PON - PET 20.05

(Dila Hanim), Turska, 2012., serija
Producent: Faruk Turgut
Redatelj: Onur Tan
Scenarij: Hürer Ebeoglu, Zülküf Yücel
Glazba: Cahit Berkay, Mazlum Cimen

Glume:
Erkan Petekkaya….Riza Selamoglu
Hatice Şendil ….Dila Barazoglu
Engin Senkan….Seyit Barazoglu
Can Nergis….Ihsan Barazoglu
Necip Memili….Azer Barazoglu
Hülya Darcan….Melike Selamoglu
Oktay Gürsoy….Metin
Ayfer Dönmez….Fatma Selamoglu
Yonca Cevher….Sultan Barazoglu

Nova TV vam donosi snažnu, nezamislivu ljubavnu priču koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Dramska serija Dila utemeljena je na istoimenom filmu iz 1977. godine, priču o ljubavi koja ne poznaje granice! Dila i Ihsan prekrasan su mladi par koji se upoznao za vrijeme studija, a Dila se u Ihsana zaljubila na prvi pogled. Nakon par godina hodanja, mladi par se vjenčao. U trenutku kad se činilo da njihovoj sreći nema kraja, Dila izgubi Ihsana… Polako, Dilino srce osvoji šarmantni Riza, a ono što Dila ne zna jest da je upravo Riza krivac za smrt njenog muža! 

O radnji:
Obitelj Barazoglu smjestila se u Sarigol prije gotovo dva duga stoljeća, u vrijeme kada su begovi otkupljivali imanja na konjima. To je bilo vrijeme kad je dana riječ bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rješavale oružjem. Sejit-beg je bio glava obitelji, poznat u čitavom kraju i okolici po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti te je tako za života ušao u legendu. Uvijek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živjeli na imanju, onih koje je uzdržavao, pa sve do običnog seljaka. Koliko su ga seljaci cijenili, dokazuje i to da bi se posvađali i porječkali ali ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita. Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide prije mnogo godina te se iz ljubavi i poštovanja prema njoj nije ponovno ženio. S pokojnom je ženom imao dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

Ihsan je upisao studij prava u Istanbulu. Azer pak nije imao ni najmanju namjeru studirati. Ono što ga zanima jest prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvijek bio živ, a Dila je bila dijete, živjeli su u malenom radničkom smještaju s vrtom. Lijepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti ni na koga nije obraćala pozornost. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dvije zaruka, uz odobrenje obitelji su se vjenčali. Mladoj Dili nije bilo lako donijeti odluku te je morala birati između dobro plaćenog posla u Italiji i vjenčanja s Ihsanom. Dila je odabrala Ihsana, ali niti jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj….

O likovima: 

RIZA-BEG je muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je obitelji Selamoglu te je na sebe preuzeo odgovornost za svoju obitelj. Zbog svog junaštva i poštenja je cijenjen kao beg. Njegov otac, Arslan-beg, koji je preminuo prije tri godine, osim plodne zemlje Rizi je ostavio i dvije majke.

DILA je mlada djevojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva te je odrasla u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pozornost. Za vrijeme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se vjenčao te su se preselili u obiteljski konak u Sarigolu.

SEJIT-BEG je glava obitelji Barazoglu. U čitavom je Sarigolu i okolici poznat po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvijek je bio pravedan i prema svima se lijepo ophodio: kako prema ljudima koji su živjeli na njegovu imanju i koje je uzdržavao, tako i prema do svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je još prije mnogo godina te se iz poštovanja i ljubavi prema njoj više nikada nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg sina Ihsana i mlađeg Azera.

IHSAN je stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Ihsan je pohađao pravni fakultet te je pet – šest godina dolazio u konak samo za vrijeme ljetnih mjeseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra ga nisu pretjerano zanimali, a pogotovo nakon što se na posljednjoj godini studija zaljubio preko ušiju. Naime, na fakultetu upoznaje ljepoticu nad ljepoticama, Dilu, te se zaljubi u nju. Nakon godinu – dvije zaruka, mladi par se vjenča i preseli u konak.

AZER je mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije niti najmanje privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan očevim načinom na koji upravlja zemljom.

SULTAN je Azerova žena koja je s vremenom počela sličiti svome mužu. Nekoć je Sultan bila obična djevojka iz sela, ali kad je postala snaha Barazogluovih, zaboravila je svoju prošlost. Smatra da bi imanjem i obitelji Barazoglu trebao upravljati Azer.

MELIKE je Rizina majka. Rizin otac, Arslan-beg, nakon svoje je smrti iza sebe ostavio dvije žene, a Melike je Rizina majka.

FATMA je Rizina mlađa sestra. Ima osamnaest godina. Mezimica je mame Melike koja smatra da nitko nije dovoljno dobar za nju i koja je drži kao kap vode na dlanu. Jednom davno vidio ju je Azer iz obitelji Barazogluovih i ludo se zaljubio.

O glavnim glumcima:

Erkan Petekkaya rođen je 11. prosinca 1970. godine u Elazigu, Turska. Godine1989. upisuje kazališnu umjetnost na Sveučilištu Eskisehir Anadolu. Po završetku studija radi kao glumac u kazalištu ´Diyarbakir´ narednih 12 godina. Njegova prva iskustva na televizijskom ekranu sežu u 1994. godinu kad je sudjelovao u showu sa skrivenom kamerom naziva ´Yakaladik Sakaladik´. Četiri godine kasnije okušao se u filmu ´Guzel Gunler´, a nakon toga je nastavio nizati uloge. Uloge u serijama ´Askina Eskiya´ (2001.), ´Bedel´ (2003.), ´Japonyali Gelin´ (2003.), ´Kopek´ (2005.), ´Beyaz Gelincik´ (2007.) i ´Dila´ (2012.) samo su neke od njih. Hrvatska publika Erkana je upoznala kao markantnog kapetana Alija u seriji ´Kako vrijeme prolazi´, u kojoj je glumio od 2010. do 2012. godine. Erkan je u sretnom braku već deset godina, 2003. godine oženio je geologinju Didem Dursun, a godinu dana kasnije dobili su sina kojem su dali ime Cem Can.

Prekrasna turska glumica Hatice Şendil rođena je 2. kolovoza 1983. godine u Istanbulu, a odrasla na mediteranskoj obali Turske, u Antalyji. Hatice je 2001. godine ponijela laskavu titulu Miss Turske 2001. godine, a iste godine je bila treća na izboru Miss Europe. Ostvarila je uloge u serijama ´Eylul´, ´Fesupanallah´, ´Yaban Gülü´, ´İki Yabancı´, ´Kurtlar Vadisi Pusu´, ´Karadağlar´ i ´Dila´.

Od slijedeće srijede, 1. siječnja, ne propustite sramsku seriju koja će uzburkati I najmirnije duhove- Dila na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju