Crtani film koji je 2007. godine nominiran za Daytime Emmy.

3.ep - ponedjeljak 25. srpnja
Shaggy naslijedi oko milijardu dolara od svog ujaka Alberta, ekscentričnog znanstvenika i izumitelja koji je iznenada nestao. Scooby Doo i Shaggy useljavaju se u vilu ujaka Alberta i nakon životarenja dolaze u situaciju gdje imaju sve što su ikada mogli poželjeti: bazen, golemi kućni zabavni sustav i ROBI-ja, njihova vlastitog, komično nespretnog robota batlera. Upravo kada se Scoob i Shag spremaju uživati u novoj kući, nabasaju na tajni laboratorij ujaka Alberta gdje otkrivaju sljedeće: da se ujak Albert zapravo skriva od podlog zlikovca koji se zove Dr. Phineus Phibes, da Phibes traži tajnu nanotehnološku formulu koju je ujak Albert nedavno izumio i, napokon, da je ta formula skrivena u novoj i poboljšanoj formuli za SCOOBY SNACKS.

4.ep - utorak 26. srpnja
Ujak Albert i Robi obavještavaju Scoobyja i Shaggyja da Dr. Phineus Phibes planira toplinskom zrakom rastopiti masivni ledenjak na planini Zeryodelwietzen (Bijeli jodlaš) u Švicarskoj. Phibes se planira osvetiti grupi znanstvenika koji su ga ismijavali i koji održavaju konferenciju o globalnom zatopljenju u podnožju ledenjaka.

5.ep - srijeda 27. srpnja
Kada dr. Phineus Phibes odluči oteti tri svjetski poznata znanstvenika s ceremonije dodjele nagrada u ladanjskome klubu za visoko društvo, Scooby i Shaggy odijevaju svoje najfinije krpice i nepozvani upadaju na događaj. Nakon što su uvrijedili sve koje su sreli i započeli veliku borbu gađanja hranom, Scoob i Shag kreću na golfsko igralište gdje sa svojim golf mini autom Mystery uzrokuju još veći nered prije nego što napokon bivaju oteti u sladoledarskom kamionu.

6.ep - četvrtak 28. srpnja
Dr. Phineus Phibes iz svoga skloništa u svemirskom brodu pokušava stvoriti električnu oluju koja će zauvijek omotati Zemlju. Također odlučuje da će epicentar oluje biti Scoobyjeva i Shaggyjeva vila. Prevladavajući svoj intenzivni (i psima veoma sklon) strah od munje, Scoob putuje sa Shagom kako bi se suočio s Phibesom. Uz pomoć superbrzih Scooby snackova (i Phibesovih vlastitih ljudi koji su uvjereni da su Scooby i Shaggy osvetnički nastrojeni izvanzemaljci), naši junaci ponovno spašavaju dan, a tako i planet Zemlju.

7.ep - petak 29. srpnja
Robi se pokvari usred prevažne zabave useljenja u vilu što prisiljava Scoobyja i Shaggyja da ga zamjene novim robotom batlerom. Ali oni niti ne slute da je njihov novi ro-batler zapravo robot uništavač nalik na terminatora kojeg je izgradio dr. Phineus Phibes. Nakon što Scooby i Shaggy konstantno izigravaju robote, dr. Phibes daje naredbu za direktni napad. Koristeći Scooby snack koji daje Scoobyju transformirajuće borilačke sposobnosti i uz pomoć Robija koji je bio ostavljen u ormaru, Scooby i Shaggy uzvraćaju udarac. Na kraju spašavaju sami sebe od toga da budu izbačeni iz susjedstva, uspijevaju učiniti predsjednika udruge kućevlasnika, g. Havansimpa, 30 cm višim, i u međuvremenu održe najbolji tulum u povijesti.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju