Večeras premijerno pogledajte film "Tijelo od laži", u kojem glavnu ulogu tumači izvrsni australski glumac Russell Crowe!

Bio je skinhead, ali i policajac. Briljirao je kao gladijator, ali je jednako dobar bio i kao genijalni shizofreni fizičar. Znamo ga kao i borca protiv duhanske industrije, jednako dobro kao i neustrašivog zapovjednika broda. Naravno, riječ je o briljantnom Australcu, Russellu Croweu.

Priča o Croweu počinje 1964. godine, kada je u novozelandskom Wellingtonu na svijet došao mali Russell. Rođen je u obitelji zanimljiva porijekla. Naime, njegovi preci vuku korijene iz Škotske, Norveške, Engleske i Njemačke, a također imaju i maorske krvi!

Svoju umjetničku stranu počeo je pokazivati u prvoj polovici osamdesetih godina, kada se počinje ozbiljnije baviti glazbom. Ipak, ubrzo ga je puno više počela okupirati gluma, te u kasnim osamedesetima počinje ostvarivati svoje prve televizijske uloge, od kojih valja izdvojiti nastup u seriji "Susjedi". Prvi film "The Crossing", snima 1990., a nakon još par filmova, već '92 snima film koji ga je proslavio, "Romper Stomper", gdje genijalno utjelovljuje skinheada Handa. Za tu ulogu nagrađen je od Australskog filmskog instituta kao najbolji glumac.

Ta uloga dovela ga je do Hollywooda, gdje prvo snima filmove "Virtuoznost" i "Brzi i mrtvi". Ti filmovi i ne postižu neke velike uspjehe, ali "L. A. Confidential" u kojem glumi '97 dobiva izvrsne kritike i biva proglašen jednim od najboljih filmova godine. Slava mu počinje rasti 1999. ulogom u "Probuđenoj savjesti" gdje je nominiran za Oscara, a zlatni kipić dobiva sljedeće godine, odigravši glavnu ulogu u raskošnom povijesnom spektaklu "Gladijator". Crowe tu ne staje, već sljedeće godine snima "Genijalni um", priča o briljantnom shizofreničnom fizičaru Johnu Nashu, te ponovo biva nominiran za Oscara kojeg ovaj put ne osvaja.

Sljedećih godina snima još par vrijednih ostvarenja, od kojih valja izdvojiti ulogu u "Američkom gangsteru" ali i u "Tijelu od laži", u kojem večeras možete uživati na programu Nove TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju