Iako je prije par godina napunio sedamdesetu, ovaj čovjek je i dalje neuništiv, a koji su filmovi obilježili njegovu karijeru, pročitajte u sljedećem tekstu!

Diplomac – prvi dio „Kuma“ je proslavio Pacina, drugi dio De Nira, a Hoffman je svoj put ka slavi počeo graditi zahvaljujući ovom filmu. Utjelovio je netom diplomiranog studenta Benjemina Braddocka koji se vraća kući kako bi uspjeh proslavio s roditeljima i prijateljima. Ipak, otac ga zamoli da preveze gospođu Robinson, ženu njegovog kolege s posla. Benjamin pristaje, no došavši po nju u njenu kuću, postaje svjestan da gospođa Robinson želi nešto više od prijevoza… Film je ubrzo stekao kultni status zbog rečenica poput „Gospođo Robinson, pokušavate li me zavesti?“, ali i zbog sjajnih pjesama Simona & Garfunkela koje su također obilježile „Diplomca“.

Ponoćni kauboj – unatoč nominaciji za njega nije osvojio „Oscara“, a mišljenja smo da ga je za portret sitnog varalice i lopova Ratsa Rizzoa, svakako zaslužio. Spletom okolnosti upoznaje teksašanina Joea, koji je u grad doputovao kako bi zaradio radeći kao žigolo. Uskoro počinju zajedno živjeti, s ciljem da zarade dovoljno novca kako bi otputovali na Floridu, na klimu koja će odgovarati obojici, a posebno bolesnom Rizzu. Nećemo vam otkrivati da li su u tome uspjeli, već ćemo vam toplo preporučiti gledanje ove uspješnice redatelja Johna Schlesingera.

Kramer protiv Kramera – ili Streep protiv Hoffmana, su sjajan glumački dvojac koji nose ovaj film. Hoffman nastupa u ulozi Teda Kramera, marketinškog stručnjaka koji niže uspjehe u svom poslu, ali jednog dana pri povratku kući, zatiče suprugu Joanna koja je, iako obrazovana, proteklih šest godina odgajala njihova sina i bavila se domaćinstvom. Takav život joj je postao nemoguć te ona odlučuje otići i ostaviti Teda samog sa sinom. Ted u početku ne zna ništa, ni kad se vodi sina u školi ni kad se priprema jelo, no vremenom nauči sve te stvari. Ipak, kad se uspijevaju vratiti u normalu, vraća se Joanna i traži skrbništvo nad djetetom… Ovaj film donio je Hoffmanu prvi zlatni kipić, dok je Streep također nagrađena Oscarom za svoju ulogu.

Kišni čovjek – Dustin Hoffman kao autistični Raymond Babbitt, u jednoj od najboljih filmskih uloga ikad odglumljenih. Nastup, uvjerljivost i moć koju je Hoffman pokazao zasluženo su mu donijeli i drugog Oscara. Njegovog brata koji pokušava doći do nasljedstva njihovog pokojnog oca utjelovio je Tom Cruise, te vidimo avanturu njih dvojice, koji se do jučer nisu ni poznavali, kako se pokušavaju zbližiti i družiti. Iako je i Cruiseova uloga bila solidna, apsolutni hit ovog filma je bio Hoffman, koji je pokazao svu raskoš svog talenta.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju