Bavio se stand – up komedijom, serijama, filmovima, pa čak i kazališnom glumom. On je svestran, a radi se o jedinom i jedinstvenom Chrisu Rocku!

Chris Rock je američki glumac, stand – up komičar, producent, scenarist i redatelj. Kako bi se reklo, čovjek je zaista „katica za sve“. Iako je rođen u Južnoj Carolini, nedugo nakon toga s roditeljima seli u New York, točnije Brooklyn, gdje je i smještena radnja sitcoma „Svi mrze Chrisa“. S obzirom da je išao u škole s pretežito bijelim učenicima, često je bio izložen maltretiranju i podsmijehu. Chris se upravo u svom remek djelu, seriji „Svi mrze Chrisa“ majstorski našalio svim događajima iz vremena odrastanja. Kao stand – up komičar počinje nastupati 1984., sa 19 godina. Lagano je počeo stjecati slavu, što je rezultiralo nastupom u seriji „Miami Vice“, ali i pozivom Eddiea Murphyja da mu se pridruži u hitu „Policajac s Beverly Hillsa 2“. Ipak, prava slava dolazi 1990., kada zajedno sa Chrisom Farleyem, Adamom Sandlerom, Robom Schneiderom i Davidom Spadeom počinje nastupati u „Saturday Night Live“ showu. Njihovi skečevi postaju duhoviti svima, stoga je Rock, u trogodišnjem razdoblju koliko je proveo u showu, postao istinska američka zvijezda. Nakon toga, vratio se svojoj prvoj ljubavi, te počeo nastupati kao stand – up komičar u HBO – ovim komičnim emisijama. Zbijao je šale na račun svega, a najviše su kontroverzi izazvale njegove izjave na račun rasnog pitanja u Americi. Unatoč tome, publika i stručni sud su prepoznali vrijednost te ga nagradili sa dva Emmyja. U međuvremenu radio je i na drugim projektima, kao što je bilo satirično komentiranje američkih predsjedničkih izbora za koje je zaslužio još jednu Emmy nominaciju.Krajem devedesetih i početkom novog milenija, opet briljira sa nastupima, te zavrjeđuje neslužbenu titulu najzabavnije čovjeka Amerike. Svog trećeg Emmyja naposlijetku osvaja za „The Chris Rock Show.“

Iako je najpoznatiji po svojim nastupima, odigrao je i par zapaženih filmskih uloga. „Dogma“, „Loše društvo“, „Zatvorski krug“, samo su neki od njih. Upravo u ovom posljednjem, možete večeras uživati na programu Nove TV. Također, zahvaljujući njemu je nastala opjevana serija „Svi mrze Chrisa“ u kojoj je producent i narator. Koliko je svestran govori to i da je režirao i glumio u nekim svojim, ali i tuđim glazbenim spotovima. Imao je čast voditi i dodjelu Oscara, a da nas Chris Rock neće nikad prestati iznenađivati i da je spreman na sve, govori i njegov nedavni nastup u kazališnoj predstavi na Broadwayu za koju je odmah nominiran za mnoge prestižne nagrade.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju