Ivica: ”Emocije počinju raditi, adrenalin se povećava”

 Još je dug put do pobjede u MasterChefu, a u novoj epizodi svoju odlučnost na tom putu dokazuju kandidati u stres testu. Dva para koja su prošloga puta pripremila najlošija jela – Lucija Davidović i Luka Marin te Nikola Kotur i Ivica Višić, kuhat će u stres testu rame uz rame s Eminom Bajramović koja je imala šansu izbjeći ovaj izazov, ali ipak nije bila dovoljno spretna u paru s Jelicom Boto tijekom testa kreativnosti.

Kandidati koji idu u stres test pakiraju kofere, a najtužnija od svih je Emina. ”Spremna sam na kuhanje, idem u stres test, borit ću se do kraja i vidjet ćemo što će biti”, kazala je ona.

Na dan pun iščekivanja u kojem će se ovih pet kandidata morati dokazati u stres testu, Ivica se osvrnuo na ono što slijedi: ”Prvi je stres test za mene. Mora nekada doći i do toga. Emocije počinju raditi, adrenalin se povećava, ali to je dobro. Bitna je i bistra i čista glava”.

Kandidati će morati replicirati jelo pod zvonom. ”Moglo bi se reći da se danas vraćamo korijenima, onome što su naše bake, a nekad i djedovi kuhali. Ali s malim ‘twistom’, na moderan način”, rekao je Stjepan te otkrio da se radi o dekonstrukciji brudeta.

Najava tradicionalnog jela oduševile su Nikolu kojega je takvo jelo podsjetilo na njegovu baku. Međutim, kad je vidio o čemu se radi, otkrio je da nikada nije pripremao ni jeo brudet. Za kuhanje ovog jela koje će presuditi jednom od petero kandidata, na raspolaganju će imati čak 70 minuta. ”Mislim da je to dovoljno vremena za sve. Deset minuta mi treba otprilike za serviranje, da to izgleda što savršenije. Mislim da je 60 minuta za kuhanje dovoljno i potrudit ću se da u tom vremenu uđem u sve tehnike koje treba”, objasnio je Nikola. Iako će kandidati misliti da im je to dovoljno, natjecatelji će ubrzo shvatiti da su zaboravili jedan veoma važan segment zbog kojeg su i dobili toliko vremena.

Što će to biti i tko će uspjeti zadržati status kandidata i dalje, a tko će ispasti doznat ćemo večeras u MasterChefu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju