Svatko od nas bi ponekad želio imati daljinski upravljač pomoću kojeg može upravljati životom

Legenda komedije Adam Sandler u ovom filmskom hitu utjelovljuje Michaela Newmana, arhitekta koji cijelo vrijeme provodi na poslu, pokušavajući napredovati. Unatoče tome, njegov šef kojega glumi legenda „Baywatcha“ David Hasselhoff uopće ga ne cijeni, a problema ima i kući, s obzirom da mu obitelj smatra kako s njima provodi premalo vremena. Uza sve probleme čak ni one jednostavne stvari ne može obaviti kako treba. Tako primjerice i ono malo vremena što provede kući, muku muči sa nekoliko daljinskih upravljača, s obzirom da redovno uzme krivi. Ako ništa drugo odlučuje riješiti bar taj problem, te odlazi u kupovinu univerzalnog daljinskog upravljača. Tamo sreće neobičnog prodavača Montyja, koji mu, vidjevši ga umornog i nezadovoljnog nudi poseban daljinski pomoću kojega može upravljati vlastitim životom.

Raskomadan obvezama, kako onim poslovnim, kako obiteljskim Michael pristaje uzeti taj daljinski, kojim dobiva čudesne moći. Naime, njime ima mogućnost prebacivanja sebe u prošlost i budućnost, a ima i tipku pomoću koje može isključiti glas svoje supruge Donne, te vratiti ružne svađe unatrag. U jednom trenutku za Michaela se sve stvari poslože; na poslu biva cijenjen, kod kuće postiže mir, no daljinski se otme kontroli te sad on počne upravljati MIchaelom. Shvativši da je pogriješio, počne preispitivati svoje odluke, te se teško miri s činjenicom kako je ugrozio obitelj…

Vjerojatno smo svi bar jednom pomislili kako bi bilo odlično neke životne situacije premotati unatrag ili ih jednostavno preskočiti nekakvom magičnom tipkom. No, da li je baš to tako, pitanje je koje se na komičan, ali i pomalo sentimentalan način provlači ovim filmom. Ideja o ovakvoj vrsti daljinskog pala je na pamet scenaristu Steveu Korenu, koji je pri jednoj svađi s djevojkom u životu, poželio imati daljinski kojim jednostavno može isključiti ton njenog glasa. Iako mu to onda nije uspjelo, ideju je uspješno prenio na filmsko platno.

Spomenimo i da je za „Klik – za savršen život“ okupljena i sjajna glumačka ekipa. Uz već spomenute Sandlera i Hasselhoffa, u ulozi prodavača Montyja pojavljuje se legendarni Christopher Walken, dok Michaelovu suprugu Donnu tumači prekrasna britanska glumica Kate Beckinsale. Kvalitetu filmu pokazuju i dobre kritike ali i box office, koji je na kraju kino prikazivanja pokazao brojku od 135 milijuna zarađenih „zelembaća“.

U svakom slučaju, i sami ćete se uvjeriti u kvalitetu filma, kada svojim daljinskim, koji nije čudesan ali je ipak dovoljno učinkovit, u utorak navečer u 20 h izaberete program Nove TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju