'Dr. Huff' - serija nominirana za Zlatni globus govori o iznimnom psihijatru koji se nakon velike traume pokušava suočiti sa svojim životom. Ne propustite Dr. Huffa od 21. veljače na Novoj TV!

(Huff), SAD, 2004.serija
1.sezona
(13.epizoda)
Autor: Bob Lowry
Redatelji: Martha Coolidge, Ellen S. Pressman, Paris Barclay, Dan Lerner, Tucker Gates

ULOGE:
Hank Azaria ... Dr. Craig 'Huff' Huffstodt
Paget Brewster ... Beth Huffstodt
Anton Yelchin ... Byrd Huffstodt
Andy Comeau ... Teddy Huffstodt
Blythe Danner ... Isabelle 'Izzy' Huffstodt
Oliver Platt ... Russell Tupper

Iznimno uspješan psihijatar, cijenjen među svojim pacijentima, Dr. Huff shvati kako je izgubio razum nakon tragičnog incidenta u kojemu se pred njegovim očima ubio 15-ogodišnji pacijent. Kod kuće se Huff pokušava nositi s ludilom obitelji, između ostalih i sa svojom vrlo svojeglavom majkom Izzy, koja se stalno upliće u posao njegove žene Beth.
Svatko tko ide k Huffu (Hank Azaria), uključujući i njegovu obitelj, poznaju ga kao osobu i profesionalca koji je predan pomaganju ljudima. Zato dolaze k njemu kako bi pronašli psihičku ravnotežu u svojim životima. No nitko ne zna kako i psihijatar poput njega ima svoje granice. Nakon tragičnog događaja koji se odvio pred očima doktora Huffa, on sam počinje postavljati pitanja o svom životu te ulazi u krizu srednjih godina.
Osim problema na poslu Huff ima i podosta zahtjevnu obitelj. Njegova majka Izzy (Blythe Danner) je u stalnom verbalnom sukobu s njegovom ženom Beth (Paget Brewster). Izzy je dominantna, manipulativna osoba koja ima razarajući učinak na život obitelji Huffstodt, a tu situaciju pogoršava i činjenica da Izzy živi u gostinjskoj kući iznad Huffove garaže. Beth se trudi pružiti suprugu podršku unatoč okršajima s njegovom majkom. Njih dvoje u svemu tome zajedno nastoje odgojiti sina tinejdžera Byrd (Anton Yelchin). Huffov odvjetnik i dugogodišnji prijatelj je Russell (Oliver Platt), njegov moralni i pravni savjetnik. U međuvremenu Huffov mlađi brat Teddy (Andy Comeau) je zaključan u privatnoj mentalnoj instituciji. Velika ironija u Huffovom životu je što uvijek pronađe utjehu i prosvjetljenje kada posjeti svoga brata Teddyja.

O glavnom glumcu:

HANK AZARIA
Dobitnik četiri Emmyja glumac Hank Azaria utjelovio je dr. Craiga Huffa Huffstodta, uspješnog psihijatra koji je nakon tragedije izgubio balans kako u svom privatnom tako i u poslovnom životu. Rođen 25. travnja 1964. godine u New Yorku Azaria je osvojio tri Emmyja za posuđeni glas liku u popularnom crtanom filmu 'Simpsoni'. Azaria je posudio glas i drugim kultnim crtanim likovima, poput konobara Moea te policijskog šefa Wiggumsa. Svog četvrtog Emmyja dobio je za ulogu u mini seriji 'Tuesdays with Morrie' u kojem je utjelovio sportskog novinara Mitcha Alboma. Ovaj glumac je za gostujuću ulogu u kultnoj seriji 'Prijatelji također bio nominiran za Emmyja. Hank je bio u braku s glumicom Helenom Hunt, a zanimljivo je da je išao u glumačku školu sa Sharon Stone.

LIKOVI
Dr. Craig "Huff" Huffstodt (Hank Azaria) je psihijatar iz Los Angelesa koji živi idiličnim životom sve dok mu se ne dogodi tragedija tijekom jedne seanse. Nakon tog događaja Huff shvati kako ne može spasiti svakog. Dok se suočava s problemima u svojoj profesiji Huff mora smiriti i situaciju u svojoj obitelji koja iz dana u dan postaje sve kaotičnija

Beth (Paget Brewster) je Huffova voljena supruga. Beth je divna žena koja će napraviti sve kako bi se Huff izvukao iz krize. Jedini problem za koji nikako ne može pronaći rješenje je njegova zahtjevna majka Izzy koja se ne slaže s Beth.

Izzy (Blythe Danner) je Huffova majka koja živi u stanu iznad njegove garaže. Nakon što se razvela Izzy je svu svoju energiju usmjerila prema sinovoj obitelji. Izzy je manipulatorica koja se uvijek miješa u posao svoje snahe Beth.

Russell Tupper (Oliver Platt) je Huffov odvjetnik i dugogodišnji prijatelj. Iako su njegovi moralni i etički stavovi ponekad upitni, sa svojim smislom za humor Russell uvijek pronađe način da ponudi dobar savjet Huffu.

U gostujućim ulogama u svije sezone serije pojavljuju se oskarovka Anjelica Huston, Larra Flynn Boyle te Tom Skerritt.

NAGRADE
-2005. godine dva Emmyja
-2006. godine nagrada Emmy (Blythe Danner - najbolja sporedna glumica)
- nominacija za Zlatni globus 2005. godine (Oliver Platt - najbolji sporedni glumac)

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju