Chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj pridružuju se Stjepanu Vukadinu u novoj sezoni!

U tijeku je snimanje audicija za sedmu sezonu MasterChefa, a osim novih kandidata i još uzbudljivijih kulinarskih izazova, nova sezona donosi promjene u postavi žirija. Uz iskusnog chefa Stjepana Vukadina, koji s entuzijazmom ulazi u svoju četvrtu sezonu kao član žirija, stat će dva vrhunska profesionalca, renomirani chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj! Njihova imena već su dobro poznata na gastronomskoj sceni, a u ulogama žirija MasterChefa bolje će ih upoznati televizijski gledatelji i šira publika.

Goran Kočiš, u gastronomskim krugovima poznat kao Slavonac zaslužan za prvu Michellinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, veseli se novom izazovu u karijeri pod svjetlima reflektora na koje se tek treba naviknuti. „Velika mi je čast biti dio nove sezone MasterChefa. Bit će to veliki novi izazov za mene osobno, a isto tako veliki korak prema usmjeravanju kandidata u nove nade naše gastronomske scene“, poručuje Kočiš te otkriva koja očekivanja ima od novih kandidata. „Očekujem ustrajnost, fokusiranost i ljubav prema kuhanju i njihovom budućem životnom stilu – jer kuhanje nije posao, nego upravo stil života. Kao član žirija bit ću strog, ali pravedan, sve u cilju motiviranja i educiranja kandidata da budu što bolji“, dodaje Kočiš koji je svoju uspješnu karijeru gradio u inozemstvu – Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj – te potom u Zagrebu. Kulinarski zanat brusio je u brojnim istaknutim restoranima i hotelima, a zahvaljujući njemu, 2019. godine Michelinova zvjezdica prvi put stigla je u Zagreb.

U ulozi žirija debitirat će i Mario Mihelj, svestrani zagrebački chef koji je zaslužan za gastronomsku transformaciju dva poznata zagrebačka restorana. „Radujem se svom angažmanu u žiriju MasterChefa i mislim da će ovo biti jedno prelijepo iskustvo. MasterChef je emisija koja pokazuje gastronomiju u cijeloj Hrvatskoj i putem ove emisije mnogi se ljudi odluče baviti kulinarstvom i daju sebi priliku da javno istupe na televiziji te tako čak i promijene profesiju. Lijepo je biti dio te priče i uvoditi kandidate u naš svijet te tako im mijenjati živote“, poručuje Mihelj te otkriva što kandidati i gledatelji mogu očekivati od njega. „Kao član žirija bit ću svoj i neću biti strog jer je moj karakter lepršav i maštovit. Uvijek ću biti pravedan i neću raditi kompromise prema hrani. Od kandidata očekujem da daju sve od sebe, uživaju i da se opuste“, poručuje Mihelj koji je svoje bogato znanje i fine dining vještine stjecao u nekoliko zapaženih restorana s Michellinovom preporukom.

Već uhodani član žirija, Stjepan Vukadin, spreman je uvesti nove kolege u sedmu sezonu, a posebno se veseli novoj energiji i kandidatima koji će stati pred njih s ciljem da osiguraju svoje mjesto u najpoznatijoj TV kuhinji. „Jako se veselim novoj sezoni, novim kandidatima, kao i suradnji s novim kolegama, vrhunskim chefovima i ljudima prije svega. S audicijama smo krenuli i zanimljivo je vidjeti entuzijazam i volju koju imaju ovogodišnji kandidati. Pred nama je nova energija i brojni MasterChef izazovi koje će kandidati morati proći kako bi zaslužili ostanak u našoj kuhinji“, otkriva Vukadin.

Podsjećamo, MasterChef se u Hrvatskoj počeo emitirati 2011. kada su u sastavu žirija bili Tomislav Gretić, Mate Janković i Radovan Marčić. U drugoj sezoni Mati Jankoviću i Radovanu Marčiću pridružio se Dino Galvagno, dok su u trećoj sezoni, koja se emitirala 2015. godine, žiri MasterChefa činili Dino Galvagno, Radovan Marčić i Andrej Barbieri. Posljednje tri sezone članovi žirija bili su Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin.

Snimanje audicijskog dijela sedme sezone u punom je jeku, a prijave su još kratko otvorene te su svi zainteresirani pozvani da se prijave u novu, još uzbudljiviju i zabavniju sezonu MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju