Sav prihod od prodaje ulaznica ide Hrabrom telefonu, za program Dječja kuća Borovje.

U Centru Knap na zagrebačkoj Pešćenici trinaestogodišnja djevojčica Lea Zelić odlučila je organizirati humanitarni koncert kako bi pomogla Hrabrom telefonu.

U moru loših vijesti, isticanja ružnog ponašanja raznih aktera u društvu, čast nam je predstaviti svijetli primjer i pokazati kako djeca mogu biti i jesu empatična i skromna, s ogromnim srcem! Tako je Lea Zelić, djevojčica 7. razreda, samoinicijativno odlučila pomoći djeci oko sebe kroz pomoć Hrabrom telefonu.

„Toliko je tužne djece koja proživljavaju nasilje i zlostavljanje. Zato sam odlučila učiniti ono što ja mogu. Odlučila sam pomoći Hrabrom telefonu jer znam da svojom linijom za djecu pomažu mnogo djece. Bavim se pjevanjem pa sam pozvala svoje prijatelje s kojima idem u glazbenu školu u udruzi Backstage i zajedno smo održali humanitarni koncert za Hrabri telefon.“, rekla je Lea Zelić.Sav prihod od prodaje ulaznica ide Hrabrom telefonu, za program Dječja kuća Borovje. Ovaj humanitarni događaj održava se i na platformi Čini pravu stvar pod nazivom Djeca za djecu (www.cinipravustvar.hr). Svi koji nisu mogli doći, a žele pomoći Lei u prikupljanju novaca za Dječju kuću Borovje to mogu napraviti putem ove platforme.

„Iznimno mi je drago što sam imala priliku upoznati Leu. Ljetos je Lea došla u ured Hrabrog telefona zajedno sa svojom majkom, predstavila se i detaljno mi obrazložila zašto smatra baš Hrabri telefon vrijednim i kako nam želi pomoći. Sve što smo mogli je reći – hvala! Lea je jedna iznimno skromna i draga djevojčica, svjesna problema djece u društvu, a na koncertu smo se uvjerili i koliko je talentirana u pjevanju. Nadamo se da će nam dopustiti da je ponosno pratimo na njenom životnom putu teda će njen odgovoran i savjestan primjer slijediti i druga djeca!“, rekla je Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona.

Humanitaran događaj organizirali su Lea Zelić i njena obitelj zajedno s udrugom Backstage, a na koncertu su gostovali i Gelato sisters, Adrian Čičak, Zbor OŠ Dobriše Cesarića, i Tomislav M. Čeleketić.O Dječjoj kući Borovje

Od svojeg osnutka 1997. godine Hrabri telefon djeluje sa svrhom pružanja izravne pomoći i podrške djeci i njihovim obiteljima.

Program Dječja kuća Borovje program je prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži koji djeluje u lokalnoj zajednici Borovje (otvoren je i za stanovnike svih dijelova Grada Zagreba i uže okolice) pruža djeci starosti od 4 do 18 godina zanimljive, poticajne i kreativne sadržaje usmjerene na primarnu prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih kao i zlostavljanja i zanemarivanja djece i mladih. Dječja kuća Borovje otvorena je svakim radnom danom u vremenu od 9 do 20 sati, preventivne radionice se održavaju većinom u popodnevnim satima dok se individualni susreti održavaju prema dogovoru s korisnicima. Tijekom školske godine oko 200 djece se uključi u aktivnosti ovog programa.

Aktivnosti su :

• preventivne radionice (sadržajno radionice iz područja interesa djece: strani jezici, ples, novinarstvo, informatičke,likovne, literarne, dizajnerske, istraživačke itd. s jednakim preventivnim osnovama usmjerenim na prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži te zaštitu od svih oblika nasilja)

• individualni susreti pomoći pri učenju (sadrže tehnike učenja, načine učenja različitih gradiva i pristupa učenju s naglaskom na poticanje samopouzdanja i samopoštovanja djeteta)

• logopedske vježbe (individualni pristup djetetu s poteškoćama, pisanja , čitanja, i izgovora općenito)


• kreativno-socijalizacijske radionice (radionice koje se održavaju tijekom školskih praznika, a sadrže elemente svih preventivnih radionica za vrijeme redovitog programa)

Voditelji radionica su volonteri – studenti završnih godina humanističkih fakulteta (psihologija, socijalni rad, edukacijsko-rehabilitacijski) posebno educirani iz područja vještina savjetovanja te uključeni u kontinuiranu doedukaciju i superviziju.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju