Dok čekate večer i komediju "Tata u akciji", naučite više o glavnom protagonistu filma, Eddieu Murphyju!

Američki glumac Eddie Murphy rođen je prije točno 50 godina u newyorškoj četvrti Brooklyn. Odrastao je uz majku i očuha te je od malena smatran izrazito bistrim djetetom. Unatoč tome, nikad se nije želio okušati u nekakvim programima predviđenih za razvijanje mladih talenata, već je od malena pokazivao izrazitu sklonost izvođenu imitacija i skečeva.

Već kao tinejdžer počeo je bilježiti prve stand - up nastupe, da bi zahvaljujući njima vrlo brzo postao slavan u komičarskim vodama. U nastupima je pokazivao svu raskoš svog talenta, po kojoj je u dobroj mjeri poznat i danas. Urnebesni smijeh i mogućnost glumljenja više likova u istom filmu, kao primjerice u serijalu o "Luckastom profesoru" i dan danas su stvari po kojima je najpoznatiji u svijetu filma.

Kao što smo već spomenuli, najveću slavu mu je na početku karijere donijela stand – up komedija. Već sa 19 godina je primljen kao jedan od komičara u kultnu emisiju "Saturday Night Live". Kroz emisiju je odigrao ogromnu plejadu likova, a upravo mu je to otvorilo i vrata Hollywooda u kojem se pojavio 1982. dobivši ulogu u komediji "48 sati". Upravo u tom trenutku, Amerika je dobila još jednu zvijezdu. Nakon toga nastavlja s još nekoliko manjih uloga, da bi sredinom osamdesetih zaigrao u filmu po kojem je možda ostao i najpoznatiji - "Policajac s Beverly Hillsa", a koji je kasnije dobio još dva nastavka.

Od "Policajca" pa do sredine devedesetih karijera mu doživljava stagnaciju. Ipak, '96 godina i prvi film iz serijala "Luckasti profesor" vraćaju mu staru slavu. Od tog vremena pa do danas, briljirao je još i kao "Dr. Dollitle", ali i ostao upamćen kao čovjek koji je posudio glas simpatičnom magarcu u uspješnom crtiću "Shrek". U svakom slučaju, imajući u vidu talent ovog čovjeka, uvjereni smo da nećete pogriješiti ostanete li večeras uz program Nove TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju