Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Fabijan Pavao Medvešek

Natjecatelj

Fabijan Pavao Medvešek rođen je 30. prosinca 1992. u Zagrebu. Tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja pohađa glazbenu školu za klarinet i klavir.

Po završetku srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn 2012. godine upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje 2017. godine stječe diplomu. U sklopu Akademije i samostalno sudjeluje u više kazališnih, filmskih i radijskih projekata. Gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama, Marulićevim danima u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i krapinskom festivalu monodrame MONOK. Aktivan je u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, Teatru EXIT, Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu te Sceni Velika Gorica. 

Od 2011. godine djeluje kao pjevač u glazbenom sastavu Free Ride s kojim tri puta (2013., 2014., 2015. godine) odlazi na europsku turneju i održava više od 200 koncerata u većini većih gradova u Europi, Engleskoj i Hrvatskoj.

Član je ansambla zagrebačkog gradskog kazališta Komedija od 2018. Iste je godine glumio u seriji Nove TV “Na granici” gdje je utjelovio Don Božu. Osim kazališta i filma, Fabijan se bavi i sinkronizacijom crtanih filmova (Aladin; Disney, 2019.). U siječnju 2020. Fabijan gostuje u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci gdje nastupa u mjuziklu ''Evita''.


Zanimljivosti

X