Tihomir Krklec: ''To je taj ciklus, čekam ga od prvog dana!''

 MasterChef kandidati u vili su s nestrpljenjem iščekivali novi ciklus, a što ih čeka doznat će po dolasku u kuhinju. ''Očekujem da će biti teže nego do sada, čudnije namirnice'', kaže Luka Piasevoli. ''Jedva čekam vidjeti što je ispod kutije iznenađenja'', ističe Anita Vuković, koja je posljednja dva puta uspješno, zarađenim imunitetom izbjegla stres test.

Svakim su tjednom očekivanja veća, a kriteriji viši te se od kandidata očekuje da sve više izlaze iz svoje zone ugode, a to znači da će im i novi ciklus biti kompliciran te da će morati plivati u nepoznatom. ''Više nije dovoljno biti dobar, sada moraš biti bolji'', kaže Matea Alduk.

Ispod kutije iznenađenja čekat će ih brojne namirnice koje nisu životinjskog porijekla, odnosno plant based namirnice za bezmesno jelo. ''To je taj ciklus, čekam ga od prvog dana! Već mi se vrte recepti u glavi'', sretan je Tihomir Krklec.

Za svoju kreaciju dobit će na raspolaganje tri vrste žitarica – rižu, pir i ječam, zatim slanutak, grašak, crni grah, pasiranu rajčicu, kvinoju, bučine sjemenke, mažuran, kurkumu, kajanski papar, tikvicu, komorač, ciklu, papriku baburu, luk srebrenac, češnjak, limun.

Stjepan je napomenuo: ''Dokazano je da plant based kuhinja pozitivno utječe na zdravlje pojedinca''.

Kandidati neće imati koš za otpatke, nego nekoliko posuda u kojima će razvrstavati korištene namirnice kako bi se vidjelo koliko ih iskorištavaju. U staklenu posudu će stavljati namirnice za koje misle da ih mogu iskoristiti dalje u radu, u metalnu posudu ostatke namirnica za koje smatraju da se ne mogu više koristiti, a u papirnatu vrećicu će staviti ambalaže proizvoda koje su iskoristili, kako bi ih reciklirali.

Cilj je maksimalno iskoristiti pojedinu namirnicu, a ne sve namirnice koje su dobili. Na konačnu odluku žirija utjecat će, ne samo koliko su dobro jelo pripremili, nego i kako su tretirali namirnice koje su dobili.

Tko će biti pobjednik ovog izazova doznat ćemo već večeras.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju