Večeras na našem programu imate priliku gledati hit komediju „Od štrebera do frajera“ u kojoj glavnu ulgu tumači Jason Biggs. Stoga je vrijeme, da saznate nešto više o njemu!

Jason BIggs na svijet je došao 12. Svibnja 1978. u New Jerseyu. Kroz osnovnu i srednju školu puno vremena je posvećivao sportu te je posebno uspješan bio u čak tri sporta: atletici, hrvanju i tenisu. Ipak, naposljetku je između sporta i glume, prednost dao scenskoj umjetnosti.

Sa glumom se također bavio od malih nogu, tako da je već kao petogodišnjak počeo glumiti gdje god mu se pružala prilika. Ipak, na svoj televizijski debi je ipak čekao tinejdžerske godine, kada se pojavio u seriji „Drexellov razred“. Također, iste godine se pojavio i na prestižnoj sceni brodvejskih kazališta, zaigravši u sjajnoj predstavi „Konverzacija s mojim ocem“. Sve te uloge su mu pomogle da dobiju šansu svoj talent pokazati u sapunici „Kako se svijet vrti“, za koju je zaradio nominaciju za Emmyja kao najbolji mladi glumac. Negdje u to vrijeme, sredinom devedesetih odlučuje se posvetiti studiranju na njujorškom sveučilištu, no od toga brzo odustaje i dobiva ulogu u još jednoj tv seriji. Odabir glume i odustajanje od fakulteta u njegovom se slučaju pokazao punim pogotkom. Naime, ubrzo je dobio ulogu po kojoj je i dan danas ostao najpoznatiji, a to je ona u filmu „Američka pita“ u čija je dva nastavka također zaigrao. Film je postao hit, a Biggs je došao do slave, jer su neke scene iz tog filma uistinu postale legendarne (nije pristojno da sad ulazimo u detalje).

>>> Od štrebera do frajera, srijeda 23.15

Nakon tog uspjeha prihvaća ulogu u kojoj ga večeras možete gledati, onu Paula Tanneka u filmu „Od štrebera do frajera“ koja opisuje put studenta iz malog mjesta koji dolazi u New York te se u početku nikako ne snalazi. Ipak, situacija će se nakon nekog vremena promijeniti, a na koji način, savjetujemo vam da pogledate večeras na našem programu.

Ipak, poslije tog filma njegova je karijera, unatoč par solidnih filmova, stagnira. Za to je dijelom i sam zaslužan, birajući i dalje uloge u tinejdžerskim komedijama, gdje je on ipak dao već sve što je imao. Za novi uzlet u karijeri, trebati će ipak pomnije birati uloge, te se nadamo kako će na kraju potvrditi svoj talent.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju