Likovi

+ Likovi

Zanimljivosti

+ Zanimljivosti

+ O Seriji

O Seriji

Nova TV donosi novu zabavnu seriju 'Gas do daske' nominiranu za nagradu Emmy, koja se temelji na istoimenoj filmskoj franšizi. Serija prati dva naoko nespojiva policijska partnera, brzom na jeziku i nekonvencionalnom detektivu LAPD-ja i staloženom detektivu iz Hong Konga koji uvijek postupa prema pravilima. Ovaj neobičan duo iz dvaju različitih svjetova rješavat će zločine i impresionirati nas uzbudljivim vratolomijama kakve se rijetko viđaju na malim ekranima!

O seriji:

Katkad su različite osobe najbolji partneri. Pripremite se za napetu i dinamičnu seriju ‘Gas do daske’ snimljenoj prema uspješnoj filmskoj franšizi o dva naoko nespojiva policijska partnera, brzom na jeziku i nekonvencionalnom detektivu LAPD-ja i staloženom detektivu iz Hong Konga koji uvijek postupa prema pravilima. ‘Gas do daske' počinje kad suzdržani i časni detektiv Lee (Jon Foo) koji je ujedno i vrsni poznavatelj borilačkih vještina stigne u Los Angeles istražiti krađu kineskih predmeta i navodno ubojstvo svoje sestre Kim (Jessika Van). Uz partnera, drskog detektiva Cartera (Justin Hires), mladog policajca koji više voli raditi sam i igrati po vlastitim pravilima, Lee otkriva da je Kim itekako živa te napreduje u hijerarhiji kineske zločinačke organizacije poznate kao Quantou. Iako svoju šeficu kapetanicu Lindsay Cole (Wendie Malick) Carter često izluđuje, ona zna da je on sjajan detektiv koji postiže rezultate te prisiljava Cartera i Leeja na suradnju. Pomaže im narednica Didi Diaz (Aimee Garcia), Carterova prijateljica i bivša partnerica koji se ne ustručava ukoriti ga kad to zaslužuje, a potajno im kao doušnik pomaže i Carterov rođak Gerald (Page Kennedy), sitni kriminalac koji se druži s opakom ekipom. Čak i kad dođe do sudara kultura i osobnosti, Carter i Lee ne mogu poreći da su izvrstan tim.  

Ovu seriju temeljenu na istoimenom igranom filmu čini multikulturalna i svježa glumačka ekipa, a obiluje filmskim akcijskim scenama, napetim podvizima i humorom. Serija je 2016. godine nominirana za prestižnu nagradu Emmy u kategoriji koreografije kaskaderskih scena.


O glumcima:

JUSTIN HIRES
(detektiv Carter)

Hires, rođen u St. Petersburgu na Floridi, oduvijek je imao dar za nasmijavanje drugih. Već od najranije dobi počeo je brusiti zabavljačke vještine, a s 13 godina postao je najmlađi član glumačke družine Shakespeare in the Park. Maturirao je u glumačkoj srednjoj školi Gibbs, a nakon mature otišao je u Atlantu gdje je pohađao Clark Atlanta University. MTV ga je otkrio na radio-postaji kampusa, a angažirali su ga kao videojockeya na svojoj sveučilišnoj televiziji mtvU. Hires je završio studij s odličnim uspjehom i postao prvostupnik masovnih medija, televizije i filma.Hires se pojavio u popularnoj skeč-seriji 'Key & Peele', a diljem SAD-a nastupa kao stand-up komičar. Na televiziji smo ga gledali u ulozi u serijalu skrivene kamere 'Disaster Date' i u ulozi u skeč-seriji 'In the Flow with Affion Crockett'.  

JON FOO
(Detektiv Lee)

Engleski glumac vješt u borilačkim vještinama i kaskader koji je započeo karijeru u cirkusu, Foo je sin Kineza iz Singapura i Irkinje iz južne Irske rođen u Londonu. S osam godina počeo je trenirati kung-fu, no tek je s 15 ozbiljno počeo učiti wushu u školi za borilačke vještine. Poslije je u svoj stil uključio tajlandski i zapadnjački boks. Fooa je otkrio lovac na talente na treningu u mjesnoj teretani te je postao dio London Chinese Acrobats, skupine koja spaja kinesku cirkusku tradiciju sa suvremenim stilovima i plesovima. Tamo su njegove borilačke vještine primijetili mnogobrojni te je nakon školovanja započeo samostalnu karijeru. Foo, najpoznatiji po ulozi Jina Kazame u akcijskom filmu iz 2010. 'Tekken', također je glumio u 'Bangkok Revenge' na Tajlandu, 'House of Fury', 'Left 4 Dead', 'Life' i kratkom filmu 'Street Fighter: Legacy'. Foo se također pojavio u filmu 'Univerzalni vojnik 3' kao jedan od vojnika prve generacije. Foo je radio kao kaskader u filmovima 'Batman: Početak', 'Zaštitnik na Tajlandu' te 'Mit u Hong Kongu'.


AIMEE GARCIA
(Narednica Didi Diaz) 

Glumica meksičkog i portorikanskog podrijetla, Garcia je rođena i odrasla u Chicagu. Debitirala je u industriji zabave u ranoj dobi od sedam godina kao profesionalna plesačica u 'Pepeljugi' u Auditorium Theatreu u Chicagu. S 12 godina već je imala 20 nastupa na mjesec kao Klara u 'Orašaru'. To je dovelo i do snimanja prve reklame. Uspjeh u čikaškom kazalištu pružio joj je priliku natjecati se za naslovnu ulogu u filmu Baza Luhrmanna 'Romeo i Julija', a uskoro zatim borila se i za naslovnu ulogu u filmu 'Selena'. Iako je uloga na kraju pripala Jennifer Lopez, toliko se proslavila da je s Normanom Learom potpisala dvogodišnji ugovor za Paramount TV. Garcia je istodobno diplomirala ekonomiju, novinarstvo i francuski jezik na sveučilištu Northwestern University. Tamo je pokrenula vlastiti kazališni kurikulum te spojila pjevački i plesni talent kako bi dobila glavnu ulogu Diane Morales u mjuziklu 'A Chorus Line' za brodvejsku koreografkinju Mitzi Hamilton. Nakon diplome preselila se u Los Angeles i dobila stalnu ulogu u seriji 'Greetings from Tucson'.


PAGE KENNEDY
(Gerald) 

Kennedy je tekstopisac, komičar, glumac u Shakespeareovim dramama, pisac i aktivi član društvenih medija. Kako potječe s opasnih ulica Detroita, proveo je rano djetinjstvo u teškom okruženju. U dobi od sedam godina s rapom ga je upoznao stariji brat s kojim je slušao izvođače kao što je Kurtis Blow. Kennedyja je nadahnula ta vrsta glazbe, ali najvažnije, u rapu je pronašao način izražavanja za kojim je žudio. Brzo je stekao reputaciju najboljeg repera u svojoj osnovnoj školi kao i poslije tijekom srednje škole i studija, posebno kad je nekoliko puta posjetio slavni detroitski Hip-Hop Shop. Kennedy je završio srednju školu, a zatim i studij. Tamo je otkrio ljubav prema Shakespeareu i poziv prema glumi, karijeri koju je odlučio nastaviti kad se preselio u Los Angeles. Izgradio je impresivan životopis od uloga u filmovima kao što su 'Specijalci' i televizijskim serijama 'Kućanice', 'Blue Mountain State' i 'Trava' u kojoj je njegov lik U-Turn postao miljenik publike. Kennedy je također dobio ulogu policajca Franka Mota u dramskoj seriji 'Backstrom' s Rainnom Wilsonom.


WENDIE MALICK
(kapetanica Lindsay Cole)

U sedam sezona humoristične hit-serije 'Just Shoot Me!' Malick je glumila Ninu Van Horn, pokvarenu bivšu manekenku i modnu urednicu, za što je jedanput nominirana za Emmyja i dvaput za Zlatni globus. Zatim je dobila ulogu u posljednjoj sezoni 'Frasiera'. U novije vrijeme glumila je pet puta rastavljenu bivšu zvijezdu sapunica u seriji 'Hot in Cleveland'. Ostale serije u kojima smo je gledali su 'Big Day', 'Good Company' i 'Dream On'. Gostovala je u serijama 'CSI', 'Dosjei X', 'Zakon u L. A.-u', 'Njujorški plavci', 'Seinfeld', 'Cybil' i 'Zakon i red'. Igrani filmovi u kojima je Malick glumila su: 'Ljetna avantura', 'Tajni snovi jedne šopingholičarke', 'Zebra trkačica', 'Američki predsjednik', 'The Emperor’s New Groove', 'Na rubu', 'Trojanski ratovi', 'Bugsy', 'A Little Seks', i kultni klasik 'Mr. Mike’s Mondo Video'.
X