Okupila ih je velika strast prema divljini i posvećenost spašavanju ljudskih života. Ne propustite nove nastavke serije 'Drugo lice planine'.

(Rockface), 2003., Velika Britanija, dramska serija
8 nastavaka

Uloge:
Clive Russell ... Gordon Urquhart
Brendan Coyle ... Douglas McLanaghan
Cal Macaninch ... Ben Craig
Richard Graham ... Mike Bayliss
Zoë Eeles ... Annie Craig
Melanie Gutteridge ... Caroline Morrison
Jamie Sives ... Peter Craig
Rupert Evans ... Jamie Doughan

U novoj sezoni serije 'Drugo lice planine' nastavljaju se pratiti životi i ljubavi spasilačkog tima s planine Glentannoch. Prošlo je šest mjeseci od radnje iz prve sezone. Douglas (Brendan Coyle) gotovo se u potpunosti oporavio nakon prilično opasnog pada. Ben (Cal Macaninch) vraća se kući s Novog Zelanda. Ipak, dan u policijskoj postaji Glentannocha je užurban. Gorski spasilački tim obaviješten je o slučaju letača zmajem koji je upao u nevolju te započinje potragu za njegovom točnom lokacijom. Naposljetku pronađu unesrećenog Marka, zaglavljenog na planinskim kabelima kako visi nad opasnim dubokim ponorom. U međuvremenu na drugoj spasilačkoj misiji Jamie (Rupert Evans) i Caroline (Melanie Gutteridge) kreću u potragu za ozlijeđenim šetačem Lenniejem i njegovom trudnom ženom Ghiselle. Da bi došli do Lennieja i Ghiselle što je brže moguće, spasilački tim bira opasan put na kojem se mora užetom spustiti niz vodopad. Iako je u novim nastavcima tim zaokupljen spasilačkim akcijama, neće nedostajati ni uzbuđenja u njihovim privatnim životima. Peter je uzbuđen zbog povratka brata Bena s Novog Zelanda. No kada Ben objavi svima da se planira tajno preseliti, njegovu šogoricu Annie iznenadi silina osjećaja koje gaji prema njemu.

PODSJETIMO SE:
Radnja serije odvija se u imaginarnom škotskom gradiću Glentannochu. Snažan i odlučan Gordon Urquhart (Clive Russell) vođa je tima, njegov zamjenik je Douglas (Brendan Coyle), tu je lijepa i lojalna Annie (Zoe Eeles), te sjajni zgodni penjač Jamie (Rupert Evans). Predani volonteri Glentannoch Mountain spasilačkog tima žive na rubu, uvijek u opasnosti, a sve kako bi spasili živote i spriječili katastrofu.

O GLUMCIMA:

CLIVE RUSSELL ...Gordon Urquhart
Odrastao u Škotskoj Clive Russell školovao se za profesora drame, a svoju ljubav prema kazalištu realizira surađujući s nekoliko kazališnih skupina, radeći s nekoliko kazališnih ustanova kao što je primjerice Monstrous Regiment. Clive veću pozornost dobiva 1980. ulogom u 'An Accidental Death of an Archivist' na londonskom West Endu. Kasnije radi za 'The Young Vic Theatre', zatim glumi Edmunda u predstavi 'Kralj Lear' te se pridružuje skupini 'Royal Shakespeare Company' i ondje ostaje četiri sezone. Clive je glumio i na televiziji i filmu. Glumio je tako u BBC-jevim serijama 'Hope and Glory', 'Heartburn Hotel', 'Happiness' .Ostvario je i uloge u filmovima:
'Rocket Pos't' i 'The Power of One', uz bok glumcu Morganu Freemanu.

BRENDAN COYLE ... Douglas McLanaghan
Iskusan i nagrađivan glumac Brendan Coyle koji je glumio u brojnim televizijskim, kazališnim i filmskim projektima. Glumio je Heinricha Mullera u Emmyjem nagrađenoj drami 'Conspiracy'. Gledateljima je poznat i po ulogama u 'Rebel Heart', 'McCready & Daughter' i 'Great Deliverance'. Glumio je u filmovima: 'Paths of Freedom', 'Tomorrow Never Dies' i 'The General.' Za ulogu u predstavi 'The Weir' (Royal Court i Broadway) dobio je nagradu 'Laurence Olivier' 1999. za najbolju sporednu ulogu. Ova uloga osigurala mu je i nagradu Theatre World Award u kategoriji najbolji debitant na Broadwayu. Ostala ostvarenja u kazalištu uključuju uloge u predstavama: 'Battle Royal', 'The Changing Room' i 'September Tide'.

CAL MACANINCH ... Ben Craig
Gledatelji ga prepoznaju najviše po ulozi Sochanica u vrlo popularnoj drami 'Warriors'. Ostala pojavljivanja na televiziji bilježi u BBC-jevoj drami 'Waking the Dead', 'Best of Both Worlds', 'A Mind to Murder' i 'The Advocates'.
Na filmu se pojavljivao u naslovima: 'Breathtaking', 'Pointment', 'The Lost Son' i 'Splitting Heirs'. Cal je ostvario uloge i u kazališnim predstavama: 'The Wood Demon', 'Anna Karenina', 'A Tale of Two Cities' i 'Macbeth'.

RICHARD GRAHAM ... Mike Bayliss
Iskusan glumac Richard Graham glumio je u televizijskim serijama poput 'Lock Stock', 'Silent Witness', 'Maisie Raine' i 'Real Women'. Richard je ostvario i brojne uloge na filmu među kojima je i uloga u 'Bande New Yorka', 'Titanik' Jamesa Camerona, 'U ime oca', 'My Beautiful Launderette' i 'An Ungentlemanly Act'.
Radio je i u kazalištu te su iza njega uloge u naslovima: 'Enemy of the People', 'Boys Mean Business' i 'Romeo and Juliet'.

ZOE EELES ... Annie Craig
Završila je glumu na Queen Margaret Collegeu u Edinburghu. Njena karijera obiluje raznim televizijskim i filmskim ulogama. Iza nje su uloge u 'Burnside drama', 'My Uncle Silas', 'Where The Heart Is' i 'Getting Married'. Na filmu se pojavila u naslovima: 'The Honey Trap', 'Post Mortem' i 'Understand'.

JAMIE SIVES ... Peter Craig
Jamie je glumio zajedno s Vinniejem Jonesom u igranom filmu 'Mean Machine' te u filmovima 'Dead on Time' i 'Poof'.
Jamie je glumio i u BBC-jevoj drami 'Glasgow Kiss', zatim naslovima 'The Bill', 'Psychos' i 'Split Second', te filmu 'Gosford Park'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju