Pobjednik međunarodnog natjecanja

Interaktivni projekt Nove TV, „Kuglolov“, pobjednik je međunarodnog natjecanja Digital Media Awards Europe u kategoriji „Best in Audience Engagement“. Kreativna i inovativna ideja, kao i izvrsni rezultati, svrstali su ovaj projekt na sami tron najboljih digitalnih projekata u Europi i osigurali mu mjesto u finalu svjetske inačice nagrade.


„Ponosni smo što je Nova TV, kao vodeća domaća multimedijska kuća, nagrađena upravo za projekt koji je uspješno povezao televiziju i digitalne platforme. „Kuglolov“ je spojio kreativce i vrsne stručnjake različitih odjela kompanije koji su zajedničkim snagama stvorili vrhunski proizvod i postavili nove standarde na domaćem medijskom tržištu, a našim gledateljima pružili dosad neviđeno iskustvo konzumacije medijskog sadržaja“, izjavila je Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga, PR-a i korporativnih komunikacija Nove TV.


Jedinstveni natječaj ''Kuglolov'' omogućio je gledateljima da u prosincu 2023. sudjeluju u zabavnoj potrazi za virtualnim božićnim kuglicama koje su se prikazivale na ekranu, u programu Nove TV, ali i na portalima grupacije - DNEVNIK.hr, showbuzz.hr, zadovoljna.hr, gol.hr, punkufer.hr, krenizdravo.hr, zimo.hr te novatv.hr. Svaka od tih kuglica nosila je QR kod, a gledatelji su putem aplikacije DNEVNIK.hr imali priliku skenirati te kuglice, odnosno prikupljati na portalima grupacije. Ovaj inovativan pristup omogućio je sudionicima da ukrase svoje virtualno božićno drvce unutar aplikacije, produbljujući time svoje iskustvo gledanja televizijskog programa na novi, inspirativan način. ''Kuglolov'' je vrlo brzo postao senzacija među gledateljima Nove TV s impresivnim brojkama – gotovo 100 000 korisnika sudjelovalo je u ''Kuglolovu'', tijekom natječaja prikupljeno je više od milijun virtualnih božićnih kuglica i dodijeljeno je 40 nagrada te jedna glavna nagrada.


Ideja, strategija, izvedba i kreativnost, kao i postignuti rezultati ove uspješne integrirane kampanje Nove TV prepoznati su i od struke u Hrvatskoj – „Kuglolov“ je tako ušao i u finale poznatih domaćih nagrada Mixx i Grand PRix.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju