovanje. Ali Mehmet ne razmišlja ni o čemu osim o osveti koju želi provesti vlastitim rukama. Ne želi nikamo otići iz Istanbula. Gumuš je slomljena.

43.epizoda - 12. siječanj
Tarik je uhvaćen. U obitelji su svi odahnuli, na čelu s Mehmetom i Gumuš. Mehmet odluči otići na odmor s Gumuš, ali očekuje ga novo veliko iznenađenje. Naposljetku je uhvaćen Tarik, koji je obitelji Šadoglu život pretvorio u pakao. Mehmetu se pruža prilika da uzme stvar s Tarikom u svoje ruke, ali on to ne može učiniti zbog velike ljubavi koju osjeća prema Gumuš. Gokhan stiže s policijom u pravom trenutku i spašavaju Tarika od Mehmeta. Obitelj je napokon mirna. Nakon Tarikova uhićenja, u obitelji se jedan za drugim redaju lijepi događaji. Šeref želi u kući organizirati zabavu povodom svega toga, a drugi povod je i Mehmetov rođendan. No Gumuš planira odmor samo za njih dvoje. Teškom mukom uspijeva nagovoriti Mehmeta. Zbog svega toga, opet je narušen odnos između svekrve i snahe. Bahar mora počistiti za Tarikom. Gulsun napokon odlučuje upoznati supruga Leventa s ocem. Ne ostvaruju se njezini strahovi. Mehmet Fikri i Levent jako se dobro slažu. Gulsun napušta kuću i vraća se mužu. Bahar i Gokhan dogovaraju datum vjenčanja. Pinar i Onur se, kako bi ih iznenadili, odlučuju priključiti Mehmetu i Gumuš na putovanju. Mehmetu to putovanje čini dobro. Polako počinje zaboravljati protekle nemile događaje. No život mu priprema nikad viđeno iznenađenje. U hotelu u kojem su odsjeli, Mehmet se susreće s nečim što nikada ne bi očekivao.

44.epizoda - 13. siječanj
Odmor se ne odvija onako kako je Gumuš zamišljala. Nakon što su vidjeli ženu u predvorju hotela, u Gumuš se uvukao crv sumnje. Što više žena ponavlja da ona nije Nihan, svi sve više vjeruju da ona to doista jest. Prvenstveno Mehmet. Mehmet je u velikom šoku. Ne može si nikako objasniti ono što vidi. Ako Nihan nije umrla, tko leži u njezinu grobu? Zašto je to toliko dugo skrivala? Mehmet ne može odgovoriti ni na jedno od ovih pitanja i zbog toga proživljava potpuno suprotne emocije i vrlo je zbunjen. Gumuš je zabrinuta zbog sebe i njihova braka. Gumuš ne može podnijeti te sumnje i želi da se Mehmet vrati u hotel i pita tu ženu je li ona Nihan. Mehmet to odbija. Vijest se brzo pročuje. Nihanino ime odzvanja posvuda, što sve čini nemirnima. Situacija u tvrtki je kritična. Ugled Šadoglua je narušen i očekuju ih teški dani. Bahar istovremeno pokušava spasiti stvari u tvrtki, a s druge organizirati svoje vjenčanje. Bahar se želi udati bez puno buke i pompe, ali obitelj joj pripremi vrlo lijepo iznenađenje i svi zajedno odlaze na vjenčanje. Pinar i Onur, želeći spasiti svoj brak, počinju ponovno potajno koketirati jedno s drugim. Mehmet priprema Gumuš iznenađenje ne bi li joj popravio raspoloženje.

46.epizoda - 14. siječanj
Gumušino srce je slomljeno kada dozna da se Mehmet vidio s Nihan. Njihov brak dolazi u pitanje.Nihan, vidjevši Mehmeta, odluči se ne vratiti u Njemačku. Mehmet i Gumuš se zabavljaju na Baharinu vjenčanju. No Nihanin telefonski poziv uništava to veselo raspoloženje. Mehmet je u velikom šoku nakon što čuje Nihan. Gumuš je sumnjivo Mehmetovo ponašanje i shvaća da je nešto pošlo po zlu. No Mehmet skriva istinu od Gumuš. Nihan se želi vidjeti s Mehmetom i to mu predlaže. Mehmet je neodlučan. Onur uvjerava Mehmeta da je potrebno da se nađe s Nihan. Mehmet dogovara sastanak s Nihan. Gumuš je sumnjivo Mehmetovo ponašanje i odlučuje ga pratiti. Gumuš, vidjevši na Mehmetovu mobitelu Nihaninu poruku, nazove taj broj i shvati da je Mehmet već razgovarao s Nihan. U šoku je kada shvati da Nihan opet postoji u cijeloj priči. Mehmet se nalazi s Nihan i traži objašnjenje za sve te brojne godine koje je proveo u tuzi i za njezino skrivanje. Susret se završava svađom, Nihan ne može razgovarati o njihovu djetetu i odlučuje se vratiti u Njemačku. Šeref ne želi da joj se Nihan nađe na putu, odlazi k njoj i zaprijeti joj. Mehmet podijeli s Onurom što mu se događa. Onur se odluči naći s Nihan kao potpora Mehmetu. Onur doznaje tajnu koju Mehmet nije uspio doznati. Nihan pokušava nagovoriti Onura da ništa ne kaže Mehmetu o njihovu sinu. On pak smatra da Mehmet mora doznati istinu. Gumuš je shrvana.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju