Dosadili su vam trileri, akcija i razne komedije i napokon želite pogledati priču o nečem što se uistinu dogodilo? OYO.hr i tu ima rješenje za vas s obzirom da vam nudi vrhunske dokumentarce!

Fahrenheit 9/11 – Sada već kultni dokumentarac jednog od najvećih kritičara Michaela Moorea govori o stanju nakon 11. rujna i terorističkih napada na Ameriku. U filmu se Moore najviše bavi kritikom Bushove administracije koja je tragični događaj iskoristila kako bi još više učvrstila vlast. Moore se kroz film bavi likom i djelom Georgea Busha, od njegove sumnjive izborne pobjede 2000. godine, preko rata u Iraku, ali i vezama sa članovima obitelji Osame Bin Ladena. U svakom slučaju, dokumentarac vrijedan gledanja, koji nam napade 11. rujna pokazuje na posve drugi način.

Vječni sjaj - Oskarovac Martin Scorsese i jedan od najvećih svjetskih rock'n'roll bendova udružili su se kako bi donijeli izuzetan glazbeno-filmski događaj. 'Vječni sjaj' sadrži snimke s turneje 'A Bigger Bang Tour' iz 2006. kao i mnogo arhivskog materijala, intervjua iz sadašnjosti i snimaka iza scene. Zanimljiva je i publiku na koncertu – jedan od gostiju je Bill Clinton, a ako ste malo pažljiviji, u jednom djelu filma uočit ćete i Brucea Willisa (sa žutom kapicom). Također treba spomenuti i da su se za vrijeme nastupa u New Yorku na sceni izredali Jack White, Buddy Guy i Christina Aguilera čiji je nastup posve zbunio nepoderivog Keitha Richardsa. Naime, nije imao pojma tko je ona, mislio je da se radi o obožavateljici koja se pored jakog osiguranja progurala na pozornicu.

Merkati - Čudnovata obitelj afričkih merkata, sićušnih životinjica toplog krzna, jedinstvena je zbog svakodnevne borbe za opstanak s kojom se suočavaju pri teškim uvjetima za život. Bilo da se bore za život ili tek sudjeluju u svakodnevnim rutinama, merakti su inspirirajući primjer funkcioniranja obiteljske zajednice. Ako volite dokumentarce o životinjskom svijetu, onda je ovo prava prilika za vas.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju