Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Mario Valentić

Natjecatelj

Mario Valentić rođen je 31. kolovoza 1980. godine u Sisku. Profesor je kineziologije, promotor zdravog života i nositelj branda „HealthyFit by Mario Valentić“.

Mnogobrojni glumački angažmani praćeni dugogodišnjim neformalnim glumačkim obrazovanjem i voditeljske gaže doprinijeli su da ga javnost prepoznaje i kao glumca/voditelja. Javnosti je postao poznato lice 2002. kada dobiva titulu Mister turizma Hrvatske, a 2003. Mister Hrvatske te s time započinje svoju manekensku i televizijsku karijeru. 

Glumačku karijeru započinje 2004. manjom ulogom u prvoj hrvatskoj telenoveli ''Vila Maria''. Glavna uloga u prvoj hrvatskoj sapunici ''Zabranjena ljubav'' lansira ga potpuno u glumački svijet, a potom slijede uloge u brojnim serijama kao u ''Nad lipom 35'', ''Dolina sunca'', ''Zauvijek susjedi'', ''Bračne vode'', ''Horvatovi'', ''Bibin svijet'', ''Na granici'' i mnogim drugima. Mario se pojavljuje i u kratkom filmu ''U tišini'' i prvom hrvatskom 3D animirano-igranom filmu ''Smash'', a na kazališnim daskama je glumio u mjuziklu ''Tri koraka do osmijeha'' i hit mjuziklu ''Footloose''. Ono po čemu ga publika pamti, osim uloga, je ples. Mario je pobjednik HRT-ova showa ''Ples sa zvijezdama'' kao i OBN-ove inačice. Osim sudjelovanja u emisijama, Mario se angažira i kao televizijski voditelj te smo ga imali prilike gledati kao voditelja mnogobrojnih festivala, poslovnih i zabavnih evenata, konferencija.

Mario je također jedan od najvećih promotora zdravog načina života. Od završetka fakulteta sve do danas, pohađao je brojne seminare i kongrese kako bi se još više usavršio te stekao brojne certifikate kako bi danas stajao iza svog brenda ''HealthyFit by Mario Valentić'' kroz koji je promotor zdravog načina života, osobni fitness i kondicijski trener te verificirani instruktor pilatesa. Osim stručnog obrazovanja, važno je istaknuti i njegovu veliku strast - hrvanje, u kojem je grčko-rimskim stilom višestruki prvak Hrvatske. Također je nositelj i plavog pojasa u karateu. Suautor je knjige ''Detoks program od A do Ž''.


Zanimljivosti

X