Ovom američkom turistu Venecija će ostati u posebnom sjećanju

Film "Turist" bio je nominiran za prestižnu nagradu Zlatni globus u nekoliko kategorija. Za vas smo pripremili greške koje su im se ipak potkrale tijekom snimanja, jeste li ih i sami uočili?

• U nekoliko scena vidljivi su članovi ekipe i publika koja gleda snimanje filma.
• Na voznom redu vlakova za Veneciju umjesto Venice piše Venise.
Kada Frank (Johnny Depp) skače s jednog krova zgrade na drugi, na njegovim bosim stopalima vidi se sigurnosna traka koja je glumcu ublažila skok.
Također, u trenutku Frankovog skoka s krova jedne zgrade na krov druge vrijeme je sunčano, a kada Frank doskoči vrijeme je oblačno.
• U scenama u kojima se prikazuju ubijeni odmetnici, njihova su tijela najprije prikazana na podu, potom na kauču, a onda ponovno na podu i u drugom položaju.
• Nakon što je ispaljeno nekoliko hitaca u njega, brod koji je vozila Elisa (Angelina Jolie) ostaje neoštećen.

 

Dok putuje Europom, američki turist Frank (Johnny Depp) u vlaku upozna tajanstvenu ljepoticu Elise (Angelina Jolie), koja ga uvuče u opasan svijet intriga i špijunaže. Frank je uvjeren da se radi o slučajnom susretu, no nije svjestan da su postali dijelom mnogo većeg plana zbog kojeg će biti prisiljeni izbjegavati metke kroz veličanstvene ulice Pariza i vijugave kanale Venecije. Dok Frank i Elise bježe od opasnosti, njihova romansa postaje sve intenzivnija.

U filmu se pojavljuju poznata imena poput Angeline Jolie, Johnnyja Deppa, Sama Worthingtona, no redatelj filma prvotno je za film želio angažirati Charlize Theron i Toma Crusea. Kritičare je zainteresirao spoj komedije i trilera koji se ne viđa često.

Ovaj film prva je suradnja Jolie i Deppa, što je zanimljivo s obzirom da su oboje jedni od najpoznatijih holivudskih zvijezda. Redatelj filma Graham King izjavio je kako je kemija između Jolie i Deppa bila očigledna te da su bili savršeni za odabrane ulogu u filmu. No, unatoč fantastičnoj kemiji između glumaca, njihova je suradnja morala biti završena što je prije moguće jer je Depp u to vrijeme započinjao i sa snimanjem četvrtog nastavka filma 'Pirati s Kariba'.
 
 
Napeti triler "Turist" ne propustite u ponedjeljak na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju